Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
[Fanart] Kokoszka the Game - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: Allschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Dział: Offtop Wszelaki (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=26)
+--- Wątek: [Fanart] Kokoszka the Game (/showthread.php?tid=5959)

Strony: 1 2

[Fanart] Kokoszka the Game - AnteG - 16-11-2013

Droga redakcjo Arhn.eu, oraz użytkownicy!

Do finału Gramytatywnie zostało trochę czasu, a My czekamy na to wydarzenie jak dzieci na prezenty świąteczne. Postanowiłem umilić trochę to niecierpliwe czekanie, oraz zrobiłem dość prymitywną grę na bazie cookie clicker'a, w geście podziękowania naszej ulubionej redakcji za to co robią.

Gra dostępna pod linkiem: Gra
Co jakiś czas na górze wyświetlają się reklamy więc proszę odświeżać stronę dopóki nie będzie reklamy tylko czarny pasek u góry. <zalety darmowej strony internetowej>
Grę również dołączam w załączniku, jest w pełni darmowa, zrobiona w programie Construct 2. Punkty naliczane są nawet gdy gra jest włączona, a my robimy coś na innej karcie.

Admina uprzejmie proszę o nie bicie mnie za moją szaloną składnię ew. poprawienie błędów.

RE: [Fanart] Kokoszka the Game - Grodek - 16-11-2013

Strasznie wciąga takie klikanie. Podoba mi się ta gierka Me Gusta

RE: [Fanart] Kokoszka the Game - Dogozaur - 16-11-2013

Świtna gra, Wciągające klikanie. Dodasz Acziwmenty, tak jak w oryginalnym Cookie Clicker?

RE: [Fanart] Kokoszka the Game - arestopies1 - 16-11-2013

Nie działa tryb offline, poza tym gra miodna Smiling

RE: [Fanart] Kokoszka the Game - AnteG - 16-11-2013

(16-11-2013, 16:59)Dogozaur napisał(a): Świtna gra, Wciągające klikanie. Dodasz Acziwmenty, tak jak w oryginalnym Cookie Clicker?

Jeśli duża ilość czasu na to pozwoli... Na razie zrobię sobie do tej gry przerwę.

RE: [Fanart] Kokoszka the Game - robix95 - 16-11-2013

Gierka prosta, a wciąga totalnie. Bardzo mi się podoba Smiling
Naprawdę gratuluję pomysłu i wykonania Smiling

RE: [Fanart] Kokoszka the Game - szymon408 - 16-11-2013

Wciagnelo mnie klikam i klikam. ;d

RE: [Fanart] Kokoszka the Game - luklew - 16-11-2013

Znalazłem dość istotny bug... Mam gurgów, dzejów i kopalnie i zauważyłem, że dochody daje tylko kopalnia, mimo że przy dzejach i gurgach pojawia się liczba!

Screenshot mojej konfiguracji, może pomoże ci w znalezieniu gdzie jest błąd: http://cl.ly/image/0h440e0e3x04

RE: [Fanart] Kokoszka the Game - dzej - 16-11-2013

Świetna Grinningzej:

RE: [Fanart] Kokoszka the Game - Micvhu - 16-11-2013

Temu panu należy się jakiś gadżet Grinning Gra wciąga!

RE: [Fanart] Kokoszka the Game - MichTRS - 16-11-2013

Polać mu! Wciąga bardziej niż oryginał Grinning!

RE: [Fanart] Kokoszka the Game - Dark Archon - 16-11-2013

(16-11-2013, 17:20)luklew napisał(a): Znalazłem dość istotny bug... Mam gurgów, dzejów i kopalnie i zauważyłem, że dochody daje tylko kopalnia, mimo że przy dzejach i gurgach pojawia się liczba!

Screenshot mojej konfiguracji, może pomoże ci w znalezieniu gdzie jest błąd: http://cl.ly/image/0h440e0e3x04

Ja mam odwrotny bug Childish

Kopalnie przestały generować cokolwiek Childish Wyświetla się "930", ale nie dodaje się do licznika.

[Obrazek: 2013-11-16_1446.png]

I jak ja mam teraz generować kokoszki Childish

RE: [Fanart] Kokoszka the Game - Wielkimati - 16-11-2013

U mnie jeszcze lepiej. CTSG ani gwiezdne kokoszki nic nie robią, kopalnie chyba ogłosiły strajk, bo nie przynoszą zysków, koty pomagaju są niezsynchronizowane, powinny chyba bić kurnik w "kolejce", jak to było w oryginalnym cookie clickerze, nie? No i Dzej chyba wyjechał do Chin, bo też mi nie przynosi zysków.

RE: [Fanart] Kokoszka the Game - AnteG - 16-11-2013

(╯°□°)╯︵ ┻━┻) Przepraszam za wszelkie błędy, postaram się jak najszybciej wypuścić nową wersję. Wielkimati koty klikają kurnik w takiej kolejności w jakiej je kupiłeś.

@Wielkimati - CTSG działa tak, że jak klikniesz kurnik i jakaś kokoszka go uderzy to następuje cudowne rozmnożenie.

Ooooo, magic! Okej, to CTSG jednak działa. Ale zauważyłem też, że jak podnoszę poziom Grema, to jego młot nabija dalej tylko 10 kokoszek, chociaż jest na 10-tym poziomie.

Moje Gwiezdne Kokoszki są na 4 poziomie ale wciąż dają tylko 100 kokoszek. To tak powinno działać?

No właśnie, jest kilka rzeczy, które nie mają sensu.

Wyngiel Doriana jest zdecydowanie najbardziej opłacalnym powerupem. Na 32 levelu dostarcza 960 kokoszek co ~5 sekund, a wciąż kosztuje tylko 5700 za level up. Z drugiej strony Gwiezdne Kokoszki, Banhammer, a nawet pasterz są w swojej cenie niemal bezużyteczne. Gwiezdne Kokoszki (które mają genialną animację btw) dostarczają kurczaków zdecydowanie zbyt wolno w stosunku do ceny i jak zauważył Grodek, są chyba popsute (ja mam je na 15 lv, a wciąż dostarczają tylko 100).

Oh, a CTSG byłby zdecydowanie wart swojej ceny, gdyby mnożył też małe kokoszki wypadające z kotka. Ale wtedy mógłby być już OP.

@Up

Gdyby mała kokoszka miała 40% szans na rozmnożenie się, to CTSG nie byłby taki op, ale podważyłoby to jego boskość.

RE: [Fanart] Kokoszka the Game - TheRenos - 16-11-2013

Wciągająca gra! Posiadam już 15 Nekotków, 4 Gurgich i 1 Dżeja Grinning

RE: [Fanart] Kokoszka the Game - Kropcia - 16-11-2013

Gratuluję pomysłu Smiling

RE: [Fanart] Kokoszka the Game - puchałke - 16-11-2013

Naprawdę fajna i wciągające gra. ^^ Ale jak mam 2 kopalnie wyngla, to powinny dawać mi 60, a daja mi 30. :/

RE: [Fanart] Kokoszka the Game - Gurgie - 16-11-2013

Jej, gratuluje ^^ Co dość oczywiste będzie trzeba wydać jeszcze 2-3 wersje by to zbalansować, w tego typu grach to normalne :-)

Jak co to możesz mi przesłać źródło, też się bawię w C2.

[Obrazek: 2013-11-16_1804.png]

Mogę stwierdzić, że aktualnie Dorian jest za mocny bo na 74 poziomie generuje około 2k kokoszek, z czego dzej jest za słaby bo na 126 poziomie generuje 1k kokoszek.

[Obrazek: pn-kjksbgiezihcbbfjehnd.jpg]

Można zauważyć, że przy niektórych ulepszeniach(Gurgie i Dorian, nie wiem, czy jakieś jeszcze) nie wyświetla się liczba większa, niż 99.