Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Oldschool... › Konsole Stacjonarne v
« Wstecz 1 ... 7 8 9 10 11 Dalej »

Pegasus
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Pegasus
Aramega Offline
Pong
*
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 5
Reputacja: 0
Shocked  04-02-2013, 20:21
Zastanawiam się nad kupnem pegasusa? Nie ze wzdlędu na świetne gry czy coś, ale poprostu chsiałabym kupić konsoli stacjonarną (wmiare tanio) i żeby były na nią tanie gry ( z tego co widziałam na allegro po 8 zł) więc moje pytania brzmią:
- Jaki rodzaj pegasusa mi polecacie?
- Gdze imniej więcej za ile mogę go kupić?
Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękujeHappy
Szukaj
Odpowiedz
pojler Offline
Rycerz Sony
Liczba postów: 501
Liczba wątków: 29
Reputacja: 146
04-02-2013, 20:45
Pegazusa????

Kup NES'a

-oryginalna konsola nintendo
-Oryginalne gry
-I ta gra na oryginalnych padach w Super Mario Bros rzecz bezcenna
Szukaj
Odpowiedz
Seiya Offline
Pong
*
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 1
04-02-2013, 21:42
Ja polecam Ci SNESa / Nintnedo 64, niestety obie droższe od pegazusa, gry również ale uważam, że warto bo masa dobrej zabawy.
Szukaj
Odpowiedz
mingan Offline
Pong
*
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 4
Reputacja: 3
04-02-2013, 21:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-02-2013, 21:53 przez mingan.)
Takiego klasycznego pegasusa ciężko wyrwać, ostatnio na allegro oboxowany egzemplarz dobił 800zł.
Możesz spróbować jakieś wynalazki pokroju funstation. Największa wada pegaza to to, że gry zdarzają się zabugowane i 90% dostępnych na rynku to jakieś składaki z nalepkami z pokemonami :/

Co do kupowania NES'a to nie dla osób, które mają mało pieniędzy. Sama konsola nie jest tania a gry też tanio nie chodzą. Co do n64 to podobnie jak z NES'em (no i jeszcze to, że w sumie jest dość niewiele gier na niego a wszystkie warte uwagi są stosunkowo drogie lub/i ciężko dostępne).

To się może wydać zabawne ale jedną z najtańszych konsol teraz jest stary xbox. Samą konsolę z grami można wyrwać spokojnie za 80zł a gry chodzą po około 8-15zł (no nie uwzględniam tu jakiś mega wyszukanych tytułów).
Szukaj
Odpowiedz
Insajd Offline
Rycerz Nintendo <3
**
Liczba postów: 188
Liczba wątków: 53
Reputacja: 176
04-02-2013, 22:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-02-2013, 22:04 przez Insajd.)
PS2 jest również dobrą konsolą na chodzie, do tego masa świetnych tytułów go ogrania. Jeśli chodzi o pegazusa, to tak jak poprzednicy wspomnieli, oryginalne egzemplarze sprzed kilkunastu lat aktualnie są w cenie, zawsze możesz jednak wydać tę dychę czy dwie na podróbę z targu, warto wtedy pogadać z ludzmi sprzedającymi ten szmelc czy w razie problemów będzie można konsolę oddać, np tego samego dnia. Ja tak robiłem lata temu kiedy jako dzieciak kupowałem gry z targowych stoisk i pamiętam, że czasem po 3 razy w ciągu dnia wracałem wymieniać, bo były uszkodzone ^^. Oczywiście nic ci nie zagwarantuje, czy cię taki targowy krętacz czasem nie wykiwa, ale zawsze to jakaś opcja jeśli się okaże, że konsola nawet się nie uruchamia.
Szukaj
Odpowiedz
Aramega Offline
Pong
*
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 5
04-02-2013, 22:55
Mi nie chdzi o coś pokroju xboxa czy ps2. Mam ps3 ale bardzo chciała bym sprubować czegoś starszego a ponieważ chce tylko sprubować to nie chce wydawać dużo kasy Smiling
Szukaj
Odpowiedz
Pixelman_007 Offline
NES
*
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 3
04-02-2013, 23:04
No cóż, ja trochę już z tymi Pegasusami miałem do czynienia. Szczerze, jeżeli kierujesz się ceną, to ja będąc kiedyś w podobnej sytuacji, wybrałem wersję Pegasusa podobną do PS 0ne i szczerze, jak na konsolę za 32 zł, sprawowała się nawet OK, lecz trzeba pamiętać o tym, by zasilacz wyjmować z kontaktu po rozgrywce bo się grzeje >_<
Pomimo tego, raczej kierowałbym Cię w stronę "starszych" Pegasusów (MT-777DX, IQ-502, itp.)
Może i jest to większy wydatek, ale na pewno nie pożałujesz Smiling
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
szredero Offline
Pong
*
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 0
19-02-2013, 14:45
Dopłać trochę kasy i kup NES'a jak dla mnie bardziej się opłaca ;]
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 01-08-2025, 18:09 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.