Poniższe literki zawierają jedynie mój pomysł na rozgrywkę, nie zobowiązuje się do prowadzenia tego. Póki co jedynie chcę się tym podzielić i zapisać to gdzieś żeby nie zginęło.
Roboczo gra nazywa się "ARYN RPG"
Na czym będzie polegać?
Zostanie założone podforum w dziale PBF które zawierać będzie:
- Karty postaci - karty wszystkich graczy, założone według z szablonu, zawierające historię zmian(co się kiedy dostało itp), zmiany w kartach będzie mógł wprowadzać mistrz gry i gracz którego karta dotyczy(historia zmian uchroni nas przed oszustwem). Dołączac do gry będzie można na bieżąco.
- Lokacje - ten dział zawierać będzie miejsca
- Karczma(jeden temat) - w tym miejscu będzie można zbierać drużynę, rozmawiać i przyjmować zadania
- Rynek(jeden temat) - handel między graczami
- Sklepy NPC(wiele tematow) - wiadomo :f
- Sklepy graczy(wiele tematów) - gracze będą mogli zakładać własne sklepy po uiszczeniu opłaty
- Costam do pojedynków, nie mam jeszcze nazwy
Tak będzie wyglądała budowa gry. Co z resztą?
- Profesje/rasy/atrybuty/przedmioty -Ras będzie z 5, przedmioty będą na bieżąco wymyślane, klas będzie 4-5 podstawowych które będzie można w "drzewku" rozwijać w inne.
- Walki będa się odbywały tak jak w "true arpidżi" - mam kostki, realne którymi będę rzucał. Jakies modyfikatory i inne się wymyśli albo zaczerpnie z jakiegoś systemu.
Na rozpisanie wszystkiego potrzeba mi kilku dni, ale nie wiem czy jest sens tutaj to prowadzić. Opcji rozbudowy jest masa, jakieś 5 budynków mam jeszcze w głowie, nic tu nie jest ograniczone aktywnością/nieaktywnością pojedynczych graczy - nikt nie zepsuje rozgrywki.
Co wy na to?

Jak mnie przekonacie żebym to ruszył to już nawet jutro by były otwarte zapisy i tworzenie kart postaci

Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus