Liczba postów: 96 Dołączył: Marzec 2012 Reputacja: 4Poziom ostrzeżeń: 0%
Mimo że jestem wielkim fanem serii FF, to widzę że jej nie będzie.
Pomysł z Warcraft'em według mnie jest świetny. Szczególnie że są to gry z mojego dzieciństwa
Liczba postów: 6 Liczba wątków: 2 Dołączył: Sierpień 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
25-08-2012, 20:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-09-2012, 15:30 przez Zodiak. )
Podbijam o wcześniej wymienianego już Fallouta - Seria bogata w ciekawostki, Easter Eggi i z interesującą dość historią z tworzeniem "trójki", przez nowe studio. Myślę że seria Elder Scrolls też jest świetnym pomysłem.
Edit: A seria Might and Magic? Mało tego na polskim yt, Archon please : )
Liczba postów: 22 Liczba wątków: 1 Dołączył: Wrzesień 2012 Reputacja: 2Poziom ostrzeżeń: 0%
Skoro pojawiła się pigułka o Heroesach, to wręcz powinna pojawić się pigułka o Disciplesie - właściwie, odkąd pamiętam wśród moich znajomych toczyły się ogniste dyskusje nt. wyższości jednej serii nad drugą.
Cóż jeszcze... Może strategie, które wyszły pod szyldem firmy Paradox? Gta, Guitar Hero, wspominane już Warcraft i TES (patrząc również na to, że najprawdopodobniej w przyszłym roku będziemy mogli się cieszyć TES: Online), Tekken?
Liczba postów: 260 Liczba wątków: 21 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 30Poziom ostrzeżeń: 20%
Elder Scrolle, to będzie świetna pigułka!
Liczba postów: 21 Liczba wątków: 1 Dołączył: Lipiec 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
silent hill albo crash bandicoot
Liczba postów: 37 Liczba wątków: 2 Dołączył: Wrzesień 2012 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 30%
Liczba postów: 22 Liczba wątków: 5 Dołączył: Październik 2012 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
Pigułka z Need for Speeda
Liczba postów: 1 Dołączył: Grudzień 2012 Poziom ostrzeżeń: 30%
Pomysł z Warcraft'em według mnie jest świetny. Szczególnie że są to gry z mojego dzieciństwa
Liczba postów: 1 446 Liczba wątków: 159 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 742Poziom ostrzeżeń: 0%
Liczba postów: 8 Liczba wątków: 1 Dołączył: Maj 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Zdecydowanie Tekken. No ewentualnie kultowa seria Prince of Persia.
Liczba postów: 332 Liczba wątków: 16 Dołączył: Grudzień 2012 Reputacja: 262Poziom ostrzeżeń: 0%
A może by tak The Lord of the Rings?
Liczba postów: 18 Liczba wątków: 6 Dołączył: Sierpień 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Liczba postów: 138 Liczba wątków: 14 Dołączył: Grudzień 2012 Reputacja: 8Poziom ostrzeżeń: 20%
20-12-2012, 16:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-12-2012, 16:31 przez fafikozoom. )
Ja bym był za Mario > 
1293080123 części, ale streścić te ważne - czemu nie?
Liczba postów: 501 Liczba wątków: 29 Dołączył: Grudzień 2012 Reputacja: 146Poziom ostrzeżeń: 0%
20-12-2012, 17:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-12-2012, 15:20 przez pojler. )
Historia serii GTA i Jak wyżej seria Jak & Daxter
Liczba postów: 12 Liczba wątków: 2 Dołączył: Grudzień 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Bardzo bym się cieszył z Settlersów - też była ich cała masa, wiele o tej serii się słyszało i miło by się obejrzało podsumowanie całości  No i może w końcu skusiłbym się do zaczęcia przygody z tą serią, jakoś nie miałem okazji do tej pory
Liczba postów: 1 Dołączył: Grudzień 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Zdecydowanie Metal Gear Solid
Liczba postów: 791 Liczba wątków: 86 Dołączył: Lipiec 2012 Reputacja: 157Poziom ostrzeżeń: 0%
Może by tak MGS bądź całą serię Ace Attorney? Od Phoenixa, po Apollo i kończąc na samym Milesie.
Liczba postów: 2 Liczba wątków: 1 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Pigułka o grach które nigdy nie zostały ukończone
Liczba postów: 132 Liczba wątków: 9 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Aktualna pigułka posiada 3 sławne gierki ze swojego gatunku. Dlatego dam te swoje pomysły.
-Leauge Of Legends+Dota 2+ Heroes(?)= Misz masz strategii
-Tekken+ Street Fighter+Nwm. soul calibur(?)
-BF3+CoD+MOH
-Bad Rats+ Maluch Racer+World Basketball Manager 2010= NAJGORSZY.
Liczba postów: 26 Liczba wątków: 1 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 2Poziom ostrzeżeń: 0%
28-01-2013, 11:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-01-2013, 11:23 przez QJcina. )
(28-01-2013, 10:46)Javel pisze: -Leauge Of Legends+Dota 2+ Heroes(?)= Misz masz strategii
Bardziej by pasował rozwój MOBA kolejno po wszystkich tytułach, chociaż nie wiem, czy byłoby tu o czym mówić, poza suchymi faktami.
Nie znam się na tym gatunku i go nie lubię. To zależy od archonów.
Liczba postów: 1 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
31-01-2013, 07:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-02-2013, 10:48 przez Xarixes. )
Seria Gta. Ciekawa gra o rozbudowanej fabule.
Liczba postów: 5 Liczba wątków: 1 Dołączył: Listopad 2012 Reputacja: 5Poziom ostrzeżeń: 0%
Może Dungeon Keeper ? :p
"Your souls will join our dark crusade!" - Black Grail
Liczba postów: 6 Liczba wątków: 1 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
GTA lub Pokemony
Liczba postów: 33 Liczba wątków: 8 Dołączył: Wrzesień 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Pasjansy zależnie od windowsa  Przynajmniej coś innego niż gry .
Liczba postów: 2 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja ze względu na ogromne zamiłowanie proponowałbym Gothic'a albo PoP'a
Liczba postów: 17 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Może Super Mario Bros.? Zaczynając od Dk.Konga jak nazywał się na początku Jump Man aż do dziś?
Albo może taką historię gier. Niekoniecznie chodzi od czasów Atari tylko od 1 komputerów co szczytem możliwosci gier był Pong.
Temat dobry bo co do sprzętu komputerowego Polacy też swoje ciegiełki dokładali.
Liczba postów: 20 Liczba wątków: 3 Dołączył: Wrzesień 2012 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 50%
Właśnie! Gry w pigułce - historia gier ogólnie, ważniejsze tytuły. To jest dobre!
Liczba postów: 61 Liczba wątków: 6 Dołączył: Listopad 2012 Poziom ostrzeżeń: 90%
A może więcej mobilności? Kilka gier na iOS lub Android
Liczba postów: 53 Liczba wątków: 6 Dołączył: Październik 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Do pigułek dobre by było coś, co ma swoją historię, a apki na androida długiej raczej historii nie mają, lub specjalnie konkretne nie są.
"Towarzyszu Burłak, znaleźliśmy nową dostawę... " ~ Płatonow x10000
Liczba postów: 139 Liczba wątków: 6 Dołączył: Styczeń 2013 Reputacja: -2Poziom ostrzeżeń: 30%
Chciałbym zobaczyć w pigułce serie G.T.A.
Akurat GTA ma mała serię bo raptem może ok 7-9 gier. Więc wątpię by była pigułka tak szybko z tym. Trzeba szukać czegoś dużego.
Liczba postów: 20 Liczba wątków: 2 Dołączył: Grudzień 2012 Reputacja: 7Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja bym proponował serie megaman, bo to się wszystko zaczęło od pegazusa, a jest to (był?) najdłuższy ciąg gier od capcomu.
Mega Man'a to ja mógł bym spokojnie opisać bo od czasów NES'a ( no w Polsce Pegazusa - ja do dziś mam swojego NES'a ^^) Mógł bym spokojnie zrobić taką pigułkę bo MAM KAŻDĄ część i zagrywam się w nie jak kiedyś jako dziecko. W sumie pomysł świetny bo mało ludzi słyszało wtedy o tym świetnym niebieskim bohaterze. I to prawda to jest aktualnie najdłuższa seria jaką wydawał wraz z Street Fighter.
Liczba postów: 15 Liczba wątków: 7 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Najodpowiedniejszą imho. pigułką byłoby DMC, zwłaszcza że ostatnio wyszła nowa część która jest rebootem serii, a starego Dantego już mało kto pamięta
Liczba postów: 7 Liczba wątków: 2 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
A może Medal of honor? Było kilka części, niektóre lepsze, niektóre gorsze. Ale ogólnie przyjemnie się strzelało
Moim zdaniem lepiej jest zrobić coś co ma powyżej 6 części np. taki MegaMan czy Mario.
Wydaje mi się że jednak Fallout może nadawać się w sam raz. Może nie ma dużo częsci ale raczej sporo do pokazania jest.
Liczba postów: 5 Liczba wątków: 1 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Painkiller jest dobrym pomysłem, bardziej pasuje tak na jakiś specialny odcinek np. Polska w swiecie komputerowym.
Liczba postów: 1 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Firmy produkujące konsole, np. Atari, Commodore, Sinclair, Sony, Nintendo
Tak sobie myślałem... Nie wiem czy Fallout ( a jestem jego ogromnym fanem ) jest dobrym pomysłem na pigułkę. Bo robienie CoD'ów, MoH'ów czy innych Battlefieldów to troche nie bardzo raczej pasuje. Ostatnio tak grajac w Test Drivera Unlimited myslalem że można zrobić z Test Drive taką pigułkę bo raczej dużo osób zna tą serię.
Liczba postów: 75 Liczba wątków: 1 Dołączył: Styczeń 2013 Reputacja: 31Poziom ostrzeżeń: 0%
Oto moje propozycje pigułek:
- Crash Bandicoot
- Pokemony ;D
- Super Mario
- Wormsy
Ewentualnie jeszcze serię Need For Speed oraz Rayman
Rayman.. w sumie dobre! Bo od wspaniałego startu i kultowego Rayman 2 z super Rayman 3 i do upadku z tymi kórlikami ( czy jak tam nazywała sie ich seria ). W sumie Rayman jest dobrym pomysłem, bo w sumie dużo miało gier nawet te off-spiny, a to kontynuacja 3 czesci na GBA a to rózne wersje 2 czesci na róznych konsolach i pc.
Liczba postów: 8 Liczba wątków: 1 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Naruto Ultimate Ninja, Max & Sam, Sonic, God of War, GTA, Civilization, Polanie
Liczba postów: 7 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Jeżeli pigułka to tylko z GTA. Wierzę.
W sumie.. GoW.. Można by było zrobić bo akurat Wstąpienie wychodzi w marcu a to już 6 część.
Sam nie mogę doczekać się tego Kratosa po raz 6 ( za każdym razem czuję się jak bym grał w coś naprawde Boskiego ). No GTA może być ryzykowne bo akurat 1 i 2 mają czasem sprzeczne info co do roku. Z tego co pamiętam gdzieś czytałem że GTA 2 rozgrywa sie w 2013 lub 1999. Ale GTA to była by dobra pigułka podczas wydania GTA 5.
Liczba postów: 4 Liczba wątków: 1 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Z gier na PC:
The Elders Scroll
Gothic, chociaż to bardziej się do System Error nadaje 
Colin McRae Rally
DOOM
Quake
F.E.A.R.
Half Life
Need For Speed
Po drodze przewinęło mi się jeszcze: GTA, Civilization i Tony Hawk's Pro Skater
NES:
Gry, w których bohaterem jest Kunio
Rockman/Megaman
Jak mi się coś przypomni to będę na bierząco dopisywać
NES to warto zrobić z Action 52. No MegaMan to już wogóle zasługuje na swoje 5 minut.
Takie THPS to już do System Error bo dużo błędów każda gra miała.
Liczba postów: 4 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Command & Conquer
Dlaczego?: Długa seria, ciekawa historia, fajne gry, przejście od starocia do wysokowymaganiowych (jak w ogóle można tak napisać o_O) gier.
Mario
Dlaczego?: Jest tu tyyyle tytułów, że samemu się w tym trudno połapać. (które warto w ogóle odpalać, którą wersję można uznać za największego klasyka i jak się rozwijała, które nie mają z nią nic wspólnego, w które tytuły zdecydowanie warto zagrać, a które nie wnoszą wiele nowego (jesli graliśmy już w "ważniejsze" części Mario), na jakich konsolach w co najlepiej zagrać.
|