Liczba postów: 501
Liczba wątków: 29
Reputacja:
146
Pegazusa????
Kup NES'a
-oryginalna konsola nintendo
-Oryginalne gry
-I ta gra na oryginalnych padach w Super Mario Bros rzecz bezcenna
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Ja polecam Ci SNESa / Nintnedo 64, niestety obie droższe od pegazusa, gry również ale uważam, że warto bo masa dobrej zabawy.
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 4
Reputacja:
3
04-02-2013, 21:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-02-2013, 21:53 przez mingan.)
Takiego klasycznego pegasusa ciężko wyrwać, ostatnio na allegro oboxowany egzemplarz dobił 800zł.
Możesz spróbować jakieś wynalazki pokroju funstation. Największa wada pegaza to to, że gry zdarzają się zabugowane i 90% dostępnych na rynku to jakieś składaki z nalepkami z pokemonami :/
Co do kupowania NES'a to nie dla osób, które mają mało pieniędzy. Sama konsola nie jest tania a gry też tanio nie chodzą. Co do n64 to podobnie jak z NES'em (no i jeszcze to, że w sumie jest dość niewiele gier na niego a wszystkie warte uwagi są stosunkowo drogie lub/i ciężko dostępne).
To się może wydać zabawne ale jedną z najtańszych konsol teraz jest stary xbox. Samą konsolę z grami można wyrwać spokojnie za 80zł a gry chodzą po około 8-15zł (no nie uwzględniam tu jakiś mega wyszukanych tytułów).
Liczba postów: 188
Liczba wątków: 53
Reputacja:
176
04-02-2013, 22:01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-02-2013, 22:04 przez Insajd.)
PS2 jest również dobrą konsolą na chodzie, do tego masa świetnych tytułów go ogrania. Jeśli chodzi o pegazusa, to tak jak poprzednicy wspomnieli, oryginalne egzemplarze sprzed kilkunastu lat aktualnie są w cenie, zawsze możesz jednak wydać tę dychę czy dwie na podróbę z targu, warto wtedy pogadać z ludzmi sprzedającymi ten szmelc czy w razie problemów będzie można konsolę oddać, np tego samego dnia. Ja tak robiłem lata temu kiedy jako dzieciak kupowałem gry z targowych stoisk i pamiętam, że czasem po 3 razy w ciągu dnia wracałem wymieniać, bo były uszkodzone ^^. Oczywiście nic ci nie zagwarantuje, czy cię taki targowy krętacz czasem nie wykiwa, ale zawsze to jakaś opcja jeśli się okaże, że konsola nawet się nie uruchamia.
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Dopłać trochę kasy i kup NES'a jak dla mnie bardziej się opłaca ;]