Liczba postów: 370
Liczba wątków: 65
Reputacja:
77
Pomyślałem sobie ostatnio, że warto byłoby wykorzystać mój stary, nieużywany tablet z androidem. Wpadłem na pomysł, że może być on podstawą mini maszynki do grania. Cały układ, system operacyjny i ekran w jednym miejscu. Jako sterowanie pomyslałem o padzie na USB. Wystarczyłoby kupić przyciski, wmontować w panel i polutować z oryginalnymi na padzie. Koszta nie duże, ale spotkał mnie pewien problem. Tablet którego mam nie posiada modułu BT i jest ładowany przez usb, a co za tym idzie, pada nie podłącze ani przez BT ani przez USB. Teraz pytanie do was, czy macie pomysł jak rozwiązać tego typu problem?
"Nie ważne na czym grasz... ważne, że grasz"
Liczba postów: 88
Liczba wątków: 4
Reputacja:
37
Możesz spróbować pokombinować z zasilanym oddzielnie hubem USB. Powinno się udać, w głównej mierze zależy to od tego, jakiego prądu wymaga twój tablet na czas ładowania, oraz czy pozwala na normalne korzystanie z portu podczas jego trwania.
Reputacja:
77
Ale Hub tylko wzmacnia sygnał usb a nie daje napięcia tabletowi.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Liczba postów: 61
Liczba wątków: 5
Reputacja:
87
27-04-2015, 08:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-04-2015, 08:06 przez Lecter.)
Prawdopodobnie kontroler USB jest podłączony pod czip zarządzający ładowaniem baterii, możesz spróbować przelutować z jakiegoś zasilacza 5V na pady V+ i masę do niego, a gniazdko USB zostawić wolne na podpięcie pada.
Reputacja:
77
W pierwszej kolejności wolałbym to zrobić "bezkolizyjnie". Załatwię sobie HUBa i kabelek OTG i zobaczę jak będzie z zasilaniem i połączeniem z padem.