Liczba postów: 370
Liczba wątków: 65
Reputacja:
77
Stałem się dziś posiadaczem iPhone'a 4. Posiada stłuczoną tylną szybkę, ale mam już zamówioną nową. Moje pytanie brzmi natomiast jaki futerał do tegoż smartphone'a polecacie, abym drugi raz nie musiał wymieniać tej obudowy. Czy lepiej wybrać coś "skórzanego" czy może lepiej gumowe ? Fajnie byłoby, gdyby cena też była przyzwoita.
"Nie ważne na czym grasz... ważne, że grasz"
Liczba postów: 47
Liczba wątków: 9
Reputacja:
3
Zamów sobie gumę na tył (ale by zachodziła na przód wyświetlacza) i naklej szkło hartowane na ekran
Liczba postów: 85
Liczba wątków: 10
Reputacja:
28
19-05-2014, 12:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-2014, 00:02 przez Krzaku.)
Na początek - nie ma zbyt dużej różnicy miedzy tymi z internetu a "oryginalnymi" - tak samo sie zużywają.
Ja sprawdziłem do tej pory:
ramkę - gumowa obramówka na obudowę wystająca 0,5mm z przodu i z tylu chroniąc przy upadku przez to, ze iPhone leży na ramce a nie na wyświetlaczu/tyle. Ramki w większości wyglądają tak samo (chińska tandeta) ale w moim przypadku po 6msc trzymała sie dalej. Zmieniłem ja w związku z przetarciami w rogach. Trzyma sie w rękach troche inaczej niz iPhone (jest miękko i szerzej) i to moze Cie zniechęcić. Oczywiscie pod ramka trzeba raz na jakis czas wyczyścić.
Plastikowy tył + boki - mnóstwo tego wszędzie, mam wrażenie, ze te malowane sa bardziej szczelne od plastikowych przezroczystych i lepiej przylegają ( moze sa lepiej wykonane ). Ja swoją kupiłem w Empiku zawsze cos maja w dobrej cenie. Przy dobrym przyleganiu aż tak często rzeczy sie nie gromadzą pod nią.
Cała gumowa otoczka - nie polecam, powiększa wszystkie wymiary, zbierają sie pod nią "paprochy". Na plus, że łatwo sie zdejmuje i chroni.
Podsumowując polecam plastikowy tył i boki + folia na przód.