Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Nintendo › 3DS v
« Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 11 Dalej »

Parę pytań odnośnie zakupu 2/3DS-a
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Parę pytań odnośnie zakupu 2/3DS-a
Ofca Offline
Tak naprawdę kocham się w gremie...
**
Liczba postów: 92
Liczba wątków: 22
Reputacja: 1
24-05-2014, 13:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-05-2014, 13:21 przez Ofca.)
Za niedługo przybędzie mi trochę gotówki i chciałbym kupić sobie konsolę z rodzinki 3DS (jeszcze nie wiem którą, zależy od kilku czynników). Konsolę najprawdopodobniej kupowałbym z amerykańskiego amazona. Mam co do takiego zakupu parę pytań:

1.Czy konsola będzie miała jakąś blokadę regionalną ustawioną tylko na Amerykę lub czy będę miał możliwość wybrania kraju i jeżeli tak to jaki kraj najlepiej wybrać?

2. Ile by kosztowała przesyłka do Polski z Ameryki?

3. Czy niemiecka ulotka eventowa z Magmarem i Eleztabuzzem z niemieckiego Saturna będzie mi działać z każdą grą Pokemon X/Y do czasu wygaśnięcia ważności?
[Obrazek: y7NOnlI.gif]
Szukaj
Odpowiedz
ZłotyPstryk Offline
Charizard Master
Liczba postów: 269
Liczba wątków: 6
Reputacja: 64
24-05-2014, 15:57
Wisz, każda konsola się czymś różni:
Klasyczny 3DS jest mały i w sumie mieści się w kieszeni po złożeniu, ale ze względu na swoje wymiary, nie jest zbytnio wygodny dla osób o dużych dłoniach. 3DS XL ma najwięcej wersji kolorystycznych, jest wygodniejszy w użytkowaniu, ale ze względu na to, że ekrany mają identyczną rozdzielczość, piksele są bardziej widoczne. 2DS ma ekrany tej samej wielkości co klasyczny 3ds, jednak nie posiada opcji 3D, a przez swój rozmiar, podobnie jak XL, do kieszeni bym go raczej nie zmieścił. Mimo to, 2DS jest przez wielu chwalony za wygodę grania na nim (sam go w rękach nie trzymałem)

A co do pytań, to:

1. Konsole z rodziny 3DS posiadają blokadę regionalną i pójdą na niej tylko gry z danego rejonu, czyli każdą kolejną grę trzeba by sprowadzać z USA, co wiąże się z dodatkowymi kosztami. Moim zdaniem lepiej kupić konsolę europejską.

2. Przejdź w zamówieniu do samej zapłaty, to sam się dowiesz.

3. Powinna.
Mój blog: http://zloteprzypadkipstryka.blogspot.com/
Mój Deviantart: http://pstryk5.deviantart.com
Moja Zupa: http://pstryk.soup.io [NSFW]
Nintendo ID: ZlotyPstryk, Instagram: zlotypstryk
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
24-05-2014, 16:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-05-2014, 16:21 przez Dark Archon.)
Nie kupuj amerykańskiej konsoli! Nie jest tańsza niż ta europejskia, na granicy doliczą ci ~30% opłaty celnej (VAT + opłata manipulacyjna), przyjdzie z niekompatybilną ładowarką z USA (dodatkowy koszt), a w dodatku nie uruchomisz na niej żadnej gry z Europy, a żeby sprowadzić kolejne amerykańskie znowu przepłacisz i będziesz na nie czekać tygodniami.

Sprowadzanie 3DSa/2DSa ze Stanów nie ma najmniejszego sensu.
Szukaj
Odpowiedz
Ofca Offline
**
24-05-2014, 16:46
No dobra, więc zakup z amazon.com odpada. Co do mojego zakupu... Najbardziej zależy mi na możliwości zagrania w gry Pokemon (X/Y, a za niedługo Omega Ruby i Alpha Saphire), jednak wolałbym posiadać najzwyklejszego 3ds-a, bo XL ma większy ekran, ale tą samą rozdzielkę, a 2DS się nie składa. Załóżmy, że mój budżet to 700zł, a chciałbym 3DS-a i Pokemon X. Gdzie najlepiej kupić? Niemiecki, czy brytyjski amazon, a może jakieś polskie sklepy internetowe lub jakiś fizyczny sklep?
Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
24-05-2014, 17:00
Najtaniej prawdopobonie wyjdzie cię zakup na Amazonie. Zestaw 3DS + Pokémon Y kosztuje w tym momencie £161.98 (~825 złotych).

Obawiam się, że nowej konsoli 3DS z grą nie kupisz do 700 zł. Pozostaje przeszukiwanie Allegro, gdzie używaną konsolkę wylicytujesz (przy odrobinie szczęścia) poniżej 500 złotych.

Np tu za 469 zł:
http://allegro.pl/nowa-konsola-nintendo-...50431.html

---
A w twoim budżecie?

Jeżeli zależy ci na oszczędności, to u nas dostaniesz 2DS-a z Pokémonami za 575zł (z wysyłką):
http://sklep.arhn.eu/index.php?route=pro...duct_id=59

Możesz też zamówić samą grę za 140zł (z wysyłką), co bije na głowę ceny z większości sklepów w sieci i osobno dokupić do tego konsolę w korzystniejszej cenie gdzieś w internetach:
http://sklep.arhn.eu/index.php?route=pro...duct_id=54
Szukaj
Odpowiedz
Ofca Offline
**
24-05-2014, 17:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-05-2014, 16:55 przez Ofca.)
@Archon
Nawet nie wiedziałem, że prowadzicie sklepik. Grinning
W oryginalnym moim planie chciałem kupić czarno-niebieskiego 2DS-sa z Pokemon X, ale niestety nigdzie nie było takiego zestawu (był biało-czerwony z X, ale te kolory obudowy mi się strasznie nie podobają). Wielkie dzięki, zakupię w najbliższym czasie. Smiling

@edit
Jaka jest zawartość 2DS-a z pokemonami z waszego sklepiku? Na stronie pisze tylko o samej konsoli, przejściówce dla ładowarki i samej grze. Są tam karty rozszerzonej rzeczywistości i karta SD?

@edit2
Ok, napisałem przed chwilą maila do sklepu. Wszystko jest w zestawie, tak jak myślałem.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 14-06-2025, 14:30 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.