Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Microsoft v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

Xbox 360 RROD
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Xbox 360 RROD
Drakkainen Offline
Drakkainen
Liczba postów: 218
Liczba wątków: 16
Reputacja: 14
23-12-2014, 22:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-12-2014, 22:37 przez Drakkainen.)
Cześć, nadszedł dla mnie, posiadacza starego Xboxa 360, dzień wielce smutny. W trakcie rozgrywki trwającej niecałą godzinę konsola nagle wyłączyła się, RROD zaatakował. Da się coś z tym zrobić? Słyszałem o tym problemie, ale był on dla mnie obcy. Mogę chociaż uratować płytę, która znalazła się w napędzie? 
Szukaj
Odpowiedz
Sejfer Offline
Pong
*
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
30-12-2014, 12:26
Napęd możesz otworzyć ręcznie http://support.xbox.com/pl-PL/xbox-360/s...eject-disc Co do naprawy dwa xboxy padły mi na rroda zawoziłem do naprawy działały z miesiąc problem powrócił próbowałem domowego sposobu gumki do mazania pod ram żeby luty się naprawiły konsola działała dzień.Ogólnie szkoda czasu i pieniędzy kupiłem z płyta jasper z 2009 i konsola działa do dziś bez żadnych awarii.
Szukaj
Odpowiedz
Krzaku Offline
There is no spoon.
**
Liczba postów: 85
Liczba wątków: 10
Reputacja: 28
30-12-2014, 13:07
Dobra naprawa konsoli z RROD to tylko i wyłącznie reballing. Polecam żeby zrobił to ktoś kto się na tym zna.

Miałem konsole po reballu kilka lat temu i wszystko potem było z nią w porządku przez czas który ją używałem.
Metod domowych naprawy unikaj jak możesz, recznik itd. uszkodzą płytę jeszcze bardziej.

Koszty naprawy (w porównaniu z tymi sprzed kilku lat) spadły. Ja bym na Twoim miejscu spróbował.
Szukaj
Odpowiedz
Ozzy Offline
Banned
Liczba postów: 90
Liczba wątków: 7
30-12-2014, 15:24
Tylko reballing już uratuje twoją konsole. Pewnie zabulisz ze 100zł za to konsola już rroda nie złapie. (wlutowaują na lepszych kulkach podzespoły, które się odlutowaly i to nie było nigdy nie dopatrzenie ze strony microsoft, po prostu była jakaś ustawa od ekologów, która zabraniała używania tych lepszych kulek przez ich skład. )
Jeszcze mam słówko. Zauważ że rroda wystąpił dopiero po włączeniu, a czemu tak się stało? czemu nie w trakcie gry? Odpowiedz jest prosta po grze większość osób od razu wyłącza konsole. Należy kilka minut dać jej w dashboardzie.
Szukaj
Odpowiedz
Drakkainen Offline
Drakkainen
Liczba postów: 218
Liczba wątków: 16
Reputacja: 14
30-12-2014, 22:58
Temat do zamknięcia, dziękuję wszystkim za pomoc. Wina leżała w zasilaczu, który sprawiał problemy z podłączeniem, lecz wszystko już dobrze.
Szukaj
Odpowiedz
fpost230 Offline
Pong
*
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja: 0
24-01-2015, 10:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-02-2015, 08:25 przez fpost230.)
Napęd możesz otworzyć ręcznie http://support.xbox.com/pl-PL/xbox-360/s...eject-disc Co do naprawy dwa xboxy padły mi na rroda zawoziłem do naprawy działały z miesiąc problem powrócił próbowałem domowego sposobu gumki do mazania pod ram żeby luty się naprawiły konsola działała dzień.Ogólnie szkoda czasu i pieniędzy kupiłem z płyta jasper z 2009 i konsola działa do dziś bez żadnych awarii.

Decrease your exam stress by using our latest 70-461 and best quality exam 70-680 and mcse books pdf We provide with 100% pass guarantee along with www.pittstate.edu and Southern California University of Health Sciences
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 18-06-2025, 08:34 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.