Liczba postów: 183
Liczba wątków: 13
Reputacja:
11
Może server uznał cie za bota, być może masz jakiś syf na komputerze?
Ale to moje gdybanie, lepiej poczekać na kogoś ogarniętego w temacie.
Liczba postów: 37
Liczba wątków: 8
Reputacja:
5
Ech.... cały dzień spędziłem dzisiaj na skanowaniu komputera kilkoma antywirusami i dalej to samo. Uruchomiłem także na virtualbox'ie linuxa i to samo. Zmiana ip z dynamicznego na statyczne nic nie dała. Dodam, że identyczny problem pojawił się na tablecie z androidem. Jakieś pomysły?
Liczba postów: 122
Liczba wątków: 15
Reputacja:
4
Bany opierają się na ip wyjściowym routera a nie pojedynczych komputerów, przynajmniej czasem na pewno tak jest, bo jak mojego kolegę zbanowali na serwerze bodajże w CSie to wszystko podpięte pod ten sam pan było banowane.
Sprawdź na jakimś otwartym (albo innym) WiFi, choćby z tabletem. Jeśli problemu nie będzie, to trzeba wierzyć Archonowi, jak dalej będzie to samo to sprawa zrobi się całkiem dziwna
Reputacja:
5
Ok, użyłem telefonu jako rutera wi-fi na tablecie i kompie(a dokładniej laptopie) i problem nie pojawia się, więc wygląda na to że coś jest z ruterem. Jakieś pomysły?
Liczba postów: 122
Liczba wątków: 15
Reputacja:
4
To co pisał Archon. Musisz czekać aż system uzna, że zagrożenie się przedawniło.
Przeskanuj jeszcze dla pewności wszystkie komputery łączące się z tym routerem, może ktoś z rodziny ma zainfekowany komputer.
Reputacja:
5
19-09-2014, 17:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-09-2014, 17:32 przez Brukow.)
Ok, problem dzisiaj zniknął. Dzięki za pomoc.
Pzdr, Dominik.