Liczba postów: 17
Liczba wątków: 2
Reputacja:
1
Witajcie! Nigdy nie wiem od czego zacząć witanie się, ale postaram się jak najbardziej sprostować każde moje słowo  . Jak każdy tutaj mam swoją ksywkę do której jestem przyzwyczajona (o dziwo nie była zajęta przez jakiegoś murzyna D  . Enma wzięło się od podobnej wymowy do mojego prawdziwego imienia. Nie wiem dokładnie skąd, ale już tak zostało wśród znajomych  Interesuję się kulturą japońską i chińską a mniej więcej jeżeli chodzi o chiny to epoką 3 królestw. Uwielbiam gry konsolowe i komputerowe. Na liście nie mam jeszcze wszystkich dodanych ale staram się to nadrobić. Prowadzę tryb życia jak typowy Hikikomori, a raczej prowadziłam i przez ten czas dużo rzeczy robiłam  Tutaj zapraszam na moje My anime list. --> http://myanimelist.net/profile/Leo-Kliesen
Większość czasu spędzam na PS2 i na Wii. Jestem fanką serii Fatal Frame (project zero, Dynasty Warriors i Harvest Moon'a a także i Rune Factory  . Ogólnie uwielbiam Survival Horror'y. Jednym z takich mniej znanych a zarazem moim ulubionym horrorem jest The Path <kocham psychologiczne horrory>. Czasami też lubię sobie pograć w j-rpg np
Final Fantasy, Rune Factory (tak jak pisałam), Shin Megami Tensei etc. Jestem takim mieszańcem bo także lubię sobie pograć w GTA 5 Online lub w inne ciekawe multiplayer'y. Oprócz tego uwielbiam seriale jak Doktor House i Glee. Wracając po raz setny do gier uwielbiam rpg maker'y, eroge i otome. Rzadko gram w zwykłe visualki novel's. Oprócz tego jestem grafikiem na średnim poziomie rysowania. Zazwyczaj wykonuje ilustracje w znanej wszystkim mangowej kresce. Rysunki i szkice wykonuję na tablecie graficznym. Co do wieku nie lubię go zdradzać, ale powiem tyle, że jestem w liceum :]. Mam nadzieję, że wszystko napisałam. W razie pytań to pytajcie i byłabym bardzo wdzięczna za jakieś porady lub jakbyście mieli coś do polecenia ^-^ *Jestem tutaj zielona i nowa*
Liczba postów: 791
Liczba wątków: 86
Reputacja:
157
Witaj!
Na początek sugeruję zapoznanie się z regulaminem oraz faq ( http://arhn.eu/faq/).
Miło, że mamy tutaj kolejną dziewczynę, która interesuje się anime oraz dobrymi grami (Shin Megami Tensei: Persona 4  ). Mam nadzieję, że szybko znajdziesz tutaj nowych kolegów. Oraz, jeśli lubisz Osu!, to zapraszamy na Osu!boty w każdą sobotę o 21.00. Pozdrawiam.
Ps. Kali czeka na Silent Hilla.
Liczba postów: 896
Liczba wątków: 47
Reputacja:
223
06-05-2014, 22:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-05-2014, 22:40 przez Mkali.)
Witam serdecznie na naszym forum  Zapewniamy miłą rodzinną atmosferę wszystkim Animefagom! Zalecam zapoznanie się z FAQ, chętnie odwiedzaj na shoutboxa. A na Silent Hilla grzecznie oczekuje  Może napisz nam jakie jest twoje ulubione anime?
Liczba postów: 440
Liczba wątków: 12
Reputacja:
38
06-05-2014, 22:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-05-2014, 22:41 przez farmaceuta.)
Witaj 
Jak lubisz pograć w Finala i SMT to zostań moją żoną
A tak na bardziej poważnie, mam nadzieję że będziesz się udzielała na forum i shoucie. W końcu ktoś kto też woli grać na konsolach niż na PC, oprócz mnie  . Tak nawiązując do piractwa, na forum tego precedensu nie propagujemy np. ja przestałem piracić właśnie dzięki arhn.eu ( więc usuń tego linka do twojego konta na chomiku, z sygnatury, bylibyśmy wdzięczni  )
Mamy tu wciąż rosnącą grupę "animezjebów", więc mam nadzieję, że się wśród nas odnajdziesz.
Jeśli chodzi o gry, to sporo osób chętnie ci pomoże w doborze dobrych tytułów. Ja na przykład ogrywam ostatnio w jRPG, i te lepsze (jak Final Fantasy IX  , Persona 3 FES, The World Ends With You) i te gorsze (jak The Last Remnant, Lost Odyssey).
Reputacja:
1
06-05-2014, 23:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-05-2014, 23:15 przez Enma.)
(06-05-2014, 22:40)farmaceuta napisał(a): Witaj 
Jak lubisz pograć w Finala i SMT to zostań moją żoną 
A tak na bardziej poważnie, mam nadzieję że będziesz się udzielała na forum i shoucie. W końcu ktoś kto też woli grać na konsolach niż na PC, oprócz mnie . Tak nawiązując do piractwa, na forum tego precedensu nie propagujemy np. ja przestałem piracić właśnie dzięki arhn.eu ( więc usuń tego linka do twojego konta na chomiku, z sygnatury, bylibyśmy wdzięczni )
Mamy tu wciąż rosnącą grupę "animezjebów", więc mam nadzieję, że się wśród nas odnajdziesz.
Jeśli chodzi o gry, to sporo osób chętnie ci pomoże w doborze dobrych tytułów. Ja na przykład ogrywam ostatnio w jRPG, i te lepsze (jak Final Fantasy IX , Persona 3 FES, The World Ends With You) i te gorsze (jak The Last Remnant, Lost Odyssey).
Już usunęłam link  A lubię, lubię. Mimo iż w j-rpg często rzucam padem to i tak lubię  Nie powiedziałabym o sobie "animezjeb", bo w ogóle nie lubię się mieszać w takie towarzystwo, bo potem jestem właśnie uznawana za taką psychofankę co się drze itp... The world ends with you, brzmi ciekawo i bardzo chętnie sprawdzę gierkę ^^. Co do mojego ulubionego anime to trudno mi powiedzieć, ale zdecydowanie Bleach (jedyny tasiemiec jaki lubię) i Myself Yourself góruję. Uwielbiam psychologiczno-dramatyczne anime + wyciskacze łez. A także horrory, ale anime jako w postaci horroru w ogóle mnie nie rusza a oglądam je tylko na wątków które mi się podobają i fabuły
Liczba postów: 440
Liczba wątków: 12
Reputacja:
38
The World Ends With You jest najlepszą pozycją na Nintendo DS, tak dla informacji. Użyłem formy "animezjeby", bo tak nas często tu nazywają.
Reputacja:
223
The World Ends with you i Chrono Trigger to są gry, w które należy zagrać
Reputacja:
157
No i Persona 4. I Persona 3. I Silent Hill 2. I Dark Soulsy.
Reputacja:
1
(06-05-2014, 23:40)Wielkimati napisał(a): No i Persona 4. I Persona 3. I Silent Hill 2. I Dark Soulsy. 
Grałam we wszystkie z wyżej wymienionych oprócz Dark Soulsy 
Co do animezjebów, to nie dopiero świeża tu jestem i w ogóle nie znam określeń jakimi tu się nazywacie 
Kolega Wielkimati też lubi gatunek Survival Horrors? ^^
Reputacja:
157
Koleżanko Enmo, do Survival Horrorów raczej podchodzę sceptycznie. Niezbyt jara mnie granie w gry, by się bać, chociaż i tak mało co, co jest na ekranie mnie potrafi przestraszyć. A w Silent Hilla 2 grałem, ponieważ lubię dobre fabuły w grach i generalnie w większość gier gram właśnie dla nich. Ale dla przyjemności mogę z kimś pograć w jakiś horror w ramach kanapowego posiedzenia.
Reputacja:
1
(07-05-2014, 00:22)Wielkimati napisał(a): Koleżanko Enmo, do Survival Horrorów raczej podchodzę sceptycznie. Niezbyt jara mnie granie w gry, by się bać, chociaż i tak mało co, co jest na ekranie mnie potrafi przestraszyć. A w Silent Hilla 2 grałem, ponieważ lubię dobre fabuły w grach i generalnie w większość gier gram właśnie dla nich. Ale dla przyjemności mogę z kimś pograć w jakiś horror w ramach kanapowego posiedzenia.
Jeżeli preferujesz w bardziej psychologiczną wersję SH to polecam część Shattered Memories. Potrafi wciągnąć i nie jest akuratnie horrorem  Taki spin-off całej serii. Fabuła powala i mimo iż dostałam spoilera na start (jeszcze przed dostaniem gry) to i tak świetnie mi się grało i odkrywało historię postaci.
Reputacja:
157
Nah. Zagrałem w Sh2 z powodu polecenia tej gry przez Grema i Chmurowatego, a oni twierdzą, że wszystkie spin-offy ssą. A ja Gremowi ufam, bo może jest to kawał skurwiela, ale na grach to on się zna.
Reputacja:
1
(07-05-2014, 00:40)Wielkimati napisał(a): Nah. Zagrałem w Sh2 z powodu polecenia tej gry przez Grema i Chmurowatego, a oni twierdzą, że wszystkie spin-offy ssą. A ja Gremowi ufam, bo może jest to kawał skurwiela, ale na grach to on się zna. Ten akurat jest warty zagrania i nie widziałam jeszcze osoby, która Shattered Memories nie zachęcałaby do zagrania. Trzyma poziom i naprawdę po tej grze miałam duże feelsy. Lepiej nie oglądać filmików z niej i nie czytać komentarzy, bo dużo razy można się natknąć na spoilery. Trzeba zagrać samemu, bo wtedy sam prowadzisz do takiego zakończenia jakie cię usatysfakcjonuję. Plus jest duża interakcja z otoczeniem.
Reputacja:
157
Spoczko, każdy ma własne zdanie.
Może kiedyś zagram, może nie. Póki co mam do nadrobienia inne gry, jak np. The Last Remnant, którego własnie ogrywam. No i chciałem zakupić Okami w najbliższym czasie.
Reputacja:
223
Shattered Memories  Jedyny spin-off, który jest fajny!
|