Liczba postów: 640 Liczba wątków: 51 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 216Poziom ostrzeżeń: 0%
Każdy fan arhn.eu kojarzy już tę grę - nowy Rayman, który wraca do korzeni i odchodzi od pełnego 3D. Moje wrażenia? Cud, miód i orzeszki. Grę sprawiłem sobie na święta i muszę powiedzieć, że wciąga. Przyjemna odskocznia od MW3  Generalnie to co mnie urzekło to oczywiście cukierkowa grafika, GENIALNA ścieżka dźwiękowa oraz zróżnicowanie poziomów. Nie wiem ile gry już przeszedłem ale wiem, że jeszcze sporo mi zostało. Patrząc po osiągnięciach trzeba trochę przysiąść nad grą, żeby osiągnąć 100%. Komu polecam grę? Każdemu. Młodym, starym, facetom oraz kobietom. Nie miałem niestety okazji przetestować co-opa ale zgaduję, że zapewnia niesamowitą zabawę
A jakie są Wasze odczucia?
Liczba postów: 67 Liczba wątków: 17 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 10Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja jedynie ograłem demo na PS3. Grałem z bratem i dwoma kolegami - chaos niesamowity, ale zabawa przednia. Teksty typu "czemu mnie walnąłeś" albo "a już prawie go wziąłem jakbyś mnie nie popchnął" leciały cały czas (plus wiele niecenzuralnych)  Dodatkowo grafika i strefa audio - te muzyczki są zabójcze
Krótko - polecam każdemu zapoznanie się choćby z demem. Z pewnością zakupię, ale nie wiem kiedy niestety
Liczba postów: 640 Liczba wątków: 51 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 216Poziom ostrzeżeń: 0%
Połączenie grafiki i dźwięku jest naprawdę niesamowite. Różnorodność krajobrazów i kolorów powala na kolana. Najpiękniejsza gra 2D od dawna
Liczba postów: 22 Liczba wątków: 2 Dołączył: Styczeń 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Mam nadzieję, że planują też wydanie jej na PC.
Liczba postów: 379 Liczba wątków: 1 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 223Poziom ostrzeżeń: 0%
a ja sobie jeszcze chwile zaczekam. odnosze wrazenie, ze ten tytul bedzie sie czul na vicie jak w domu i wlasnie na te platforme ostatecznie planuje go kupic
Liczba postów: 28 Liczba wątków: 3 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
Gra świetna i naprawdę podoba mi się ten old school który jest w niej wyczuwalny. Niestety nie będzie dane mi zagrać w nią na pc.
Liczba postów: 32 Liczba wątków: 1 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
26-01-2012, 13:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-01-2012, 18:56 przez seach. )
Liczba postów: 28 Liczba wątków: 3 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
"Oficjalnie potwierdzamy Rayman: Origins na PC. Premiera już 29 marca  " - Ubisoft Polska.
Osobiście mnie bardzo cieszy, że gra trafi na blaszaki. Mam nadzieję, że dostaniemy kolekcjonerkę jak miało to miejsce na konsolach.
Liczba postów: 5 Dołączył: Styczeń 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Jeśli już ma być jakaś kolekcjonerka, to oby lepsza niż ta z konsol, moim zdaniem nie była zbyt ciekawa.
Sygnaturka usunięta z powodu zbyt dużej wielkości obrazka.
~bleub
Jednakże chciałbym aby choć taka się pojawiła, ostatnimi czasy wychodzą kolekcjonerki na konsole a te same gry w wersji kolekcjonerskiej na PC już nie.
Liczba postów: 13 Liczba wątków: 3 Dołączył: Styczeń 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Must have jak dla mnie  , wychowałem się na Raymanie i innych platformówkach jak Kangurek Kao, czy Crock
Liczba postów: 260 Liczba wątków: 6 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 43Poziom ostrzeżeń: 0%
Ten Rayman jest jednym z najlepszych. Grałem w demo na X360 i wrażenia z gry wyśmienite. Jeżeli uda mi się złapać w korzystnej cenie, to od razu kupuje ;p Grę polecam każdemu, mało platformerów na takim poziomie teraz wychodzi.
420
Liczba postów: 6 Liczba wątków: 1 Dołączył: Marzec 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Gra jest super kupiłem dzisiaj na PC. Co dziwne nie trzeba było żadnego online pass ani nic. Jestem z tego powodu ucieszony.
Liczba postów: 3 Dołączył: Marzec 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
A ja już daaawno temu kupiłem na ultimie wersję na... 3DS-a i jeszcze sobie troszeczke poczekam...
Liczba postów: 24 Liczba wątków: 2 Dołączył: Luty 2012 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
Wg mnie gra wyśmienita. Najpierw zagrałem w demko na ps3 a potem tylko 2x większy rachunek za prąd. Grałem także w co-op z bratem. Zabawa przednia. To prawda co powiedział Zzagrobnik, takie teksty się nie kończyły. Grę polecam każdemu. Warta każdego grosza.
Ogarnięty człowiek potrafi wszystko...
![[Obrazek: Maanta.png]](http://steamcard.com/do/modern/Maanta.png)
Liczba postów: 4 Dołączył: Lipiec 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
fajna gra ale na nintendo 3dsa tej gry nie polecam
Liczba postów: 4 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Liczba postów: 45 Liczba wątków: 13 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja przeszedłem całą i nie żałuje choć jest trudna a szczególnie poziom żywych trupów
It's dangerous to go alone! Take this!
Liczba postów: 2 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja mam tą grę na PC i normalnie jest kupa zabawy jak gramy we czterech z braćmi :P W taką fajną grę platformową od dawna nie grałem. Teraz nic tylko gry o zabijaniu i wyścigach
Liczba postów: 2 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
31-01-2013, 18:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-01-2013, 18:59 przez DizelZOMO. )
Heh chciałbym zagrać w tom gierkę, grałem tylko w triala na ps3 ale było warto
Heh chciałbym zagrać w tom gierkę, grałem tylko w triala na ps3 ale było warto
Liczba postów: 3 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Nie no to jest coś ,a nie jakieś call of duty
Liczba postów: 128 Liczba wątków: 10 Dołączył: Sierpień 2012 Reputacja: 135Poziom ostrzeżeń: 0%
(31-01-2013, 10:08)jakubexx pisze: fajna gra ale na nintendo 3dsa tej gry nie polecam
Czy mogę prosić o wyjaśnienie skąd twoja opinia o wersji na 3DS? Zastanawiało mnie kupno wersji na 3DSa, chciałbym wiedzieć zatem jakie są jej wady.
Liczba postów: 70 Liczba wątków: 5 Dołączył: Maj 2012 Reputacja: 114Poziom ostrzeżeń: 0%
Dorianie, a grałeś w kooperacji? Jeśli tak to jak się sprawdza?
Liczba postów: 268 Liczba wątków: 14 Dołączył: Sierpień 2012 Reputacja: 100Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja miałem przyjemność przejść cały tytuł w co-opie na X360 i muszę przyznać że gra się naprawdę wybornie. Są etapy, gdzie w pojedynkę byłoby trudniej, do części niedostępnych, bonusowych lokacji można dostać się tylko przy pomocy kompana, a i same założenia rozgrywki promują rozgrywkę wieloosobową. Plusem jest też fakt że przy śmierci jednej z postaci druga nadal może ciągnąć grę do przodu i pomóc drugiej wskrzesić się parę sekund po nieudanym ruchu, więc zasadniczo giniemy rzadziej i rozgrywka jest bardziej płynna.
Liczba postów: 2 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Gra jest po prostu świetna  Ostatnio ją sobie zakupiłem i gram. Polecam ją wszystkim
Liczba postów: 60 Liczba wątków: 7 Dołączył: Marzec 2013 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
16-03-2013, 13:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-03-2013, 13:57 przez Doktor Wiosna. )
Świetna gra. Przeszedłem całą z kumplem w co-opie na X360. Mnóstwo śmiechu i radości. Fantastyczna muzyka i udźwiękowienie. I jeżeli ktoś będzie chciał zdobyć wszystkie acziwmenty, okaże się, że wcale nie taka łatwa ta gra.
Polecam,
Doktor Wiosna
Liczba postów: 4 Liczba wątków: 1 Dołączył: Marzec 2013 Poziom ostrzeżeń: 20%
Gra epicka. Mam skończoną na 100%. Polecam
Liczba postów: 9 Liczba wątków: 2 Dołączył: Kwiecień 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Przeszłem, wrażenia? Piękna grafika, nawet na moim słabym telewizorku, oj strasznie słabym i starym.. Do tego muzyka, i grywalność. Gra jest łatwa do przejścia, no chyba że chcemy odblokować Underworld czego jak nie dokonałem. Polecam !
Liczba postów: 9 Liczba wątków: 1 Dołączył: Listopad 2013 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
Zgarnąłem swego czasu w promocji Muve.pl za 12 złociszy. Efekt? Miodzio! Przepiękna audiowizualnie, zróżnicowanie lokacji, a przede wszystkim wszystko to, co lubię w platformówkach - wysoka grywalność. Nieco "infantylna" produkcja, niemniej podczas grania przypomniały mi się tak znakomite tytuły jak Chip & Dales z Pegasusa czy stary Lion King na PCta, a to już coś znaczy.
Teraz czekam na wyprzedaż "Legends".
Liczba postów: 8 Liczba wątków: 2 Dołączył: Luty 2014 Poziom ostrzeżeń: 0%
Gra jest wyborna. Niesamowicie prosta, aczkolwiek przyjemna dla oka kreskówko-wa grafika. Soundtrack jest przyjemny dla ucha, idealnie wpasowuje się w klimat rozgrywki. Sterowanie jest proste, z czasem zwiększa się ilość umiejętności bohatera, dając tym samym większe pole do popisu. Poziom trudności, z początku jest bardzo łatwo byśmy zapoznali się ze sterowaniem i przyzwyczaili się do niego. Z czasem gra rzuca nam coraz to większe wyzwania. Ostatecznym sprawdzianem naszych umiejętności jest świetnie zrobiony poziom "Land of the Living Dead". Fabuła, całkiem zabawna, i w miarę dobrze opowiedziana. Mimo to, trochę szkoda że nie dali większej ilości cutscenek. Brak mi też pewnej różnorodności w postaciach, mamy ich kilka do odblokowania, ale nie ma w nich nic nowego poza wyglądem. Mogliby dać każdemu rodzajowi postaci jakieś specjalne umiejętności. Koniec gry mnie trochę rozczarował. Nie będę o tym mówił, bo nie chcę nikomu spoilować, ale ci co grali chyba zrozumieją o co mi chodzi. Poza tym gra jest dobra, a że wyszła na sporą ilość platform to chyba nikt nie będzie miał problemów z dostępem do niej. Grę w wielu miejscach można znaleźć w bardzo niskiej cenie, więc gorąco polecam : ) Obiecuję że się nie zawiedziecie.
Liczba postów: 6 Dołączył: Styczeń 2014 Poziom ostrzeżeń: 0%
Niedawno przeszedłem Rayman Legends (genialna produkcja), i mam pytanie: czy warto zagrać w poprzednika? Czy może poziomy z "Back to Origins" to rekompensują?
Liczba postów: 50 Liczba wątków: 4 Dołączył: Luty 2014 Reputacja: 6Poziom ostrzeżeń: 0%
muzyka jak z loco roco na psp, grafika przecudowna. Nic, tylko grać
Liczba postów: 8 Liczba wątków: 2 Dołączył: Luty 2014 Poziom ostrzeżeń: 0%
(27-02-2014, 23:34)supermiecio pisze: Niedawno przeszedłem Rayman Legends (genialna produkcja), i mam pytanie: czy warto zagrać w poprzednika? Czy może poziomy z "Back to Origins" to rekompensują?
Absolutnie NIE! Mówię ci, lepiej zagrać w oryginalny Rayman Origins. Sporo tracisz pomijając tę gierkę.
Liczba postów: 54 Liczba wątków: 8 Dołączył: Marzec 2014 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
Czy wy też mieliście problem z niewczytującymi txt ?
Ta kaczka na ciebie paczy :V
Liczba postów: 3 Dołączył: Marzec 2014 Poziom ostrzeżeń: 0%
Jedna z najpiękniejszych 2d jakie chyba kiedykolwiek widziałem. Niesamowita zabawa we dwoje  - wymaksowana na maksa grając z żoną  . Obecnie zabraliśmy się za Legends, który to jest jeszcze lepszy! więc jeśli ktokolwiek grał w orgins i polubił gierke polecam LEGENDS!
Liczba postów: 19 Liczba wątków: 2 Dołączył: Maj 2014 Poziom ostrzeżeń: 0%
17-05-2014, 16:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-05-2014, 16:39 przez kwadracik. )
Ograłem całe Rayman Origins i teraz zabieram się za Legends. Warto, chociażby dla poziomów muzycznych (Eye of the Tiger!) które perfekcyjnie współgrają z rozgrywką.
Liczba postów: 48 Liczba wątków: 12 Dołączył: Październik 2012 Reputacja: 25Poziom ostrzeżeń: 0%
Osobiście mam nieco mieszane odczucia na temat tej gry. Z jednej strony genialna grafika i muzyka, ale z drugiej, w pewnym momencie syndrom kolekcjonera Lumów i tych różowych mordek zaczyna się dać we znaki i gra zaczęła mi mówić "chcesz iść dalej? Zawracaj swój tyłek i zbierz więcej stworków, inaczej nie przejdziesz". Niestety zbieranie takich rzeczy nie jest moja mocną stroną, więc konieczność prób łapania ich większej liczby podczas kolejnych podejść do plansz szybko zaczęła mnie frustrować. Gra byłaby o wiele fajniejsza gdyby zbieractwo dawało bonusy do normalnej rozgrywki zamiast ją definiować.
|