![]() |
Mario Golf: World Tour - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Z Głównej... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=80) +--- Wątek: Mario Golf: World Tour (/showthread.php?tid=7424) |
Mario Golf: World Tour - Dark Archon - 24-04-2014 ![]() Po zaskakująco słabym Mario Tennis Open, wąsaty hydraulik wraca do łask fanów gier sportowych z pomocą swojej najnowszej przenośnej golfowej przygody. Mario Golf: World Tour to momentami frustrująca, ale bardzo satysfakcjonująca gra dla miłośników tego dżentelmeńskiego sportu. By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Mario Golf: World Tour Mario Golf: World Tour - Warzywko - 24-04-2014 Jak ja lubię jak Archon coś recenzuje ![]() Mario Golf: World Tour - Misiukawa - 24-04-2014 OOO.... Gra jest naprawdę świetna, widzę jak płynnie się w nią gra. Grafika jest zaskakująco ładna, więc co? Trzeba kupić, nie da rady inaczej. Premiera gry jest w moje urodziny 2 Maja ![]() ![]() OOO.... Gra jest naprawdę świetna, widzę jak płynnie się w nią gra. Grafika jest zaskakująco ładna, więc co? Trzeba kupić, nie da rady inaczej. Premiera gry jest w moje urodziny 2 Maja ![]() ![]() Mario Golf: World Tour - sero332 - 24-04-2014 Gra bardzo fajna zobaczymy jak będzie wyglądał multiplayer. RE: Mario Golf: World Tour - HackBoy - 24-04-2014 Mam wrażenie, że dodanie do nazwy "Mario" jest bardziej komercyjnym zagraniem niż chęcią wypuszczenia kolejnej dobrej gry z Marianem. Wiadomo przecież, że duża część pobocznych serii z tytułowym hydraulikiem to totalne niewypały. Do tego golf, w którego na bardzo podobnym silniku gracze mogli grać już sporo lat temu na innych konsolach. Według mnie ta gra to kolejny niewypał. Jeśli Nintendo chciało zrobić grę w golfa, to nie można było tego nazwać np. Mii golf:World tour? No nie, bo tytuł nie brzmi już tak zachęcająco. RE: Mario Golf: World Tour - FireStorm - 24-04-2014 Zgadzam się z recenzją, produkt jest naprawdę dobrze wykonany. Dodatkowo posiada niesamowicie niski próg wejścia - jedyną niezbędną wiedzą jest przeznaczenie piłeczki. Cała reszta zostanie przedstawiona w szeregu tutoriali wyjaśniających podstawy gry, pozwalających ćwiczyć poszczególne fragmenty oraz objaśniających poszczególne golfowe terminy. Jednocześnie gracze bardziej zaawansowani docenią wiele niuansów oraz tryb manualny, który, mimo trudności w opanowaniu, pozwala na znacznie większą swobodę Mam jedno zastrzeżenie do wybranych fragmentów. Ogrody Peach oraz trzy główne pola turniejowe jednak nie do końca oddają, jak wiele elementów z platformówek znalazło się w Mario Golf. IMHO znacznie lepszym wyborem byłaby jedna z późniejszych map, jak np. ta poświęcona Donkey Kongowi, gdzie można znaleźć m.in. "wyrzutnie". Fakt, nie ma zapisów w trakcie turniejów, ale tryb quick play umożliwia dużą personalizację kolejnych dołków, dzięki czemu możliwe jest rozegranie rozgrywki na sześć, a nawet i na 3 dołki. Marna pociecha, jednakże wrogów widać głównie w trybie pojedynku przy okazji wyzwań. Nie pomoże to podczas turnieju, aczkolwiek można co nieco podpatrzeć u przeciwników. Jedynie dwie kwestie nie do końca mi podeszły. Castle Club, niestety, nie jest najlepiej zaprojektowany. Posiada wiele zupełnie zbędnych pomieszczeń, a jednocześnie nie zapewnia odpowiedniej ilości skrótów, by można było bez przeszkód i w szybkim tempie przemieszczać się między butikiem a polem golfowym. Drugą wadą jest sam butik - mimo posiadania ogromnej ilości części ubioru do odblokowania, poszczególne części nie różnią się zbytnio między sobą. Zazwyczaj zmieniają współczynniki w ten sam sposób, co sprawia, że jedynie względy estetyczne zmuszają do dłuższych posiedzeń w tym miejscu. Mario Golf: World Tour - InkScaled - 24-04-2014 Ta miina avatara Mii przez całą grę: "Mii się tak strasznie nie chce i nawet nie lubię golfa, ale muszę, bo mii Niintendo nie da kolacji." x'3 RE: Mario Golf: World Tour - Dark Archon - 24-04-2014 (24-04-2014, 18:33)FireStorm napisał(a): Mam nieco zastrzeżenie do wybranych fragmentów. Ogrody Peach oraz trzy główne pola turniejowe jednak nie do końca oddają, jak wiele elementów z platformówek znalazło się w Mario Golf. IMHO znacznie lepszym wyborem byłaby jedna z późniejszych map, jak np. ta poświęcona Donkey Kongowi, gdzie można znaleźć m.in. "wyrzutnie". Na arhn.eu bardzo ostrożnie podchodzimy do tego co powinniśmy i możemy pokazać na filmie. Zazwyczaj zasada jest taka, by nie pokazywać niczego co nie jest dostępne w początkowych etapach rozgrywki, by nie psuć przyjemności graczom z odkrywania tego co kryje gra. Dodatkowe pola do odblokowania były moim zdaniem "spoilerem", więc postanowiłem ich nie pokazywać. ![]() RE: Mario Golf: World Tour - remasspl23 - 24-04-2014 Fajna gra a lepsze jest wykorzystanie avatara mii. To takie słodkie ![]() Mario Golf: World Tour - refere3 - 27-04-2014 powiem szczerze, że spodziewałem się jakiejś rewolucji a tu nic ![]() RE: Mario Golf: World Tour - Link - 02-05-2014 Jako ciekawostkę dodam, że kupując wersję cyfrową gry zupełnie gratis dostaniemy Mario Golfa znanego z GBC (oczywiste jest, że również w wersji cyfrowej) |