Liczba postów: 739
Liczba wątków: 60
Reputacja:
172
Ja osobiście się jaram(jak kazdym residentem, taki ze mnie fanboj). Po demie dołączonym do Re:Merc można wywnioskować, że faktycznie będzie tak jak napisałeś - oby.. bo to ostatni dzwonek dla serii.
Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
Liczba postów: 29
Liczba wątków: 3
Reputacja:
2
Nie miałem niestety okazję pyknąć w to demko, ale ludzie ćwierkają o tym, że gra wygląda coraz lepiej (demko w RE:M miało chodzić na jeszcze obniżonych taktowaniach bebechów) i może koniec końców będzie wyglądać tak jak demo z targów E3 2010.
Liczę na dotrzymanie słowa Capcomu (eShop demo will come out in US/EU), abym sam mógł przetestować grę.
Liczba wątków: 3
Reputacja:
2
Wrażenia z demka (po pierwszym zagraniu):
- świetna grafika.
- muzyka klimatyczna
- trochę drętwe dźwięki, zwłaszcza strzały. VA za to bardzo dobrej jakości.
- dobre sterowanie. Nie czułem się ograniczony brakiem drugiej gałki. Jakbym miał przyrównać do innej gry, to wskazałbym Metroid Prime z Gacka.
- nie mam wyrobionego zdania co do skanera. Jeśli w pełnej wersji będzie więcej miejsc, gdzie się znajduje amunicję i medykamenty, to może być zbyt łatwo...
- Wrogowie dziwni. Z jednej strony wolni, głupi, ale jak trzeba, to lekko przyśpieszą. Ataki bolą.
- Bardzo ładnie w 3D.
Reputacja:
172
Chyba napisałeś wszystko co mi też udało się zauważyć. Nie podoba mi się tylko, że celowanie ukazane jest "z oczu", a nie zza ramienia - trochę do tego przywykłem.
Druga gałka głównie pozwala jednocześnie chodzić i strzelać. Jak dla mnie jest to trochę zbędne, bo dzięki Re:Merc nauczyłem się to robić bez żadnych dodatków :P
Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
Liczba postów: 28
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Ograłem demko, czułem się w tej grze jak dziecko bez jednej ręki. Przeszkadzało mi to, że nie miałem drugiej gałki analogowej. Ciągle myliło mi się ustawienie klawiszy i dopiero przy końcu zacząłem dusić odpowiedni guzik aby strzelać. Ale jeśli będę miał nakładkę na 3DS to gra może być całkiem fajna.
Liczba wątków: 9
Reputacja:
2
Mam pytanko będzie jakaś recenzja tej gry ? (najlepiej od grema) yyhyhyh.
Reputacja:
172
Pierwsze wrażenia z dwóch rozdziałów. Jak jesteś Nightmare i przestaniesz mnie lubić po tym poście to nie czytaj!
- Efekt 3D ustawiony na very strong jest świetny podczas gry, średni na cutscenkach
- Sterowanie circle padem mi się nie podoba - standardowe jest wystarczająco dobre(przyzwyczaiłem się w mercenaries)
- Klimat dobry, nie urywa jaj póki co - ale jest na plus
- Partnerka Chrisa ma świetną czapkę
- Oprawa Audio dobra
- Ciekawe rozwiązanie 'aczi aczi trofis' czyli missions za których wykonanie dostajemy nagrodę
Trzeba grać dalej!