Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Kolekcjonerzy v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Gaming room - kamil.z7
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Gaming room - kamil.z7
kamil.z7 Offline
Bazyl
**
Liczba postów: 89
Liczba wątków: 17
Reputacja: 11
19-04-2014, 17:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-05-2014, 12:36 przez kamil.z7.)
Witam wszystkich Smiling
Od jakiegoś czasu zastanawiałem się nad założeniem tego tematu i zwlekałem z tym. Główną przeszkodzą była świadomość, że nie posiadam żadnych kolekcjonerek ani ultra rzadkich przedmiotów, stąd wynikła moja wątpliwość czy jest sens w ogóle pokazywać to, co uzbierałem. Ale to się mówi - raz kozie śmierć :p
Z góry przepraszam za jakość zdjęć (komórka).
Gry konsolowe i sprzęt zbieram od około 1-1.5 roku, dlatego nie jest to kolekcja aż tak okazała. Wcześniej grałem głównie na PC. Wszystkie gry i konsole staram się pozyskiwać jak najniższym budżetem, najlepiej okazjonalnie, gdyż nie mam zbyt wielkich funduszy. Ale jak się chce, to możliwe jest zbudowanie małej kolekcji niewielkim kosztem.
Ale koniec gadania, zapraszam do oglądania i komentowania. Będzie mi miło gdy pozyskam jakieś konstruktywne opinie - co ktoś inaczej by sobie wyobrażał, inaczej ułożył, posegregował. Sam zmieniam układ pokoju i rzeczy średnio raz na miesiąc, bo zwykle żadna opcja mi nie odpowiada :p

1. Na początek wejście:
[Obrazek: i5omyg.jpg]
2. Dwa telewizory wynikają z tego, że starsze konsole zbyt mocno rażą w oczy na 16:9 LCD, dlatego za koszt jednego piwa zdobyłem stary odbiornik CRT. Jestem strasznie skrzywiony jeśli chodzi o kable, dlatego staram się wszystko mieć uporządkowane i schowane.
Na komodzie od lewej: PS3 Super Slim, PS2 grubasek, Wii Heart i gamecube w jednym. Niżej Dreamcast i dwie konsole podłączone do CRT: Mega Drive 2 (przerobiony na 50/60Hz i region oraz wyjścia cinch) oraz Nintendo 64. Gitarka należy do mojej dziewczyny, ja się obecnie uczę na tym grać :P
[Obrazek: 20gm884.jpg]
3. Zbliżenia:
[Obrazek: 2jdnezd.jpg]
[Obrazek: 2937v5y.jpg]
4. Następnie - gablotka, a dokładniej jej góra. Tutaj trzymam akcesoria do Wii oraz Atari ST (520STfm), w pełni sprawny komputer, który staram się wizualnie odnowić. Znaleziony przez wujka na wysypisku odpadów elektronicznych w jego zakładzie pracy ;_;
[Obrazek: 2pr9pog.jpg]
5. Niżej - kolekcja gier na PSX, Dual analog, kartka od Archona z Pyrkonu, moje odbicie, SotC na PS2 i inne rzeczy:
[Obrazek: 2nqedjc.jpg]
6. Dalej mój najnowszy nabytek - PSone Combo, okazyjnie dorwany Wavebird (dwie sztuki za 70zł! Jednego musiałem sprzedać Childish), rysiki które dostałem w prezencie od lubej, pomimo tego że (jeszcze) nie posiadam 3DSa Grinning
[Obrazek: s3ftbp.jpg]
7. Jeszcze niżej - Atari 2600 z grą Centipede, konsola posiada jeszcze folię na metalowym pasku. Dwa Game Boye z tyłu, w tym GBC pomalowany przeze mnie. Tutaj też wszechobecne już figurki z McD. Butelka po Nuka Coli z Pyrkonu, która była niesamowitym zdzierstwem, ale za to jakim ładnym Childish Szkoda mi wyrzucić butelkę. Kilka gier na Game boya, całość kolekcji znajduje się u mojej lubej, także przy okazji zaktualizuję zdjęciem.
[Obrazek: htd6r5.jpg]
8. Na samym dole Sega Mega Drive model 1 z grami, w tym genialne Streets of Rage:
[Obrazek: 90r4hl.jpg]
9. Na regale znajduje się reszta konsol retro, w pamiątka z dzieciństwa - Pokedex i kilka zagubionych figurek:
[Obrazek: 15cldeu.jpg]
10. Niżej gry PC zasłaniające różne dziwne książki. Niestety zdjęcie zbyt jasne, z niewidocznych gier wymienić mogę obie części Black & White, niegdyś moje ulubione gry.
[Obrazek: 160sis2.jpg]
I trochę innych gier. Identyfikator z Pyrkonu - tak bardzo chciałbym tam wrócić ;_;
[Obrazek: eis4lc.jpg]
11. Na samym dole trochę czasopism i nowsze numery CD-Action.
[Obrazek: x3a9v6.jpg]
Reszta kolekcji CD-Action z oczywistych powodów schowana jest na ogół do szafy Torll
[Obrazek: la72b.jpg]
12. Z klimatów około-growych - moje stanowisko komputerowe. Używam obecnie styranego życiem laptopa, ponieważ komputer stacjonarny miewa dziwne humory. W kuli bojowniczek Nero Grinning
[Obrazek: 20jo8wh.jpg]
Nad biurkiem półka z grami konsolowymi - od lewej PS2 (w tym dwie gry NTSC-U), Wii, NGC, PS3. GTA 5 na X360 to tylko pre-order, miałem kupić Xboxa 360 - stałem się posiadaczem PS3. Niezbadane są wyroki boskie! Czy coś.. :P
[Obrazek: a5eup.jpg]
13. Na koniec - dla zainteresowanych takimi klimatami - aspekt muzyczny mojego pokoju.
Pozdrawiam Linka, u którego również widziałem zdobienia pokoju winylami i gitary Grinning

Od góry - gramofon, płyty, wzmacniacz, winylki. Póki co zbieram na jakiś odtwarzacz CD.
[Obrazek: 1enty1.jpg]
[Obrazek: 1vfdc.jpg]
I moja ulubiona część pokoju - piękne dziewczyny (+ jeden pan z trąbką) i ukulele Heart
[Obrazek: 2n6i107.jpg]

EDIT:
Wrzucam obiecane wcześniej zdjęcie z grami na GB, niestety skopana jakość fotki ale widać gdzie są Pokemony i Mario Torll
[Obrazek: avpvuh.jpg]
Szukaj
Odpowiedz
Link Offline
The Hero of Rupees Ð ©
*
Liczba postów: 753
Liczba wątków: 113
Reputacja: 419
19-04-2014, 18:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-04-2014, 19:04 przez Link.)
(19-04-2014, 17:22)kamil.z7 napisał(a): Pozdrawiam Linka, u którego również widziałem zdobienia pokoju winylami i gitary Grinning

Kissing Heart

Człowieku! Masz świetny gaming room, jak najbardziej jest do czego fapać™
Świetny klimacik u Ciebie panuje, te powieszone winylki - Me Gusta chyba podłapałem nowy pomysł. Jak na tak krótki czas zbiorów, to już boję się Twojej aktualizacji za rok, masz sporo świetnych fantów, na których widok cieknie mi ślinka, osobiście na kilka z nich w tej chwili poluję - do swojego retro kouncika.
Co do gitarek, to nie mam pytań - wygląda to mega zajebiście. Cieszę się, że podzieliłeś się swoim pokojem na forum - być może to zachęci innych użytkowników do dzielenia się swoimi zdobyczami. Osobiście uwielbiam oglądać pokoje innych graczy. Ode mnie leci ogromny rep + na zachętę, za odwagę i za gitarki Kissing

Edytka Heart
Póki co masz więcej Zeld niż ja Grempy Cat (He had fun once. And it was awful.) cofam suba plusa.
Szukaj
Odpowiedz
kamil.z7 Offline
Bazyl
**
19-04-2014, 19:09
Dzięki wielkie! Bardzo miło to wszystko słyszeć Smiling Też uwielbiam oglądać pokoje innych graczy i mam nadzieję, że wkrótce więcej osób przekona się do tego żeby wrzucić trochę fotek. Zawsze to jakaś inspiracja - co można by zrobić inaczej albo na jaką jeszcze rzecz zapolować Grinning
PS - co do jam session - jestem jak najbardziej za, zapraszam do Gdyni! Grinning
Szukaj
Odpowiedz
Grodek Offline
Mistrz organizacji™
Liczba postów: 517
Liczba wątków: 9
Reputacja: 170
19-04-2014, 19:28
Wow, masz naprawdę niesamowity Gaming Room, sam ci go bardzo zazdroszczę. Skoro to wszystko uzbierałeś w przeciągu roku/półtora to ciekaw jestem jak będzie to dalej Smiling Leci plusik Smiling
[Obrazek: 2cRw2zi.png]
Szukaj
Odpowiedz
kokoshkv Offline
*gdakanie*
Liczba postów: 399
Liczba wątków: 42
Reputacja: 49
19-04-2014, 22:39
Mega Drive Heart, sam wykonywałeś modyfikacje, czy może taką konsolkę już kupiłeś?
Bardzo fajny pokój.
[Obrazek: chicken_run_high_background_widescreen_h...sktop1.jpg]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
19-04-2014, 22:42
Prześliczny pokój. Zazdroszczę zachowania "mieszkalnej" estetyki mimo liczby interesujących gadżetów. Śliczne SNES-y i bardzo podobają mi się podwieszane gitary. Sam zastosowałbym taki patent, gdyby nie fakt, że nie wolno nam niczego wieszać na ścianach Childish

Zazdroszczę Smiling
Szukaj
Odpowiedz
kamil.z7 Offline
Bazyl
**
19-04-2014, 23:43
(19-04-2014, 22:39)koko5329 napisał(a): Mega Drive Heart, sam wykonywałeś modyfikacje, czy może taką konsolkę już kupiłeś?
Bardzo fajny pokój.

Dzięki Smiling Wykonywałem je sam, w sieci są dosyć szczegółowe poradniki (pamiętam, że chyba korzystałem z serwisu mmmonkey i innych), wystarczy jedynie cierpliwość i umiejętność posługiwania się lutownicą. Z tych wszystkich najłatwiejsze jest dorobienie wyjść cinch, zadanie na 10 minut pracy Smiling Kiedyś też zrobiłem kabel EURO, to też nie tyle trudna przeróbka, co dosyć szczegółowa, tu za to coś zawaliłem bo po jakimś czasie po wykonaniu go zabrakło mi jednego koloru. Okay

(19-04-2014, 22:42)Dark Archon napisał(a): Prześliczny pokój. Zazdroszczę zachowania "mieszkalnej" estetyki mimo liczby interesujących gadżetów. Śliczne SNES-y i bardzo podobają mi się podwieszane gitary. Sam zastosowałbym taki patent, gdyby nie fakt, że nie wolno nam niczego wieszać na ścianach Childish

Zazdroszczę Smiling

Dziękuję za opinię Smiling Starałem się właśnie zachować jak najbardziej użytkową funkcję pokoju, ponieważ służy mi również jako sypialnia. Chociaż nie wiem jak to będzie w przyszłości - to hobby nie chce mi się znudzić, więc chyba postawię za oknem kontener jako dodatkowe pomieszczenie :p
Co do Twoich gitar - sam zastanawiałem się kiedyś dlaczego jeszcze nie zastosowałeś tego patentu, ale mam już odpowiedź Childish Trzymam kciuki żeby w przyszłości dana Wam była taka możliwość.

Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt!
Szukaj
Odpowiedz
romekb Niedostępny
twój stary
**
Liczba postów: 59
Liczba wątków: 1
Reputacja: 59
19-04-2014, 23:51
Gratulacje, bardzo okazały acz sprawiający wrażenie przytulnego pokój. Plus za Dire Straits na wierzchu winyli Smiling. Niesamowicie pokaźna kolekcja jak na tak krótki czas, albo naprawdę kupujesz bardzo okazyjnie, albo trochę pieniędzy wpakowałeś.
Szukaj
Odpowiedz
kamil.z7 Offline
Bazyl
**
20-04-2014, 00:32
(19-04-2014, 23:51)romekb napisał(a): Gratulacje, bardzo okazały acz sprawiający wrażenie przytulnego pokój. Plus za Dire Straits na wierzchu winyli Smiling. Niesamowicie pokaźna kolekcja jak na tak krótki czas, albo naprawdę kupujesz bardzo okazyjnie, albo trochę pieniędzy wpakowałeś.
Dzięki :P
A widzisz, w tym rzecz że tak jak pisałem wcześniej - środków jakoś specjalnie nie posiadam gdyż studiuję dziennie co utrudnia pracę zarobkową, ale staram się czasem dorobić sobie przez różne dorywcze zajęcia. Duży wkład w to wszystko ma także zwykłe szczęście - np. to, że 90% gier na PS2 kupiłem po 2zł/sztuka (w tym Kingdom Hearts 2 i oba MGSy). Ale wiadomo - bez własnego wkładu ciężko by było cokolwiek zdobyć, jest to strasznie pożerające pieniądze zainteresowanie ale da radę do pewnego stopnia poradzić sobie bez uszczerbku dla portfela, trzeba kombinować Smiling
Szukaj
Odpowiedz
kamil.z7 Offline
Bazyl
**
02-05-2014, 12:38
EDIT - dorzuciłem fotkę gier na Game Boy dla uzupełnienia całości Smiling
Szukaj
Odpowiedz
farmaceuta Offline
Final Fantasy Fan
Liczba postów: 440
Liczba wątków: 12
Reputacja: 38
02-05-2014, 13:15
Naprawdę masz świetny pokój.
Sam wiem jak ciężko pożerającym pieniądze jest nasze hobby, patrząc chociażby po cenach kultowych tytułów takich jak chociażby Persona 3 FES (ja kupiłem swój egzemplarz za pół ceny tylko dla tego, że wystawiającemu aukcję się pomyliła z podstawową wersją).
[Obrazek: Q8KmzuE.jpg?1]
Szukaj
Odpowiedz
NWDon Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 43
Liczba wątków: 5
Reputacja: 1
12-05-2014, 01:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-05-2014, 01:07 przez NWDon.)
Bardzo fajny pokoj,ale zastanawia mnie jedna rzecz
Jak to sie do cholery trzyma?
[Obrazek: 29cawt3.jpg]
[Obrazek: 76561198052169086.png]
Szukaj
Odpowiedz
Chopin98 Offline
Urodzony z Padem w Ręku
*
Liczba postów: 38
Liczba wątków: 3
Reputacja: 0
12-05-2014, 09:35
(12-05-2014, 01:05)NWDon napisał(a): Bardzo fajny pokoj,ale zastanawia mnie jedna rzecz
[Obrazek: 29cawt3.jpg]

Kamil to jakiś magik :o

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
kamil.z7 Offline
Bazyl
**
20-05-2014, 11:16
(12-05-2014, 09:35)Chopin98 napisał(a):
(12-05-2014, 01:05)NWDon napisał(a): Bardzo fajny pokoj,ale zastanawia mnie jedna rzecz

Kamil to jakiś magik :o

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Wybaczcie że dopiero teraz odpowiadam, ale wcześniej nie miałem możliwości. Szczerze mówiąc nie spodziewałem się że ktokolwiek zwróci na to uwagę, haha Grinning Mam taki patent, niezbyt ładny ale działa, a przez większość czasu i tak jest niewidoczny: [Obrazek: 2v8o4lj.jpg]
Szukaj
Odpowiedz
szymoneusz Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 32
Liczba wątków: 5
Reputacja: 1
30-06-2015, 18:18
Kiedy Aktualizacja twojego pokoju?? :>
Moje konsole :
PS2 Slim
Szukaj
Odpowiedz
kamil.z7 Offline
Bazyl
**
01-07-2015, 15:39
Miała być już dawno temu, ale brakło czasu. Mam nadzieję że w te wakacje zaktualizuję fotki Smiling
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 17-06-2025, 00:57 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.