Liczba postów: 277
Liczba wątków: 99
Reputacja:
7
Siemka.
Kupiłem sobie kompa, ale jakoś mam małe wątpliwości co do niego.
Mógłby ktoś ocenić czy spokojnie popykam sobie w te nowsze gry, bardzo proszę...
Oto i parametry: http://www.neonet.pl/?p=acer_vm2611g_dt_vhwep_009 wszystko jest tu, ale karta graficzna ta: http://www.neonet.pl/?p=gigabyte_gf_gt64...n640oc_2gi
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Liczba postów: 202
Liczba wątków: 112
Reputacja:
79
"Spokojnie" w nowe tytuły, szczególnie w Full HD, sobie nie pograsz. Będziesz musiał zmniejszać jakość grafiki. Ten komputer to nie jest machina do gier.
Post może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych.
Liczba postów: 19
Liczba wątków: 6
Reputacja:
1
Raczej tak ale przydało by się dokupić z 4gb ramu . Karta graficzna jest taka średnia ale raczej większość gier na medium-low pójdzie .
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja:
742
Słabiutko, szefie. Słaby jest zarówno procesor i3-3240, jak i budżetowa karta graficzna.
Nie spodziewaj się super wydajności w grach, które już wyszły... a co dopiero w tych, które wyjdą.
W cenie konsoli niestety nie kupisz dobrego komputera.
Liczba postów: 191
Liczba wątków: 6
Reputacja:
13
13-04-2014, 01:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2014, 01:50 przez Ame.)
Zawsze będę stał murem za stwierdzeniem, że nie warto kupować takich zestawów. Samemu złoży się lepszy w takiej samej cenie. Ten komputer wydajnością nie grzeszy.
Jakbyś chciał, żeby Ci zestaw złożyć to pisz. Tylko jak coś to napisz do jakich gier i programów. Z systemem, czy bez i czy coś masz ze starego kompa.
Najti, zlituj się. W tej cenie dodatkowe 4GB ramu to ostatnia rzecz w którą powinno się inwestować.
Liczba postów: 332
Liczba wątków: 16
Reputacja:
262
1. Nie kupuj PC w sieciówkach ... Drożej i gorzej...
2. Przy tym zestawie na fajerwerki nie licz. Nowe gry będą chodzić ledwo na low. Starsze na medium pociągniesz.
Nie wiem jak ty, ale ja na twoim miejscu poważnie zastanowił bym się nad kupnem tego sprzętu.
Lepiej będzie dla Ciebie jeszcze trochę oszczędzić i zainwestować w coś co będziesz mógł używać przez dłuższy czas. A tak jak kupisz ten sprzęt to będziesz go musiał wymienić bo nowe gry będą ledwo na nim chodzić... A to będzie niepotrzebna strata pieniędzy.
Liczba postów: 112
Liczba wątków: 5
Reputacja:
6
Za dużo w nowe gry to sobie na nim nie pograsz. Podzespoły ma mocno takie sobie, a karta graficzna też nie bardzo.
Reputacja:
7
Ymmm, smuteczek. A czy Assasins Creed 4 pójdzie mi na low?
Liczba postów: 111
Liczba wątków: 21
Reputacja:
3
Obawiam się, że gra będzie przycinać nawet na low przy twojej konfiguracji.
Liczba postów: 268
Liczba wątków: 14
Reputacja:
100
Kocham tematy, które służą tylko do tego, by utwierdzić autora w jego racji. "Kupiłem komputer, na którym na pewno wszystko mi odpali, niemniej napiszę na forum by reszta gawiedzi dowiedziała się i potwierdziła moją rację  .
Coś tam Ci z pewnością na tym pececie pójdzie, AC4 spokojnie powinien hulać na średnich ustawieniach. Mam podobny procesor i nieco szybszą kartę graficzną, do dzisiaj nie mając problemów z uruchomieniem każdego nowego tytułu. Nie można jednak nazwać Twojego komputera przyszłościowym.
Reputacja:
7
Bleub, mylisz się trochę. Poprzedni, dwa razy słabszy komputer, spalił mi się. On spokojnnie mi starczal, bo nie lubię gier typu GTA itp. Kocham różnego rodzaju gry logiczne, zręcznosciowe i platformowki. Czasami popykam w RPG typu Bastion czy Survival jak Don't Starve.Czasami kumple namawiają mnie na jakieś inne gry. Mając na myśli nowsze produkcję nie chodzi mi o np. Watch_dogs, tylko bardziej te co wyszły jakieś 5 miesiecy temu. I tak dla mnie te stare plarformery są góra.
Liczba postów: 71
Liczba wątków: 2
Reputacja:
2
Co prawda konfiguracja obecnie nie powala, to w gry pokroju Cywilizacji V czy Rome II Total War powinny spokojnie iść na co prawda średnich ustawieniach (prawdopodobnie) ale nie oznacza to, że jest to sprzęt słaby. Raczej poniżej przeciętnej normy.
/-|=====|-\ - yanush obrazków
Liczba postów: 363
Liczba wątków: 1
Reputacja:
63
13-04-2014, 11:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2014, 11:59 przez guy_fawkes.)
Rada na przyszłość: jeśli dysponuje się stosunkowo niewielką kwotą na kartę graficzną, lepiej rozejrzeć się wśród modeli poprzedniej generacji albo używek. Co prawda GT640 nie jest najnowszą konstrukcją, ale dałoby się wyszarpać w tej cenie coś lepszego. Na ilość VRAM nie ma co patrzeć - w najsłabszych, budżetowych konstrukcjach 2GB ma za zadanie przyciągnąć słabiej zorientowanego klienta. Tymczasem pod płaszczykiem dużej pojemności pamięci kryje się ledwo 128-bitowa magistrala (i tak dobrze, że nie 64) i przestarzałe kości GDDR3 o niskiej przepustowości. Przy takich parametrach zgodność sprzętowa z DX11 co prawda istnieje, ale wydajność karty jest zbyt niska, by grać z użyciem efektów zapewnianych przez ten API. Rozumiem, że nie celujesz w gry wyciskające ze sprzętu ostatnie soki, ale rozsądnie jest maksymalizować korzyści z wydanych pieniędzy, czyż nie?  Dziś platformówki jeszcze będą na tym chodzić (choć znam też bardzo wymagające, jak Giana Sisters), ale lepiej mieć zapas mocy na przyszłe gry.
Reputacja:
7
Właśnie. Niedawno był bundle z Giana Sisters. Czy ta gra mi pójdzie?
Liczba postów: 363
Liczba wątków: 1
Reputacja:
63
Powinna, bo wymagania co do karty graficznej zaczynają się już od archaicznych dzisiaj GeForce'a 6800 i Radeona X1800 XT, choć żeby ujrzeć grę w pełnej krasie (a wygląda cudnie  ), trzeba mieć dużo nowszy sprzęt. Na moje oko, jeśli nie przesadzisz z rozdzielczością, gdzieś tak w okolicach średnich detali lub troszkę niżej powinieneś osiągnąć przyzwoity framerate i ładny obraz.
|