03-05-2014, 15:48
Jak and Daxter rządzi
PlayStation 2
|
03-05-2014, 15:48
Jak and Daxter rządzi
03-05-2014, 16:06
Zawsze kiedy przyjeżdżałem do kuzynów siedzieliśmy godzinami przez TV grając w Crasha Bandicoota 4, Driv3ra czy inne Gran Turismo 4... wszystko na "kopiach zapasowych"
U mnie "czarnulka" w wersji slim (kupiona tydzień temu za śmieszne grosze w świetnym stanie, z oryginalnym pudełkiem i gwarancją!" stoi obok routera podłączona do dongla usb gotowa do działania . Właśnie teraz widzę planszę startową i lecę grać w Okami
03-05-2014, 16:24
Najbardziej zapadło mi w pamięć podbite przez kuzyna oko, po jego porażce w PES 2004. Piękne gry, piękna konsola, piękne czasy. I pomyśleć że grafika wciąż prezentuje się nie najgorzej.
03-05-2014, 16:57
Pod USB można podłączyć pady ? HOW ?
"Nie ważne na czym grasz... ważne, że grasz"
03-05-2014, 17:01
PS2 moja pierwsza konsola do gier wideo pamiętam jak sięgrało w tekken 5 i gran turismo 4
03-05-2014, 17:08
Faktycznie, ceną PS2 zabijała na wejściu, pamiętam, że pierwszy egzemplarz kupiłem (jakiś rok po premierze) używany i po kilku miesiącach padł laser DVD ale moja fatka nadal mogła czytać gry na CD więc zagrywałem się z żoną w ICO (tak ICO wyszło na CD i tak zagrywaliśmy się całe 10 godzin)
ale wraz ze wzrostem zainteresowania konsoli w polsce, do kraju na Wisłą przywędrował oficjalnie SCEP, tzn stworzono odrębną komórkę w Sony, na czele której jeśli chodzi o marketing stanął pan Maciek (nie pamiętam nazwiska). Tak się złożyło, że przy organizacji pierwszego Playstation Experience, udało nam się skontaktować z marketingiem w celu odsługi promocji imprezy. Na pierwsze spotkanie zabraliśmy standartowe w takich przypadkach gifty, jakie było zdziwienie, kiedy pan dyrektor, po zapytaniu "a czy państwo lubią sobie pograć?" przyniósł od cholery gadżetów i stos ze 30 gierek (w tym killzone, które jeszcze nie miało premiery). Po powrocie z Warszawy od razu skierowaliśmy kroki do sklepu po nowego plejaka (którego mam do dziś) i nie wychodziłem z domu przez tydzień to były dobre czasy
03-05-2014, 17:21
Ja natomiast moje różowe PS2 slim kupiłem... 2 miesiące temu :P Premiera Dodatku do Diablo 3 i Dark Souls 2 nie pozwoliła mi na intensywną zabawę z PS2 ale Okami, God of War 1 i 2, Katamari x2 oraz Crash Wrath of Cortex zdążyłem przejść. Jestem w połowie Blacka i niedługo biorę się za pierwszego Sly.
03-05-2014, 19:12
Fajna recka! Nie miałem nigdy PS2, bo moich rodziców nie było nigdy na nią stać. Teraz jak już sam zarabiam to sobie ją wreszcie kupiłem, chociaż musiałem 2 miesiące oszczędzać. Czekam na kolejne! Dobra Robota Darck Arhon!
03-05-2014, 20:21
Good job! hmm do mnie niestety ps2 trafiło pózno za pózno bo dopiero w 2013 roku. Ale ważne jest że ograłem najważniejsze exclusivy i to się liczy zresztą dużą cześć gier którą wydali na ps2 wydano na psp którego nigdy nie posiadałem ciągle podkradałem kuzynowi. Lepiej od ps2 wspominam za to ps1
04-05-2014, 01:53
Do kompletu przydałby się Time Warp DC i Saturna
04-05-2014, 13:12
Ja swoją przygodę z PS2 rozpocząłem parę miesięcy po otrzymaniu PSOne (PSX dostałem w czerwcu 2002 roku). Dokładniej, gdy byłem na bazarze w Gdyni i chciałem kupić sobie jakąś grę na PSX, zobaczyłem Facika z Gran Turismo 3 w napędzie i trochę pograłem.
Tamtego dnia nie podejrzewałem, że 10 lat później kupię identyczną konsolę wraz z wieloma świetnymi tytułami pokroju Shin Megami Tensei Persona 3 FES (najlepszy jRPG na PS2, przy okazji, najlepsza moim zdaniem gra na tą konsolę), Kingdom Hearts II, Final Fantasy XII czy Valkyrie Profile 2 Silmeria.
No ja właśnie czekam aż mi poczta polska dostarczy moją nową czarnulke, jeszcze zaopatrze się tylko w jakiś VGA box, coby to do monitora podłączyć i można grać.
06-05-2014, 22:14
I znów spotyka mnie syndrom gimbusa... Jak mój nick wskazuje narodziłem się na dobrą sprawę razem z PS2, ale i tak mam co wspominać. Jako ok. 5 letni brzdąc dostałem konsolę PS2 Slim w kultowym czarnym kolorze. Moi rodzice byli takimi geniuszami, że przy zakupie konsoli zakupili też czasopismo Play, które oferowało 5 tytułów na... PC. Nazwa Play ich zmyliła. Pamiętam jak myśleli, że kupili zepsutą konsolę, bo płyta nie chciała się czytać A co do tytułów to zagrywałem się w: Tekken 5, Tony Hawk's American Wastelad, The Sims 2: Pets; Castaway, Jak and Daxter: The Precursor’s Legacy, Onimusha 3 Deamon Siege i jakieś quady z lidla :P To chyba wszystko, nie zbyt wiele tego, ale zawsze coś. Dużo też spędzałem przy dyskach Euro Demo 50-60 było tam kilka fajnych perełek na PS1 takich jak Spiderman i Who want to be a Milionare
07-05-2014, 02:57
Ja przygodę z ps2 zacząłem od slimki, jednak stosunkowo szybko padł laser. Na szczęście konsole dało podłączyć do sieci i za pomocą programu odpalać obrazy gier z komputera. Obecnie od niedawna mam fata i wsystko śmiga ładnie
Co do materiału jak zwykle świetnie choć myślę, że warto wspomnieć o tym, że ethernet controller do fata pozwalał także na obsługę dysków twardych, na które można było zainstalować gry przedłużając przy tym żywotność lasera. (07-05-2014, 02:57)Kivrell napisał(a): Ja przygodę z ps2 zacząłem od slimki, jednak stosunkowo szybko padł laser. Na szczęście konsole dało podłączyć do sieci i za pomocą programu odpalać obrazy gier z komputera. Odpalac obrazy z komputera. Nigdy nie słyszałem o tej opcji - pewnie dlatego, ze Sony jej nie wspieralo lub byłem za słabo zaangażowany w takie kombinowanie. Ktoś coś? Oczywiście o ile to swoje kopie to spoko
07-05-2014, 17:11
Pamiętam, że można było coś takiego, ale chyba tylko na modowanej konsoli. Sam posiadam od 3 lat PS2 FAT, służy bardzo dobrze jako stacja do ogrywania klasyków z PSXa/PSOne (Crash Bandicoot!). Oczywiście pare gier dla PS2 też posiadam, ale poza Ratchetem i Clankiem, Jakiem i Dexterem i Tekkenem 5 się raczej w nic nie wciągnąłem. Poluje na Katamari
08-05-2014, 20:13
Bardzo fajnie, że wreszcie naszedł długo oczekiwany odcinek. I podoba mi się to, że zaprezentowaliście tam grę mojego dzieciństwa "Crasha Bandicoota" Pozdrawiam Michał Misiukawa Kawa.
08-05-2014, 20:23
Krzaku, Uszaty
Owszem - mając pewne narzędzia i przede wszystkim ORYGINALNE PŁYTY Z GRAMI z których można LEGALNIE zrobić obraz płyty można było go odpalić poprzez USB (z pamięci masowej) lub też port LAN (gdzie kabelek się wtykało do komputera i do konsoli) jeżeli laser nie działał. Działało z tym jakieś 70% gier, ale przynajmniej ratowało choć trochę konsole, gdy laser zdechł (z tego co wiem to większość znanych gier działała bezproblemowo). Trick ten nie działał na ostatnich wydaniach PS2 Slim, gdzie Sony załatało pozostawioną dla własnych celów lukę umożliwiającą odpalenie niezbędnych narzędzi
08-05-2014, 21:10
Pomimo wieku PS2 kupiłem dopiero w zeszłym roku - używanego Slima z 1 padem, niezbędnymi kablami, memorką i 8 grami za 160zł. Nie mam więc dotyczących tej konsoli wspomnień z czasu jej świetności na rynku - wtedy byłem pecetowcem niewychylającym nosa poza blaszane ściany. Tym niemniej jestem pełen podziwu, jak Sony z ciągu dwóch generacji zdołało skupić wokół swej platformy utalentowanych developerów, a za ich sprawą (oraz naturalnie nowoczesności samego sprzętu) miliony graczy. Poziom sprzedaży robił w pył konkurencję i choć nie ma dziś problemu z kupnem używanego Xboksa czy GameCube'a, wystarczy porównać oferty sprzedaży konsol 6. generacji oraz gier na nie na serwisach aukcyjnych, giełdach czy w komisach by wiedzieć, kto rozdawał karty. Nawet u nas, pomimo plagi piractwa, co popularniejsze tytuły da się zdobyć już za kilka-kilkanaście złotych. Same konsole drogie nie są i dlatego dziwię się, że ludziom chce się szarpać nerwy z ich emulatorami, zamiast wyłożyć niewielkie pieniądze i rozsiąść się wygodnie z padem w ręku (najlepiej przed telewizorem CRT) mając pewność, że każda gra zadziała bez problemu.
Biblioteka gier na PS2 rzeczywiście jest imponująca. Ja dopiero ją liznąłem, a czeka mnie jeszcze mnóstwo wspaniałych klasyków z jej epoki. Zaawansowany technologicznie Xbox (którego nabyłem ostatnio) faktycznie nie może się równać z tak szeroką ofertą exclusive'ów. Poza tym warto wspomnieć, że PS2 wciąż pozostaje najpopularniejszym sprzętem, zwłaszcza w krajach afrykańskich i arabskich, gdzie króluje piractwo i domowej roboty przeróbki znanych hitów. Niektóre bywają naprawdę dziwaczne...
17-05-2014, 15:16
Dlaczego w obu tych time warpach, słychać tę kiepską muzyczkę?
17-05-2014, 20:05
(17-05-2014, 15:16)stasiek19 napisał(a): Dlaczego w obu tych time warpach, słychać tę kiepską muzyczkę? Bo Archon ją wsadził do obu materiałów? (Cpt. Obvious appeared) Mi tam nie przeszkadza, ale to kwestia gustu
11-06-2014, 16:17
dałoby radę zrobić Time Warp z DS'a??
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|