Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 ... 37 38 39 40 41

Onlive - Temat Główny i Ogólny
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Onlive - Temat Główny i Ogólny
Theriuss Offline
Supreme Master First Class
Liczba postów: 260
Liczba wątków: 21
Reputacja: 30
13-01-2012, 22:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2012, 00:02 przez Theriuss.)
OnLive – platforma do gier typu wideo na życzenie zapowiedziana na Game Developers Conference w marcu 2009. Cała gra odbywa się na zdalnym serwerze, a zrenderowana treść przesyłana jest do użytkownika za pomocą szybkiego łącza internetowego. Do gry wystarczy telewizor z prostą przystawką lub komputer o bardzo małej mocy obliczeniowej (jakikolwiek komputer z systemem XP, Vista lub Mac OS X). Wszystkie gry w serwisie są dostępne w formacie 720p. OnLive zaleca łącze internetowe 5 Mbit/s lub szybsze, a absolutne minimum to 3 Mbit/s. Serwis został uruchomiony 17 czerwca 2010 w USA. - Dane wg. Serwisu Wikipedia.pl

Tak, to ta platforma w której zakochał się Archon. Ostatnio został stworzony projekt o nazwie "Onlive Desktop" - nie wiem o nim kompletnie nic a chciałbym się dowiedzieć. Jeśli ktokolwiek ma pojęcie o co chodzi to niech da znać w tym temacie. Dzięki!Thumb_Up
[Obrazek: ExE221.png]
Szukaj
Odpowiedz
Dorczenzo Offline
so i herd u liek gamez
Liczba postów: 640
Liczba wątków: 51
Reputacja: 216
14-01-2012, 12:57
Oficjalna strona OnLive Desktop - klik!
Szukaj
Odpowiedz
Raven Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 28
Liczba wątków: 3
Reputacja: 1
14-01-2012, 13:15
Heh życzę powodzenia tej platformie! Jeżeli wszyscy będziemy mieli dostęp do szybkiego internetu to naprawdę może się przyjąć. Jedyny minus jest taki, że nie będę mógł pooglądać swoich kolekcjonerek na półce. Childish
[Obrazek: 451219malyreven.png]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Theriuss Offline
14-01-2012, 15:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2012, 15:13 przez Theriuss.)
@Dorczenzo - Zarejestrowałem się tam, i muszę zauploadować kilka plików "Onlive" - Wie ktoś o jakie pliki chodzi?
To pulpit więc pewnie Obrazki które ulokujesz na swoim pulpicie. Lecz gdy wziąłem " Upload " to wyskoczyło mi że mogę wysłać wszystkie pliki?!

Edit1 - Żeby zainstalować tą aplikację (Onlive Desktop) to trzeba mieć ITunes... Pozdrowienia dla miłośników Jabłka.
Edit2 - KU$#$A, Aplikacja niedostępna w Polsce. I Jak oni chcą zdobyć klientów na całym świecie?!
Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
14-01-2012, 15:25
OnLive Desktop jest dostępny wyłącznie na iPada. Dlatego potrzeba iTunes. Nie ma wersji Windowsowej.

OnLive Desktop to nowy system streamowania pulpitu do komputera. Tak jak OnLive pozwala nam grać w gry nieuruchamiane na naszym komputerze, tak "Desktop" uruchamia nam cały pulpit Windowsa przechowywany w chmurze.

Czytałem komentarze typu "po co, skoro mogę streamować swój własny pulpit?". Na przeszkodzie stoją dwie rzeczy:

- jakość, rozdzielczość i płynność przesyłanego obrazu - każdy, kto korzystał z tej technologii w domu, wie, że bez naprawdę potężnego sprzętu i łącza osiągnięcie wygodnego, kolorowego, wysokorozdzielczościwego obrazu, który pozwoliłby nam korzystać z niego jak z komputera lokalnego.

- no i oczywiście fakt, że potrzebowalibyśmy włączonego komputera 24 godziny na dobę.

OnLive Desktop stara się rozwiązać ten problem oferując nam własny komputer w chmurze, w rozdzielczości 720p i stałej, płynnej ilosci klatek do którego dostęp możemy mieć zawsze i wszędzie, tak długo jak możemy połączyć się z internetem.

Gdy tylko usługa dotrze do UK postaram się zrobić na ten temat króciutki materiał Smiling
Szukaj
Odpowiedz
Theriuss Offline
14-01-2012, 15:43
Dzięki, takich informacji szukałem
Szukaj
Odpowiedz
rht4r Offline
Pong
*
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 0
Reputacja: 0
14-01-2012, 22:48
Bawił się ktoś z obecnych na forum OnLive w telefonie? Jak wypada porównanie między iOS a Android?

Dark Archon - może jakiś test w przyszłości?

Szukaj
Odpowiedz
kpt. Pomarancia Offline
Pan Owocek D:
*
Liczba postów: 22
Liczba wątków: 2
15-01-2012, 14:33
Są plany udostępnienia usługi w Polsce? Podobno Google TV ma mieć wspólnego z ONLIVE'em.
[Obrazek: 5728_8167_500.gif]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
15-01-2012, 15:13
Wersja iOS jeszcze nie wyszła. Mają jakieś problemy z przepuszczeniem przez Apple'a.
Wersja Androidowa działa zaskakująco nieźle. Test oczywiście będzie, jak tylko wersja iOS się pojawi.

OnLive planuje podbój części europy już w tym roku. Nie ogłaszali jeszcze krajów.
Szukaj
Odpowiedz
hajducek Offline
Pong
*
Liczba postów: 23
Liczba wątków: 12
17-01-2012, 01:03
Naprawdę ciekawa opcja, ale szczerze mówiąc... Nie jestem co do tego przekonany.

Mam stary sprzęt - i możliwość zagrania w nowsze gierki w najwyżej jakości byłaby spełnieniem moich marzeń, o tyle co jestem przyzwyczajony do pudełek/kluczy na Steamie. Lubię mieć coś na wyciągnięcie ręki.

Może się przekonam. Czas pokaże. Póki co jestem obojętnie nastawiony do tego przedsięwzięcia.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Theriuss Offline
17-01-2012, 17:52
Coś na wyciągnięcie ręki? O co ci chodzi??
Na Onlive przy moim 8mb Necie gra ładuję się jakieś 3-5s.
Gry kupuje się przy pomocy karty kredytowej. Jedyna wada to niedostępność w polsce. Gdy wchodzisz przez polskie IP to nie możesz nic kupić:/
Szukaj
Odpowiedz
EpicSurgeon Offline
Pong
*
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 0
28-03-2012, 19:52
Niedawno można było przez kilka dni zagrać za darmo w kilka gier - między innymi Metro 2033...
Cóż... Internet 25 mb i lag paskudny - poczekam aż postawią serwery bliżej mnie Grinning
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 12-06-2025, 21:50 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.