Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Mobilnie › Android v
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Najlepsze waszym zdaniem gry na Androida
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Najlepsze waszym zdaniem gry na Androida
Tropek15 Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 27
Liczba wątków: 16
Reputacja: 0
17-01-2014, 14:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-01-2014, 14:37 przez bleub.)
Moglibyście polecić mi jakieś dobre gry na android najlepiej jakieś fps'y lub rpg ?
Szukaj
Odpowiedz
facepalm Offline
NES
Liczba postów: 276
Liczba wątków: 14
Reputacja: 130
17-01-2014, 14:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-01-2014, 15:59 przez facepalm.)
FPSy na ekrany dotykowe są wg. mnie niegrywalne, ale moge polecić dead trigger. A co do RPG: wszystko od sqare enix, mają swoją cenę, ale są jej warte.
The bards tale jest ciekawy, ale wymaga dość mocnego urządzenia, jest też tani(kilka złotych), szkoda tylko że nie ma polskiego dubbingu.

Superbrothers: Sword & Sworcery jest równie ciekawym tytułem, nie wiem czemu uznawamy jest za rpg. O ile nie odtrąca cię grafika może się spodobać.
Ciekawym tytułem jeszcze M&M: Clash of Heroes. Jest to połączenie RPG gry logicznej typu puzzle bejewel i turówki - musisz sam to zobaczyć, nie wiem jak to wytłumaczyć - wg mnie idealny na 10-15 min. Główną jej wadą jest niewygodność na małych ekranach - na moim 4' musiałem się długo uczyć jak np. przemieścić żołnieża a nie go zabić, i jeszcze zdaża się że gra źle zinterpretuje mój ruch(jeśli nasz mniejszy ekran lepiej o niej zapomni).
[Obrazek: facepalmqwerty.png]
Pomóż tworzyć listy dobrych gier!:
3DS: http://bit.ly/1m0u2Ce
PSVita: http://bit.ly/1qKrfgl
PS2: http://bit.ly/X7VAtC
Wii U: http://bit.ly/1utOjB8
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
bleub Offline
VIP
Liczba postów: 268
Liczba wątków: 14
Reputacja: 100
17-01-2014, 15:24
Ostatnio zachwycam się Raymanem Fiesta Run. Zdecydowanie najlepiej wydane 11zł od naprawdę dłuższego czasu. Z gier FPS faktycznie polecić można Dead Trigger 2, darmowego shootera z przepiękną grafiką i całkiem niemałymi pokładami grywalności. RPG natomiast na telefonie nie tykam, imho nie jest to gatunek najlepszy do mobilnego giercowania.
Szukaj
Odpowiedz
Czarkoman Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 42
Liczba wątków: 6
17-01-2014, 15:44
Ja ostatnio zagrywam się w darmową gierkę Badland. Jest to nietypowa zręcznościówka, w której jesteśmy czarną kuleczką (naprawdę ciężko określić co to jest) i przedzieramy się przez kolejne poziomy czasami nastawione na nasz refleks, a czasami spryt. Grę da się przejść bez wydania ani jednej złotówki (teoretycznie płatny dzień drugi można odblokować poprzez uratowanie wystarczającej liczby klonów w dniu pierwszym). Owszem nie jest to ani RPG ani FPS, ale wierz mi i po prostu spróbuj, bo gra jest wręcz idealna na komórki.
Platformy: PS4,PSP, PSV, PC, Xbox 360, PSX, GBA, Android
Szukaj
Odpowiedz
Veinitive Offline
Commodore 64
**
Liczba postów: 160
Reputacja: 5
17-01-2014, 16:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-01-2014, 16:27 przez Veinitive.)
Cut the Rope jest świetną grą, a kosztuje grosze. Możesz też zagrać w wersję z reklamami. Co prawda jest to zręcznościówka, ale wciąga. Jeśli chodzi o darmowe RPG to może Tibia? Torll
Szukaj
Odpowiedz
Bezio22 Offline
Pong
*
Liczba postów: 20
Liczba wątków: 7
Reputacja: 1
17-01-2014, 17:54
Jako Rpg mogę polecić, 8 bit RPG - 1 cześć jest darmowa, za następne trzeba płacić Smiling Gra jest całkiem całkiem. Oczywiście najlepiej Final Fantasy jesli masz za dużo kasy
Szukaj
Odpowiedz
PanRobal Offline
pąg
*
Liczba postów: 49
Liczba wątków: 5
24-01-2014, 09:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-01-2014, 09:51 przez PanRobal.)
Ja bardzo lubię trójwymiarową ścigankę Angry Birds Go!. Bardzo przyjemnie się gra, grafika bardzo ładna, ale niestety nie pójdzie na wzzystkiech urządzeniach i denerwują mikro makropłatności. No i.zaletą jest to, że nie znajdziemy tam reklam. Jeszcze chciałbym polecić klimatyczną trójwymiarową grę logiczną, EDGE, gdzie się "chodzi" po całej mapie sześcianem. Celem jest dotarcie do końca mapy. Na Google Play ma średnią 4,8 Smiling
WIELKI GRUNIO PATRZY™
Szukaj
Odpowiedz
Higga Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 47
Liczba wątków: 9
Reputacja: 3
14-02-2014, 13:11
Ze swojej strony polecam Modern Combat 4

https://play.google.com/store/apps/detai...M4HM&hl=en

Generalnie tytuł mi mniej przypadł do gustu jak poprzedni (3) - aczkolwiek nie można kompletnie negować tej części. PS: teraz -80% taniej
Szukaj
Odpowiedz
Nowatsky Offline
Nieruchomy Poruszyciel
**
Liczba postów: 99
Liczba wątków: 18
Reputacja: 9
15-02-2014, 15:52
Jak wspomniano wcześniej, póki co FPS'y na Androida to pomyłka choć fakt faktem, że jeśli już to poleciłbym Dead Trigger 2. A tak od siebie, mimo że niekoniecznie pokrywa się to z Twoimi upodobaniami to poleciłbym Broken Sword, jeśli posiadasz tablet i nie grałeś wcześniej w ten klasyk to będzie idealny sposób by nadrobić zaległości, dotykowe ekrany są stworzone do tego typu gier.
Szukaj
Odpowiedz
kannwy Offline
Pong
*
Liczba postów: 18
Liczba wątków: 2
15-02-2014, 21:52
Fajne jest re-volt a także jak powyżej Dead trigger i Dead trigger 2 to super gry które grafiką po prostu zachwycają. Jeżeli masz dużo cierpliwości możesz też popróbować także z Modern Combat.
Szukaj
Odpowiedz
dzik Offline
Milioner
*
Liczba postów: 30
Liczba wątków: 1
Reputacja: 6
24-02-2014, 18:03
ja polecam game dev story. gra o tworzeniu gier. niby prosta a jednak ma to cos. na arhn.eu z tego co pamietam byla nawet opisana.

Wysyłane z mojego GT-S5690 za pomocą Tapatalk 2
dzik jest dziki. dzik jest zły.
[Obrazek: z0dw2.png]
Szukaj
Odpowiedz
siewkagaming Offline
Pong
*
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 0
16-03-2014, 12:31
Nova,gta3,gta vc,gta sa,nfs,Modern combat
Szukaj
Odpowiedz
Rayos Offline
#tylkoNintendo
*
Liczba postów: 21
Reputacja: 11
24-03-2014, 05:12
Rayman Jungle Run, Rayman Fiesta Run, Assassin's Creed Pirates, Dead Trigger 2, Asphalt Airbone, GTA VC. Najbardziej sie zagrywam w Raymany, choc przeszedlem parokrotnie juz, AC Pirates rowniez wciaga Grinning
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
kamkom Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 66
Liczba wątków: 4
24-03-2014, 20:58
wg mnie najlepsze gry na androida tego typu to modern combat 4 dead trigger 2 i dead space a z rpgów to ravensword shadowlands
Szukaj
Odpowiedz
Felix25PL Offline
CJ
*
Liczba postów: 22
24-04-2014, 00:59
Polecam Blitz Brigade, bardzo ciekawy FPS naśladujący Battlefield Heroes. Może jeszcze: Minigore 2, Baldur's Gate, Terraria, Aralon: Sword and Shadow (W odróżnieniu od Ravensworld: Shadowlands bardzo ciekawy rpg)
[Obrazek: Felix25PL.jpg]
Szukaj
Odpowiedz
NWDon Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 43
24-04-2014, 13:46
Jak dla mnie najlepsza gra na Androida to Clash of Elements tyle ze to nie FPS
Jak ktos gra to wystepuje pod nickiem NWDonPL Smiling
[Obrazek: 76561198052169086.png]
Szukaj
Odpowiedz
carpedjemm Offline
Ping
*
Liczba postów: 8
27-04-2014, 01:02
Jako, że uważam się za "komórkowego nerda" polecam ci:
-Knights of Pen and Paper - przyjemny RPG z turowym systemem walki. Świetna fabuła przepełniona aluzjami i easter-egg'ami, oraz 8-bit'owa grafika robi swoje.
-Pixel Dungeon - rouglike. Nic więcej. Na uwagę zasługuje ze względu na ciekawą rozgrywkę i to, że jest ciągle aktualizowany.
-Pixel Runner - Bit Trip Runner w edycji na Androida. Niezwykła ścieżka dźwiękowa!!!
-1001 Attempts - zręcznościówka dla masochistów z elementem grindu.

Jeśli chodzi o FPS'y, to trudno znaleźć coś dobrego. Ewentualnie DOOM Gles, jednak żeby wygodnie się w niego grało potrzebny by był raczej duży ekran.
Szukaj
Odpowiedz
Canalia97PL Offline
Doge Hound
*
Reputacja: 8
28-04-2014, 19:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-04-2014, 19:36 przez Canalia97PL.)
Osobiście polecam:
Bad Piggies - Świetna gra logiczna, której przedstawiać chyba nie trzeba.
Blip Blup - Kolejna całkiem niezła gra logiczna, polegająca na gaszeniu i zapalaniu światełek.
Crazy Wizard - Interesująca gra platformowa, gdzie kierujemy szalonym magiem.
Cubed Rally Redline - Warta uwagi gra Zręcznościowo - Wyścigowa, gdzie sterujemy autkiem, i wymijamy przeszkody
Cut the Rope - Osobiście polecam wszystkie części, wciągają jak mało co.
Doge Moon Mission - Typowy zabijacz czasu, z Piesełem w roli głównej.
Drag Racing - Świetne wyścigi Drag - Niestety bez mikropłatności na dalszych etapach jest ciężko.
Hill Climb Racing - Kolejny Klasyk - Kolejny zabijacz czasu.
Hoplite - Świetna strategia, gdzie kierujemy Greckim Hoplitą.
Jetpack Joyride - Zabijacz czasu, lecimy plecakiem rakietowym w prawo.
Pixel Dungeon - Według mnie NAJLEPSZY RPG Roguelike na Androida - Jeśli jesteś innego zdania, to zapewne jesteś w błędzie.
The Little Crane That Could - Świetna gra symulacyjna, gdzie sterujemy dźwigiem, koparką, wózkiem widłowym, itd
Chcesz Więcej?
edit: Ogólnie polecam stronę www.Droidek.PL gdzie znajdziesz naprawdę mnóstwo świetnych, darmowych gier na Androida.
Ban loading...
  99 %
Szukaj
Odpowiedz
Kubamikoss Offline
Pong
*
Liczba postów: 1
03-05-2014, 11:00
Uważam,że mogę ci polecić Subway Surfers jest darmowa ta gra na Sklepie Play.
A co do RPG to Angry Birds Epic ale to jest już płatne.
Szukaj
Odpowiedz
prałat na wrotkach Offline
Atari 2600
*
Reputacja: 2
04-05-2014, 02:29
Rayman
Mahjong Solitaire
McPixel
GTA III

W te gram i polecam
[Obrazek: 76561198072326011.png]
Szukaj
Odpowiedz
Tatsumi Offline
Pong
*
Liczba postów: 8
04-05-2014, 19:19
GTA VC
Bidoof
Szukaj
Odpowiedz
Lorelei Offline
Pong
*
Liczba postów: 2
02-06-2014, 16:22
Moje ulubione zabijacze czasu to:
Dots – łączenie kropek – bardzo ładny interfejs i naprawdę wciąga.
Temple Run II – można grać i grać. Trzeba obracać telefon, żeby nie spaść w przepaść.
Flappy Bird – już nie gram, ale kiedyś owszem, zabijał czas skutecznie Smiling Ale skończyła mi się cierpliwość.
Dumb Ways To Die – prosta niby, ale wcale to nie jest takie łatwe!
World of Goo – wspaniała gra, ale płatna. Grałam na PC, jest też na Androida – na Andku nie testowałam. Polega na budowaniu mostów z „glutów”, które mają różne właściwości i nie zawsze jest łatwo, bo gluty, jak wiadomo, mają tendencją do spływania, zginania i rozciągania się Smiling
Amateur Surgeon 3: Tag Team Trauma – dla tych, co lubią dziwactwa Smiling Polega no robieniu operacji różnymi szalonymi przedmiotami. Zabawna z ciekawą fabułą. Naprawdę warto!
Dungeon Hunter 4 – jesteś wojownikiem i walczysz z demonami.
GTA Vice City – to wiadomo, nie ma co tłumaczyć (niestety płatna).
Freeze! - ciekawa grafika, zręcznościowa
Badland - też zręcznościowa, b. ładna grafa

Ja wyszukuję gry i apki na tej stronie:
- ciekawe recenzje i od razu wiadomo czy coś warto instalować czy nie.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 09-05-2025, 21:37 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.