Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Pegasus - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: Oldschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=21)
+--- Dział: Konsole Stacjonarne (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=24)
+--- Wątek: Pegasus (/showthread.php?tid=3481)

Pegasus - Aramega - 04-02-2013

Zastanawiam się nad kupnem pegasusa? Nie ze wzdlędu na świetne gry czy coś, ale poprostu chsiałabym kupić konsoli stacjonarną (wmiare tanio) i żeby były na nią tanie gry ( z tego co widziałam na allegro po 8 zł) więc moje pytania brzmią:
- Jaki rodzaj pegasusa mi polecacie?
- Gdze imniej więcej za ile mogę go kupić?
Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękujeHappy

RE: Pegasus - pojler - 04-02-2013

Pegazusa????

Kup NES'a

-oryginalna konsola nintendo
-Oryginalne gry
-I ta gra na oryginalnych padach w Super Mario Bros rzecz bezcenna

RE: Pegasus - Seiya - 04-02-2013

Ja polecam Ci SNESa / Nintnedo 64, niestety obie droższe od pegazusa, gry również ale uważam, że warto bo masa dobrej zabawy.

RE: Pegasus - mingan - 04-02-2013

Takiego klasycznego pegasusa ciężko wyrwać, ostatnio na allegro oboxowany egzemplarz dobił 800zł.
Możesz spróbować jakieś wynalazki pokroju funstation. Największa wada pegaza to to, że gry zdarzają się zabugowane i 90% dostępnych na rynku to jakieś składaki z nalepkami z pokemonami :/

Co do kupowania NES'a to nie dla osób, które mają mało pieniędzy. Sama konsola nie jest tania a gry też tanio nie chodzą. Co do n64 to podobnie jak z NES'em (no i jeszcze to, że w sumie jest dość niewiele gier na niego a wszystkie warte uwagi są stosunkowo drogie lub/i ciężko dostępne).

To się może wydać zabawne ale jedną z najtańszych konsol teraz jest stary xbox. Samą konsolę z grami można wyrwać spokojnie za 80zł a gry chodzą po około 8-15zł (no nie uwzględniam tu jakiś mega wyszukanych tytułów).

RE: Pegasus - Insajd - 04-02-2013

PS2 jest również dobrą konsolą na chodzie, do tego masa świetnych tytułów go ogrania. Jeśli chodzi o pegazusa, to tak jak poprzednicy wspomnieli, oryginalne egzemplarze sprzed kilkunastu lat aktualnie są w cenie, zawsze możesz jednak wydać tę dychę czy dwie na podróbę z targu, warto wtedy pogadać z ludzmi sprzedającymi ten szmelc czy w razie problemów będzie można konsolę oddać, np tego samego dnia. Ja tak robiłem lata temu kiedy jako dzieciak kupowałem gry z targowych stoisk i pamiętam, że czasem po 3 razy w ciągu dnia wracałem wymieniać, bo były uszkodzone ^^. Oczywiście nic ci nie zagwarantuje, czy cię taki targowy krętacz czasem nie wykiwa, ale zawsze to jakaś opcja jeśli się okaże, że konsola nawet się nie uruchamia.

RE: Pegasus - Aramega - 04-02-2013

Mi nie chdzi o coś pokroju xboxa czy ps2. Mam ps3 ale bardzo chciała bym sprubować czegoś starszego a ponieważ chce tylko sprubować to nie chce wydawać dużo kasy Smiling

RE: Pegasus - Pixelman_007 - 04-02-2013

No cóż, ja trochę już z tymi Pegasusami miałem do czynienia. Szczerze, jeżeli kierujesz się ceną, to ja będąc kiedyś w podobnej sytuacji, wybrałem wersję Pegasusa podobną do PS 0ne i szczerze, jak na konsolę za 32 zł, sprawowała się nawet OK, lecz trzeba pamiętać o tym, by zasilacz wyjmować z kontaktu po rozgrywce bo się grzeje >_<
Pomimo tego, raczej kierowałbym Cię w stronę "starszych" Pegasusów (MT-777DX, IQ-502, itp.)
Może i jest to większy wydatek, ale na pewno nie pożałujesz Smiling

RE: Pegasus - szredero - 19-02-2013

Dopłać trochę kasy i kup NES'a jak dla mnie bardziej się opłaca ;]