Liczba postów: 238 Liczba wątków: 20 Dołączył: Luty 2015 Reputacja: 42Poziom ostrzeżeń: 0%
11-02-2015, 22:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-07-2015, 17:34 przez matizc. )
Liczba postów: 23 Liczba wątków: 6 Dołączył: Październik 2013 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
12-02-2015, 08:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-02-2015, 08:40 przez Woodymir. )
Fajna kolekcja! Pierwszy raz widzę Famicom-a Top Loader w Polsce. Też mam nie odpakowane breloczki od Nintendo i jedną gierkę ze Spyro z McDonalda
Liczba postów: 238 Liczba wątków: 20 Dołączył: Luty 2015 Reputacja: 42Poziom ostrzeżeń: 0%
Znam jeszcze dwie osoby, co mają famiego ale fakt raczej rzadko sspotykane zjawisko, a szkoda, bo bije na głow nasze "pegasusy".
Liczba postów: 90 Liczba wątków: 8 Dołączył: Październik 2014 Reputacja: 19Poziom ostrzeżeń: 0%
Niezła kolekcja, szczególnie zazdroszczę pokaźnej biblioteki starego dobrego GB  Pozdrawiam i trzymaj tak dalej
Udpate kolekcji
Doszły foty nowych nabytków na PC w boxach z allegro, Playstation 2 i 3 oraz Xbox 360 slim
Liczba postów: 129 Liczba wątków: 3 Dołączył: Sierpień 2014 Reputacja: 11Poziom ostrzeżeń: 0%
Super kolekcja! Zazdroszczę nesów
chodzi Ci o pegasus/famicom  ?
Liczba postów: 129 Liczba wątków: 3 Dołączył: Sierpień 2014 Reputacja: 11Poziom ostrzeżeń: 0%
Owszem, snesa też zazdroszczę
snes jak snes, raczej gierki sa spoko, mnie jest wstyd, że nie mam go w oryginalnym boxie mam nadzieję, że kiedyś go zdobędę
Liczba postów: 27 Liczba wątków: 6 Dołączył: Marzec 2015 Reputacja: 3Poziom ostrzeżeń: 0%
Całość wygląda bardzo ciekawie. Super kolekcja. Kiedy zrobisz foto cartów?  Bo aż jestem ciekaw co tam trzymasz
Za tydzień wracam do domu, bo jestem za granicą także wtedy zrobię foty trochę to zajmie, bo dokładnie 332 carty z tego co pamiętam :P
Ps. Abe's w big boxie na PC dotarł do mnie ze stanów a propos Twojego avka
Liczba postów: 27 Liczba wątków: 6 Dołączył: Marzec 2015 Reputacja: 3Poziom ostrzeżeń: 0%
Pokazuj tego ejba, czym prędzej!
Wszystkie karty z duzym update mojej kolekcji dostarcze 1 Kwietnia z racji powrotu do Polski
04-04-2015, 10:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-04-2015, 10:35 przez matizc. )
Mafia w ciekawym wydaniu, do tego Duke Nukem Forever Balls of Steel Edition (brakuje mi tylko DN Manhattan Project w kartonie by mieć pełną kolekcję) oraz ciekawostka ze staroci gra "Alicja +18"  Z racji mojej choroby związanej z grami na PC- Big Boxami i kartonowymi pudłami nie mogłem oprzeć się pokusie kupienia nawet takiej gry :P
Kurde, ale ten Abe fajnie wydany  Chyba sam sobie sprawię coś takiego. Gratuluję fajnego łupu
to wersja USA większość u nich Big Boxów jest otwieranych. W Polsce nie spotkałem się, a szukałem dość długo
19-05-2015, 19:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-05-2015, 19:06 przez matizc. )
Gry z polskiej dystrybucji kupione za parę groszy ale wielki sentyment szczególnie Gothic, Soldier Of Fortune II i Original War
Kolekcjonerski Dying Light oraz wygrany box z grą Medieval Total War II niestety bez dodatków.- Podziękowania dla Link'a
Moje najlepsze zdobycze do tej pory!
Dizzy collection, Doom, Nascar i inne!
na dyskietkach 5,25"- Prince of Persia, Commander Keen czy Cracy Cars 2...
Większy wrześniowy update:
Giery w DVD BOXach po 3zł za sztukę w szmateksie:
kartonowe małe boxy: (Kholat nówka za całe 25zł)
Big Boxy polskie wydania Die Hard i From Dusk Till Dawn nóweczki:
Plastiki pegasus  )
Dałem się skusić na tablicy- 1650zł. za zestaw, a w nim:
używane dwa tygodnie:
PS4 1TB (5 lat gwarancji) + Uncharted Kolekcja w folii + Battlefield 4
PS Vita wersja z 3G- wszystko cacy (niestety bez karty pamięci).
święta... święta... i po świętach.
Moja kobieta zrobiła mi niespodziankę życia te dwie perełki po lewej to od niej pod choinkę, Mount & Blade sprawiłem sobie wczoraj za 50 zł
Liczba postów: 2 Liczba wątków: 1 Dołączył: Styczeń 2016 Poziom ostrzeżeń: 0%
Jestem pod wrażeniem. Mam o wiele mniejszą kolekcje. Od ilu lat ją masz?
03-01-2016, 01:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-01-2016, 01:17 przez matizc. )
W lutym tego roku minie 3 lata.
Nie aktualizowałem zdjęć, ale jest tego teraz znacznie więcej
Zajrzałem do lokalnych sklepów z grami i znalazłem ciekawe giery:
Nówka Mario vs Donkey Tipping Stars za 70zł
Kingdom Hearts z polską instrukcją za 25zł
Nówka GB Advance Mr Pants za 29zł
W lombardzie: po 10zł sztuka promo gry ps2:
The Sword of Etheria
Headhunter Redemption
...
Ale najciekawsze czekało na mnie w szmateksie...
Znalazłem 4 gry na psx 2zł sztuka... jednak w jakiś dziwnych opakowaniach.
Od razu pomyślałem, że to jakieś chyba samoróbki nagrywane na płytki.
Jednak przyjrzałem się płytom i są bardzo zagadkowe.
Na wewnętrznej stronie wypalony jest numer płyty taki sam jak z przodu.
Wydaje mi się, że to jakieś wersje USA-NTSC tak jest napisane na tych okładkach.
Dodatkowo wszystkie są w NTSC tylko Medievil ma opcje wyboru PAL/NTSC.
Może ktoś mi pomóc w identyfikacji tych gier co to za wersje, co to za wypust?
To jakieś ciekawe odkycie, czy raczej lipa ?
fotki:
Dzieki za pomoc.
Liczba postów: 501 Liczba wątków: 29 Dołączył: Grudzień 2012 Reputacja: 146Poziom ostrzeżeń: 0%
Niestety, to są chinskie bezwartościowe piraty
18-01-2016, 23:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2016, 00:18 przez matizc. )
Miałem ciekawą retro- przygodę w niedzielę.
Odnalazłem kontakt do gościa z Poznania, który miał w latach 90' i początkach lat 2000... firmę z grami. Gość zamknął ją dobre parę lat temu z racji różnych problemów dotyczących patentów praw itd. Po telefonie do niego umówiłem się na przyjazd i zobaczenie co tam u siebie ma. Oczywiście już nieźle wyczyszczone u niego (np. gry na pegasusa pobrane od organizatorów FamiCom itd.). Jednak parę ciekawostek się znalazło, ale... ale... ale...
Zanim przyjechałem do niego, zobaczyłem w necie, że w Poznaniu jest giełda staroci w każdą niedzielę. Czyli dwie pieczenie na jednym ogniu
Przybyłem na owy targ i co spotkałem? Sami zobaczcie co za łup w wysokości 110zł:
(gra na ps Vita rozpakowana, bo nie omieszkałem już ją sprawdzić).
Ok przejdźmy do spotkania z człowiekiem "legendą". Gość, który pochwalił mi się, że zanim powstała firma Bobmark, on już sprowadzał do Polski jako pierwszy z chin gierki. Miał ogólnie wszystko- gry na pegasusa, game boy, snesa, game gear, sega, playstaton 1, 2. Konsole, kontrolery, ciekawostki itd. itp.
Niestety wśród tych wszystkich gier miał pełno piratów, które sami tworzyli w domowych zaciszach, co dla mnie to piękna historia, ale nie skorzystałem z dobrodziejstw nieoryginalnych gier. Oczywiście większość gier nówki sztuki co tylko dodało uroku temu spotkaniu.
Opowiedział mi również ciekawostkę podczas gdy buszowałem w kartonach, w których trzyma gry na pegasusa, że jak powstała firma Bobmark to zaczął brać od nich gry i problem był taki, że w tamtych czasach starali się wszyscy jak najwięcej zarobić. Bobmark używał lepszej jakości plastik, jednak z czasem zaczął sprzedawać pośrednikom np. same płytki pcb lub same labele. Także zaczęli nasi sprowadzać od ruskich innych kontaktów plastikowe żółte obudowy i tylko przyklejali okładki i wsadzali do środka płytki PCB, przez co czasami człowiek się pomylił i wsadził nie tą grę co trzeba.
Z ciekawostek jakie mi powiedział to to, że już jakoś nie pracuje stale gdzieś "bo nie musi". Niestety z gier na pegasusa miał to co widać u mnie na foto (z ciekawszych). Wszystko inne co pobrałem to gry, które warto zdobyć, więc to wziąłem od niego. Ogólnie człowiek legenda, fajne przeżycie i wrzucam zestaw jaki od niego wywiozłem z dumą... uśmiechem i nadzieją, że takich gości w PL może być więcej
Zestaw "game boy", jeden pirat, ale gry takie klasyki, że wziąłem z miejsca  nie jestem pewien co do boxa Gremlins 2, choć jest instrukcja itp. ale jestem zadowolony, bo mam oryginalnego carta:
Zestaw gier na pegasusa:
Pozostałości:
(Od siebie dodam, że ten dziwny headset controller do PC i light gun do ps2 to nóweczki sztuki, a gry na ps2 bez ryski CIB.)
Dla pytających o "cenę zestawu"- myślę, że bardzo korzystna i cenę ustalałem z nim konsultując każdą grę...czyli np. teksty leciały typu- "no ile dasz, bo ja nie wiem" : )
Wspaniała przygoda  !
postanowiłem zrobić foto mojego zestawu PS2 w całości
Miałem niezły weekend. Najpierw w sobotę wybrałem się na giełdę pod Wrocławiem (Lubin). Na początku nie było nic ciekawego... ale później... trafiłem te gry (5zł za sztukę) germańskie wydania i psx za 10zł.
Okazało się, że PSX działa, czasami mechanizm lasera się przycina, ale gry czyta, myślę, że jak ją dobrze przeczyszczę to będzie latać idealnie
Wieczorem w sobotę pojechałem do gościa i za 20zł telewizor z pilotem kupiłem co by wreszcie mieć pod retro konsole, także tak się prezentuje telewizorek z PSX'em:
Następnie dzisiaj w niedzielę wybrałem się na giełdę wrocławską i też parę rzeczy wpadło, a dokładnie trzy gry: Baldur's Gate z polskiego wypustu, seven Kingdoms i Enemy Terority 5zł za sztukę.
a pozostałe rzeczy czyli gry Tomb Raider, gry PS2 Brain itp. to z lumpeksów po 3zł sztuka.
(fot4)A te to gry z tego tygodnia po 10zł za sztukę:
Nie sądziłem, że kiedykolwiek to powiem ale muszę... sklep EMPIK to sklep, który jest w moim TOP 5 najlepszych sklepów z grami... dlaczego ?
Tylko tam można znaleźć te rzeczy, które właśnie wrzucam w takich cenach
czyli:
Sly Cooper za 60zł.
Lords Of The Fallen za 199zł
Worlds Of Magic za 9.99zł
The Elder Scrolls Anthology 139zł.
Zakupy zrobione w przeciągu tego tygodnia. Dużo kasy poszło, ale nie żałuję
W takich chwilach ciężko sensownie zacząć
Parę rzeczy się zdobyło i jak zawsze w atrakcyjnych cenach.
Najbardziej dumny z Might & Magic Legacy za 19zł w empiku
Piękny zestaw od jednego z kolegów w grupie na facebook'u
Wreszcie cybernator w boxie dołączył do kolekcji gier SNES !
Gry po 3zł za sztukę ze szmateksów i podobnych.
Niestety Metal Gear Solid tylko 1 CD, drugie to demo Silent Hill.
Crash Bandicoot 3 Warped w wersji platinum, ale za to w stanie igła
Zestaw Big Boxów od jednego z kolegów w grupie na facebook'u.
nie trzeba opisywać, Oscar mówi sam za siebie
Liczba postów: 56 Liczba wątków: 3 Dołączył: Sierpień 2012 Reputacja: 7Poziom ostrzeżeń: 0%
Zamierzasz w przyszłości zrobić zdjęcia pokoju, w którym to wszystko trzymasz? "Raczej" nie wybrzydzasz jeśli chodzi o stan pudełek czy dobór gier, więc musisz mieć sporo miejsca na tego typu rzeczy. Najbardziej intryguje sekcja retro, czy kieszonsolek.
Powodzenia w dalszych poszukiwaniach
(23-04-2016, 17:27)Pan_Zgred pisze: Zamierzasz w przyszłości zrobić zdjęcia pokoju, w którym to wszystko trzymasz? "Raczej" nie wybrzydzasz jeśli chodzi o stan pudełek czy dobór gier, więc musisz mieć sporo miejsca na tego typu rzeczy. Najbardziej intryguje sekcja retro, czy kieszonsolek.
Powodzenia w dalszych poszukiwaniach
Fakt muszę strzelić foto poglądowe, jak to u mnie wygląda, obiecam, że w tygodniu nadrobię zaległości
Kolekcjonerski Game Over
Nóweczki Big Boxiki PC wjechały
nie trzeba niczego tłumaczyć, chyba...
Nadrabiam zaległości #playstation
drugie foto to wizyta na giełdzie staroci...
Piękny zakup- Archos GampePad za 30 zł
|