Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Oldschool... › Konsole Stacjonarne v
« Wstecz 1 ... 7 8 9 10 11 Dalej »

Playstation 2, problem z wczytywaniem płyt.
Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Playstation 2, problem z wczytywaniem płyt.
Daniel Jankowski Offline
Pong
*
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 2
Reputacja: 0
14-02-2013, 19:39
Witam, mam od jakiegoś czasu PS2. Zakupiłem ostatnio dwie gry Fight Night 3 oraz God of War. W tym momencie pojawia się problem, pierwsza z nich zacina się po załadowaniu logo Playstation 2 (czarny ekran) druga natomiast w ogóle się nie ładuje. Posiadam inne gry (również używane) i nie mam z nimi najmniejszych problemów. Jak myślicie jest to wina płyty czy lasera? Jeśli płyty (obie posiadają rysy na powierzchni) to czy znacie jakieś sposoby na wypolerowanie/wyczyszczenie płyty?
Ogólnie jest to mój pierwszy temat tutaj więc witam wszystkich i przepraszam jeśli założyłem go w niewłaściwym miejscu.
Szukaj
Odpowiedz
craces Offline
Banned
Liczba postów: 61
Liczba wątków: 6
14-02-2013, 20:08
Jak masz mocno porysane płytki,to możesz pobawić się w "takie coś" http://allegro.pl/urzadzenie-do-czyszcze...75790.html , albo oddać do jakiegoś serwisu komputerowego to ci powinni naprawić. Smiling
W PS2 laser padał z tego co wiem dość często,szczególnie jak dużo grałeś ,więc polecam znależć jakiegoś kumpla z konsolką ,żeby ci sprawdził.
Szukaj
Odpowiedz
Daniel Jankowski Offline
Pong
*
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 2
14-02-2013, 22:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-02-2013, 13:12 przez Daniel Jankowski.)
Bliżej przyglądając się jednej z płyt zauważyłem że folia która jest na tym wewnętrznym kółku (tam gdzie jest napis Playstation 2) lekko została uszkodzona - myślicie że może to mieć coś wspólnego z tym?

Problem rozwiązany, jeśli ktoś ma podobny problem to trzeba wyregulować laser. W internecie jest pełno poradników więc chyba nie ma sensu abym się rozpisywał co i jak dokładnie zrobić. Pozdrawiam.
Szukaj
Odpowiedz
Domon3x7 Offline
Pong
*
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
11-03-2013, 20:15
Mam podobne problemy z moim PS2, pomaga mi dość często resetowanie konsoli po kilka razy i za ktorymś kolejnym razem zaskakuje w końcu.
Szukaj
Odpowiedz
Pistolsen Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 92
Liczba wątków: 14
Reputacja: 7
11-03-2013, 20:21
(14-02-2013, 22:43)Daniel Jankowski napisał(a): Bliżej przyglądając się jednej z płyt zauważyłem że folia która jest na tym wewnętrznym kółku (tam gdzie jest napis Playstation 2) lekko została uszkodzona - myślicie że może to mieć coś wspólnego z tym?

Problem rozwiązany, jeśli ktoś ma podobny problem to trzeba wyregulować laser. W internecie jest pełno poradników więc chyba nie ma sensu abym się rozpisywał co i jak dokładnie zrobić. Pozdrawiam.

Miałem identyczną sytuacje - jest to wina płyty, która prawdopodobnie była mocno porysowana a następnie regenerowana. Zgłosiłem reklamacje, odesłałem i mam już działające gry.

http://allegro.pl/urzadzenie-do-czyszcze...75790.html
Ps czy opłaca się to kupić ?

Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 01-08-2025, 18:08 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.