Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Jazz Jackrabbit 2 - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Z Głównej... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=80)
+--- Wątek: Jazz Jackrabbit 2 (/showthread.php?tid=1747)

Jazz Jackrabbit 2 - Dark Archon - 10-04-2012

[Obrazek: jazz2.jpg]
Zanim gry stały się (z nielicznymi wyjątkami) jednolitą masą szarości i brązów istniały gry wesołe i kolorowe, czego najlepszym przykładem jest Jazz Jackrabbit 2. Czy ten platformer z 1998 roku przeszedł próbę czasu?

By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Jazz Jackrabbit 2

RE: Jazz Jackrabbit 2 - Haruka - 10-04-2012

Oh, prawie łezka mi się w oku zakręciła ;D
Ten filmik przypomniał mi, jak w pierwszej i drugiej klasie, po lekcjach, na świetlicy graliśmy w Jazz Jackrabbit 1. Ahh ...
Ile ja to razy przeszłam na najprostszym trybie ... ile razy marnowałam czas żeby wziąć to jedno "żytko" ... i to strzelanie kolorowymi kulkami do żółwi Cute_Winking
JJ to świetna platformówka.
Czego ja to bym nie dała żeby znów poczuć zajefajność tej produkcji. Happy

RE: Jazz Jackrabbit 2 - Link - 10-04-2012

Dobrze prawisz Haruka - polać Ci. Przypomniały się beztroskie czasy podstawówki, wagarów, i ciskania, gdy rodzice byli w pracy...

RE: Jazz Jackrabbit 2 - xxxxyyyy - 11-04-2012

A i tak najlepsze były walki z bossami no i to latanie na uszach. Co do jj gdzieś na sieci jest legalna wersja do pobrania za free co do 2 to chyba też ale głowy nie dam.

RE: Jazz Jackrabbit 2 - grzybiarz - 11-04-2012

My mieliśmy Crasha, a pececiarze Jazz Jackrabbit Winking

RE: Jazz Jackrabbit 2 - grem - 12-04-2012

[Obrazek: 45448cc7e9e3.gif]

:Creepy:

RE: Jazz Jackrabbit 2 - supaplex - 15-04-2012

ZiemnyRobak Jim > JazzowyJacek Królik. Tyle w temacie.

Jazz Jackrabbit 2 - Skorek - 08-09-2012

A Nintendowcy mieli Super Mario.
Jak dla mnie JJ2 nawet teraz wygląda tak dobrze jak dzisiejsze platformówki (tylko graficznie, bo gameplay ahhh.... Grinning )

Jazz Jackrabbit 2 - TheGreatMikx - 28-10-2012

Pamiętam jak pierwszy raz w to grałem.Było to w 2005r,a i tak do dziś myślałem że ta gra powstała w tym roku co zagrałem pierwszy raz.

RE: Jazz Jackrabbit 2 - Grodek - 31-10-2012

W tą grę zagrywałem się godzinami za dzieciaka. Wspomnienia z dzieciństwa powracają.

RE: Jazz Jackrabbit 2 - kal3jdoskop - 04-11-2012

Gra do tej pory żyje w sieci, a więc o czymś to świadczy Smiling Szkoda jedynie, że wszelkie dodatki typu jj+ nie chcą się nawet zainstalować z polską wersją gry (niestety, sam autor stwierdził już dawno, że nie są one kompatybilne z "LK-Avalon version"). Mocną stroną gry jest moim zdaniem konstrukcja plansz-tak naprawdę nie ma tutaj zbyt dużo "wystrojów" etapów, podobnie jak i wrogów i przeszkadzajek. Tym bardziej cieszy umiejętne skomponowanie poziomów, dzięki czemu gra się ani trochę nie nudzi podczas przechodzenia w singlu. Inna sprawa, że przechodzi się go dość szybko...

Swoją drogą jeśli tęskno Wam za Jazzem drugim, a macie konto na FB, "pospamujcie" trochę Indie Galę w stosownym wątku, w którym zacytowano propozycje na gry DRM-free jednego z użytkowników.Pojawił się tam między innnymi Jazz Jackrabbit 2. Z jednej strony jest obawa, że Epic nie udostępni swojej gry w bundlu, z drugiej i tak nie sprzedaje jej już od dawna, a spróbować nie zaszkodzi.

Sam do tej pory mam płytkę z Jazzem (wersja Secret Files), odpaliłem go jakieś 2-3 miesiące temu. Ta platformówka nie zestarzała się ani trochę-nadal gra się w nią dobrze. Żesz no, jak mi tęskno do tych gier z lat 90-tych. Tyle fajnych "person" z tamtego okresu powymierało-Jazz, grunty, Claw Childish

RE: Jazz Jackrabbit 2 - kris85 - 03-02-2013

Czy ktoś z was wie jak odpalić tą zacną giere na pc win7 x64 próbowałem już chyba wszystkiego nawet przez dosa i nic.??

RE: Jazz Jackrabbit 2 - Login95 - 14-12-2013

Święta zbliżają się wielkimi krokami, czas wygrzebać z kolekcji Jazz Jackrabbit 2: Christmas Chronicles, które od The Secret Files było o wiele krótsze, ale niemniej przyjemnie się w nie grało.
Jeśli znajdziecie tę grę na sklepowych półkach, lub na stronie pokroju Allegro za rozsądną cenę, bierzcie w ciemno.