Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Sony › Playstation 3 v
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 Dalej »

Kupić czy też nie?
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Kupić czy też nie?
hajducek Offline
Pong
*
Liczba postów: 23
Liczba wątków: 12
Reputacja: 0
11-01-2012, 18:35
Witam,

zastanawiałem się nad zakupem konsoli - funduszy nie mam zbyt wiele, i spośród dwoja złego wybór padł na PS3. Jednak - czy warto? Podajcie argumenty za i przeciw Winking

Po za tym, czy gra na monitorze (przy użyciu przejściówki) 22" będzie wyglądała dobrze?
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Dorczenzo Offline
so i herd u liek gamez
Liczba postów: 640
Liczba wątków: 51
Reputacja: 216
11-01-2012, 19:21
Raczej trudno nam będzie za Ciebie zdecydować czy masz kupić konsolę czy też nie Winking Argumentów jest bardzo dużo, zarówno tych za jak i przeciw. Jednak przed zakupem warto odpowiedzieć sobie na następujące pytania:

1. Czy jeśli kupię konsolę to będę miał jeszcze kasę na gry? (wg zasady - nie mam pieniędzy na paliwo, nie kupuję samochodu)
2. Czy mam wystarczającą ilość wolnego czasu na granie? (żebyś nie narzekał potem, że wyrzuciłeś pieniądze a konsola leży i się kurzy)

Argumenty za są takie, że PS3 to na pewno niesamowity kombajn multimedialny i można go wykorzystywać nie tylko do grania Smiling Poza tym konsola to konsola - kiedy ja kupiłem swojego X'a zupełnie zapomniałem o graniu na PC, pomijając takie produkcje jak Minecraft. Po prostu wolę usiąść wygodnie w fotelu z padem w ręku i zanurzyć się w grze Grinning No i weź też pod uwagę, że kupując konsolę będziesz w stanie uruchomić każdą grę, która zostanie na nią wydana. Nawiązuję tutaj do konieczności ulepszania PC jeśli chce się pograć w sposób komfortowy.
Szukaj
Odpowiedz
Johnny Offline
Rycerz Nintendo <3
Administrators
Liczba postów: 265
Liczba wątków: 108
Reputacja: 225
11-01-2012, 23:21
Jeśli będzie stać cię na gry i masz choć trochę miejsca przed monitorem na wyciągnięcie nóg - zdecydowanie warto kupić PS3. Moje jest podpięte przez HDMI do monitora 22' i wszystko jest dobrze gdzieś tak do metra od ekranu Grinning
Szukaj
Odpowiedz
Link Offline
The Hero of Rupees Ð ©
*
Liczba postów: 753
Liczba wątków: 113
Reputacja: 419
12-01-2012, 12:42
Od kiedy mój komp przestał dźwigać nowsze gry - zainwestowałem w PS 3 i była to bardzo słuszna decyzja Smiling
Szukaj
Odpowiedz
Łebi Offline
Pong
*
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
17-01-2012, 22:56
Wcale dużo kasy na utrzymanie konsoli nie trzeba... Właśnie zaliczamy schyłek złotej ery tej generacji i używanych, niedrogich tytułów rangi "must have" jest pełno. Nikt jeszcze nie zakazał kupowania używek wiec kupuj tę ps3 i miłego grania życzę Smiling
Szukaj
Odpowiedz
Wojt Offline
Wiking
**
Liczba postów: 70
Liczba wątków: 5
Reputacja: 114
15-05-2012, 22:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-05-2012, 22:45 przez Wojt.)
Odświeżę temat Smiling.

Chyba już się nie waham jeśli chodzi o zakup, ale mam jeszcze kilka pytań nim zamówię konsole.

W mojej sytuacji, na plus wychodzi cena -> dzięki promocji T-mobile zamiast nowego telefony mogę dostać PS3 320GB slima za 500zł, oprócz tego mam dobrego znajomego, któremu play się spalił. Więc na starcie dostanę z 5 dobrych tytułów.

Moje pytania:
1. Czy drugi pad do PS3 musi być oryginalny? cena 179zł dla mnie jest odstraszająca. Gdybym chciał pograć ze znajomymi w jakąś platformówkę lub fife. Słyszałem opinia, że oryginalny pad jest nie do zastąpienia.
2. Czy demka pobrane z playstation network też mogą miło zajmować czas? W wypadku braku płynności finansowej, co spowoduje przestój w zakupie nowych tytułów.
3. Czy konsola odczyta filmiki divix z napisami? Jak jej idzie z filmami dvd?
4. Jak duży wpływ na obraz ma kabel do monitora/telewizora? Plotka, którą usłyszałem mówi, że kabel trzeba wymienić od razu i kupić coś lepszego jakościowo.
5. Czy multiplayer jest dla darmowy?
6. Co polecicie dla dwóch graczy? Przy czym partnerka do grania jest całkowicie nie obeznana z graniem Smiling dlatego nie powinna być zbyt skomplikowana Smiling.
7. Czy istnieją darmowe gry i minigry na PS3?
Szukaj
Odpowiedz
Dorczenzo Offline
so i herd u liek gamez
16-05-2012, 10:34
A jeśli można wiedzieć - ile płacisz za abonament w T-Mobile? Bo ja przy abonamencie 95zł miałem ps3 320gb + gra w Play za 1zł. Już odpowiadam na pytania:

1. Pad nie musi być oryginalny ale wiadomo, że taki sprawdza się najlepiej Smiling Jeśli rzeczywiście często będziecie grać we dwójkę to warto się zastanowić nad wyborem tego oryginalnego. A jeśli cena Cię odstrasza to poszukaj na Allegro/eBay Winking

2. Mogą zajmować czas ale nadal są to tylko dema. Fakt, ja w niektóre mogłem grać po kilka razy i też się dobrze bawiłem. Ale skoro na start dostaniesz 5 dobrych tytułów to raczej nie powinny Ci się szybko znudzić.

3. Wydaje mi się, że trzeba połączyć napisy z filmem ale nie chcę Cię wprowadzić w błąd. DVD odtwarza bez problemu, tak samu BD Winking No i można też streamować filmy prosto z komputera.

4. Ja z konsolą nie dostałem żadnego kabla. Wersja 320gb z grą Uncharted. Ale przy małych odległościach cena kabla nie ma znaczenia. Możesz kupić wypas za 300zł a jakość będzie taka jak przy kablu za 50zł. No i polecam oczywiście HDMI.

5. Tak, multiplayer jest darmowy. Jedyne za co MOŻESZ płacić to Playstation Plus ale nie jest to usługa obowiązkowa. Więcej do poczytania tutaj.

6. Dla dwóch istnieje kilka fajnych gier ale wiem, że z partnerkami fajnie gra się w produkcje LEGO Smiling Nie są szczególnie wymagające, można współpracować, polecam!

7. Darmowe gry -> patrz Playstation Plus. Niektóre Minisy są darmowe, szczególnie podczas akcji promocyjnych.

Ufff... Mam nadzieję, że pomogłem Grinning
Szukaj
Odpowiedz
Wojt Offline
Wiking
**
16-05-2012, 17:32
Dziękuje bardzo, napracowałeś się Smiling.

Abonament mam 59zł :/ więc jestem zdziwiony tym, że jest tak duża różnica. Przejrzę jeszcze ich ofertę Smiling.
Lego! Świetny pomysł, grałem chwile na PC i naprawdę miło wspominam tą grę Smiling
Jeszcze raz dzięki!
Szukaj
Odpowiedz
Dorczenzo Offline
so i herd u liek gamez
16-05-2012, 17:35
W tym abonamencie za 95zł dostajesz 105 do wykorzystania Smiling Przejrzyj bo może są tańsze abonamenty i tańsze konsole Grinning

A co do LEGO - chodzi mi tutaj głównie o filmowe produkcje spod ich szyldu, czyli np Lego Batman, Lego Piraci z Karaibów Smiling
Szukaj
Odpowiedz
Wojt Offline
Wiking
**
16-05-2012, 17:47
Wiem wiem Smiling chyba 3 części star wars'a przeszedłem Smiling i chwile w lego batmana grałem. Zaraz biorę się za stronę PS Plus i Play.
Sprawdziłem ofertę Play i niestety jest gorsza Childish. Konsola przy abonamencie 59 zł kosztuje 550zł ale ma grę więc generalnie wychodzi na to samo.

Lektura o PS Plus bardzo ciekawa i kusząco. Cena roczna 195zł a w tym Little Big Planet (na zawsze), minigry, testy gier i zniżki w sklepie.

Jak tylko skończę zaliczenia to pędzę do salonu po konsole Smiling

P.S. Mam nadzieje, że mnie nie zjecie za posta pod postem Tongue_Out_Winking.
Szukaj
Odpowiedz
Dorczenzo Offline
so i herd u liek gamez
18-05-2012, 01:11
Posty połączone Winking

Ważne, że porównałeś. Teraz nic tylko kupować Grinning Aha tylko pamiętaj, że w te darmowe gry możesz grać dopóki masz wykupione Playstation Plus. Jak skończy Ci się subskrypcja to po prostu ich nie uruchomisz Winking
Szukaj
Odpowiedz
Link Offline
The Hero of Rupees Ð ©
*
Liczba postów: 753
Liczba wątków: 113
Reputacja: 419
18-05-2012, 16:42
Dorczenzo dobrze mówi, ale, kupując grę, na którą jest zniżka w PS + to wtedy gierka zostaje na zawsze, nawet jak zapłacisz za nią 5 zł, ale była ze zniżką.
Szukaj
Odpowiedz
Matuleczek Offline
emodzejquit
Liczba postów: 286
Liczba wątków: 47
Reputacja: 39
03-07-2012, 12:50
Jeżeli masz trochę kasy na gry to bierz. Na szczęści możesz sobie jeszcze kilka dem pobrać z PSN.
Szukaj
Odpowiedz
pogromca860 Offline
Pong
*
19-01-2013, 16:25
Jasne że kupuj - PS3 najlepsza konsola
Szukaj
Odpowiedz
sonski_77 Offline
Pong
*
19-01-2013, 21:51
Jeśli zamierzasz dużo grać w sieci to polecam ponieważ psn jest darmowy w przeciwieństwie do xbox live za który trzeba zabulić :/ serwery są tak samo alarmowe jak te na xbox 360 (kiedyś było inaczej ale to inna historia) gry na ps3 kosztują tyle samo co gry na xbox'a (polecam gametrade.pl tam znajdziesz wiele gier w o wiele niższej cenie i idealnym stanie) Na ps3 jest dużo świetnych "exluziwuf" czyli gier wychodzących na jedną konsolę. Działają także niektóre gry z ps2 i psx. Sam mam ps3 i nie jestem fanboyem ale polecam ci tą konsolkę Grinning
Szukaj
Odpowiedz
Krystek877 Offline
Pong
*
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 2
24-01-2013, 19:35
Argumenty za:
- Darmowy multi-player
- tzw. abonament PS Plus dzięki któremu weiele tytułów mażna brać za darmo (oczywiście tylko przez czs trwania abonamentu, później gry są blokowane)
- Możliwość zakupu starszych tytułów przez PS Store z konsol PSX i PS2
Przeciw:
- Trochę niewygodny kontroler wktóry ładuje się z kabla tylko kiedy system jest włączony
- Po zakupie konsoli kabel HDMI należy kupić osobno
- Cena orginalnego kontrolera ok.170-190zł, chociaż czasami pojawia sie aukcja 'kup teraz' na Allegro gdzie chłop sprzedaje orginalne pady prosto pobrane z fabryki za ok.80zł jedyną różnicą jest to że nie mają znaczku europejskiego
Szukaj
Odpowiedz
TheLoras Offline
Pong
*
Liczba postów: 3
30-01-2013, 20:59
PS3 to takie małe centrum multimedialne. W jednym pudełku masz: konsolę do gier , odtwarzacz blu-ray oraz dostęp do internetu (w przeglądarce można poruszać się za pomocą klawiatury i myszki) . Jeśli znudziło Cię granie na PC wybierz PS3 Winking
Szukaj
Odpowiedz
Soulraven Offline
Pong
*
Liczba postów: 4
21-02-2013, 00:10
Dokładnie jak wyżej ludzie piszą.Od siebie dodam, że zamiast kupić jednej gry kupiłbym na twoim miejscu PS Plus ze względu na te 3 gry na miesiąc teraz był Sleeping Dogs a miesiąc temu Mortal Kombat czy Bioshock 2 sama subskrypcja kosztuję 200 zł na rok i chyba 60 na 3 miesiące no chyba, że kupisz z kimś na spółę czyli cena dzielona jest na dwa.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 15-06-2025, 09:52 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.