![]() |
TOP 4 #2 - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Z Głównej... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=80) +--- Wątek: TOP 4 #2 (/showthread.php?tid=5474) |
TOP 4 #2 - Ymir - 16-09-2013 TOP 4 tym razem przemówi do nas o miejscach, które zapamiętaliśmy z gier najlepiej, do których czujemy największą nostalgię, niekiedy wręcz ociekających klimatem i definiujących dany tytuł. By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: TOP 4 #2 TOP 4 #2 - farmaceuta - 16-09-2013 Pomijając 2 pierwsze części Gothica, do których uwielbiam wracać, niezwykle klimatyczne było dla mnie chodzenie po Nordmarze w części trzeciej. Uwielbiałem również patrzyć na morze na planecie Maanan w Kotorze. I oczywiście uwielbiam biegać po Rzymie w Brotherhood, a to dlatego że kiedyś w nim byłem i biegając, co chwilę wspominałem, "kurczę, widziałem to miejsce wcześniej". TOP 4 #2 - Dailir - 16-09-2013 Dla mnie najbardziej klimatyczne była wioska Hunters w grze Lineage 2 ![]() TOP 4 #2 - Mierzynj19 - 16-09-2013 Neverhood jest cudowną grą, która może się pochwalić pięknym światem wykonanym nie z plasteliny, a ze specjalnej pianki importowanej z UK. Sam Klaymen został wykonany z jakiegoś sylikonu bo ta brytyjska panko-glinka pękala podczas z ruchu kończynami postaci. TOP 4 #2 - Doktor Wiosna - 16-09-2013 Widzę, że idea tego typu list się przyjęła, podoba mi się ten pomysł i będę wyczekiwał kolejnych TOP 4. Dziwne, ale sam miałbym spore trudności ze sporządzeniem takiej listy. Lokacje w grach jakoś nigdy nie były elementem szczególnie zapadającym w moją pamięć. A może po prostu w Mario i Saperze nie ma zbyt wielu dobrych lokacji... Pamiętam jednak Bagienny Obóz w Gothic. Miejsce to miało niezwykły klimat, zwłaszcza nocą. Spokojna, nieco tajemnicza atmosfera, fajki wodne, ogniska, krwiopijcy przelatujący nieopodal. Zamek La Valette z Wiedźmina 2 też był niezły. W końcu zamek o właściwych rozmiarach, nie uległ wszechobecnej, choć i zrozumiałej w grach miniaturyzacji. No... i co tam jeszcze... Powinienem grać w gry, które kupiłem, a nie tylko podziwiać je leżące na półce. TOP 4 #2 - Kacpei - 16-09-2013 Mi na myśl o wspaniałych lokacjach kojarzy się planeta z KOTORa na której uczyliśmy się na rycerza jedi. To było moja ulubiona lokacja. Jeszcze bardzo mnie się podobało wyżej już wspomniane miasto Khorinis. TOP 4 #2 - SebastianL92 - 16-09-2013 Wiedziałem, że będzie Rayman 3 ![]() TOP 4 #2 - wujo444 - 17-09-2013 Widzę że już lepiej przemyślano wyróżnienia, choć nadal trafiają się po prostu 4 miejsca. Jeden babol wyłapałem - planeta Ziemia pisze się wielką literą ![]() Zabrakło mi lasu z Rayman Origins, Arkadii z The Longest Journey i Metropol z Primordii, oraz może czegoś z Prince of Persia. Cieszy Wenecja z AC2 i Psychonauts. RE: TOP 4 #2 - baniol - 17-09-2013 (16-09-2013, 18:17)Dailir napisał(a): Dla mnie najbardziej klimatyczne była wioska Hunters w grze Lineage 2 L2 na zawsze pozostanie w głowie i serduszki, aczkolwiek ja bym wybrał Giran, bo to tam najwięcej czasu się spędzało siedząc krasnalem i próbując wymienić Draco Bowa na Arcana Mace. Zachęcam do przypomnienia sobie motywu miasta: http://www.youtube.com/watch?v=akd-3VcxhVI TOP 4 #2 - Skorek - 17-09-2013 Co do Gothica to się zgadam, pierwsze części mają dużo fajnych lokacji. Moje ulubione miejsca: Hyrule (castle + field) z Zeldy; Całą mapa z World of Warcraft (duży, rozbudowany, zróżnicowany i ciekawy świat); Obóz na bagnie z Gothica. TOP 4 #2 - Sendera - 18-09-2013 Podpisuje się obiema rękami pod Gothic. Kocham chodzić po starym obozie, gdzie każdego możesz zaczepić, porozmawiać. W tym miejscu każdy ma swoją pozycję, jest ład i skład, pamiętam jak pierwszy raz, to mnie tak ciekawiło co jest w wewnętrznym pierścieniu, że aż użyłam kodów :< TOP 4 #2 - yetem - 20-09-2013 Czemu Archon nie zrobił swojej listy? Swoją drogą coś odemnie: 1. Liberty City z GTA IV, nocą w deszczu. Świetny wtedy panuje klimat, te odbicia światła w kroplach padającego deszczu, aż chce się zatrzymać i patrzeć jak ludzie wyjmują parasole i szybko uciekają do domów. 2. Cytadela pod koniec pierwszej części Mass Effect. O ile z wewnątrz mi się nie podobała, wydawała mi się taka chaotyczna, to w ostatniej misji kiedy poruszamy się po jej zewnętrznej stronie robi wrażenie. 3. Miasto w Mirror's Edge. Zwłaszcza w ostatniej misji, kiedy możemy je podziwiać z najwyższego wieżowca nocą. Piękności 4. Wyróżnienie: Stary Obóz z Gothica, z tych samych powodów co Johny. RE: TOP 4 #2 - ichabod - 20-09-2013 Archon robi wystarczająco dużo stuffu na stronę, żeby mu zawracać głowę jeszcze topką TOP 4 #2 - muo - 25-09-2013 Jestem trochę w szoku, że nie padła tutaj żadna lokalizacja z którejkolwiek części Metroid Prime. To były naprawdę tłuste (pod względem klimatu) miejscówki. |