Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Oldschool... › Konsole Stacjonarne v
« Wstecz 1 ... 7 8 9 10 11 Dalej »

Kto z was posiada(posiadał)konsole NES ?
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Kto z was posiada(posiadał)konsole NES ?
TantisPL Offline
Dopefish
*
Liczba postów: 18
Liczba wątków: 2
Reputacja: 0
01-12-2013, 22:57
Swojego NES'a dalej posiadam i pielęgnuję go.Pamiętam te czasy(miałem 5-6 lat)kiedy prosiło się Tate aby podłączył tą zacną konsole.Ile przegrało się godzin w Super Mario Bros 3.Ta konsola pozostawiło mi tyle wspomnień,nikt nie posiadał jej w moim małym miasteczku.Od czasu do czasu,odpalę swojego NES'a jak za dawnych lat Smiling
A jaka była wasza historia z Nintendo Entertainment System ?
[Obrazek: BlackKonor.png]

Mój Blog o grach http://ja.gram.pl/DrakeInMordor
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Witold Offline
I'M BAMAN
Liczba postów: 267
Liczba wątków: 39
Reputacja: 64
01-12-2013, 23:05
Posiadałem tę konsolę sztuk 3, dwie europejskie, jedną amerykańską. Nie przeszedłem żadnej z gier, mimo wielkich starań załatwienia mariana, nie dało rady. Duck Hunt doprowadzał mnie do białej gorączki, a trybu z dyskami nie zaliczyłem nigdy. Za małolata w domu było pare pegazusów, jednak ja nigdy na nich nie grałem. Zawsze robiła to albo moja mama, albo moja siostra-ja dopingowałem Smiling

Dzisiaj bardzo żałuję straty mojej kolekcji gierek, szczególnie tęsknię właśnie za NESem, na którym grałem chyba najwięcej ze wszystkich moich klasyków. Być może kiedyś do niego wrócę...
Szukaj
Odpowiedz
TantisPL Offline
Dopefish
*
01-12-2013, 23:11
(01-12-2013, 23:05)Witold napisał(a): Za małolata w domu było pare pegazusów, jednak ja nigdy na nich nie grałem. Zawsze robiła to albo moja mama, albo moja siostra-ja dopingowałem Smiling
Pegazusa też posiadałem cały czas się psuł,ale za to ograłem Mega Mana 3 i ten kadrige 3w1 miałem na nim Prince Of Persia Smiling

Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Gurgie Offline
Kapłan Nintendo
Liczba postów: 310
Liczba wątków: 37
Reputacja: 66
01-12-2013, 23:24
Ja miałem w dzieciństwie Pegagusa MT-777DX. Jakiś rok/dwa lata temu naprawiłem i dałem znajomemu ^^.
NESa relatywnie niedawno kupiłem, jakieś 4 lata temu.
Gram na nim czasem ze znajomymi, nintentyzuje też nim trochę.
Szukaj
Odpowiedz
Mater Offline
NERD witch Style
*
Liczba postów: 10
02-12-2013, 00:19
Jeśli chodzi o mnie nigdy nie miałem styczności z prawdziwym NES'em. U mnie w domu królowały Amigi i Atarii, pamiętam jak niegdyś wuja opowiadał mi o pracy na "polskim-czarnym-rynku" z grami na powyżej wymienione platformy.
Z samym Pegazusem miałem styczność znacznie później czego żałuje ale do teraz po domu walają się kartridże o tytułach "10000 in 1" lub inne wesołe parodie dobrze nam znanych tytułów :D
"To że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" - Jonathan Carroll
[Obrazek: 2qvw7jk.jpg]
Szukaj
Odpowiedz
Listva Offline
Pr0gamer lepszy niż wy wszyscy
*
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 1
Reputacja: 2
02-12-2013, 00:40
Pegazusów miałem kilka, bo te taniochy bazarowe ciągle się psuły. Do dzisiaj ostał mi się jeden, ale bez zasilacza (boję się podłączyć uniwersalny, bo jeszcze wybuchnie) no i całe pudło kartridży. Oczywiście wszystko kupowane na poznańskim bazarze Bema.

Co do NESa to parę razy miałem okazję grać, specjalnie różnicy nie było tylko pady bardziej kanciaste :P. Dużo grałem też na SNESie, który w naszej lokalnej społeczności już w ogóle jest egzotykiem.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
MrPuddington Offline
Gentleman Cat
*
Liczba postów: 40
Liczba wątków: 5
02-12-2013, 02:37
Ja mam NESa w wersji europejskiej oraz Pegazusa oraz TV Game i Ploystation 3 Grinning Od czasu do czasu grywam na NES w Mario. Niestety ze względu na wysokie ceny, w takie klapsyki jak Contra czy Castlevania muszę grać na Pegazusie lub modowanym PS One z emulatorem i biblioteką gier na Pegazusa.
Szukaj
Odpowiedz
LotNicky Offline
Wylegitymowany psychopata
**
Liczba postów: 108
Liczba wątków: 19
Reputacja: 3
02-12-2013, 17:15
Ja miałem Nesa..... ILE SIE DMUCHAŁO W KARDRIDŻE! Ale brakuje mi go troche......
Szukaj
Odpowiedz
MrPuddington Offline
Gentleman Cat
*
02-12-2013, 21:34
(02-12-2013, 17:15)LotNicky napisał(a): Ja miałem Nesa..... ILE SIE DMUCHAŁO W KARDRIDŻE! Ale brakuje mi go troche......

Z praktyki wiem, że dmuchanie nie wiele pomaga. U mnie najskuteczniejsze jest kilkukrotne wsunięcie i wysunięcie karta. Trzeba złączem trochę poocierać by śniedź zetrzeć :P
Szukaj
Odpowiedz
Piotrek1113 Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 30
Liczba wątków: 3
Reputacja: 3
02-12-2013, 23:49
Ja jeszcze posiadam Pegazusa. Jak mnie najdzie chwila nostalgii, to załączam i gram partyjkę w SMB, a potem przechodzę cały Adventure Island 2 Smiling Z chęcią zagrałbym w Duck Hunt, ale przez nowy telewizor nie zadziała pistolet :/ W SMB3 od czasu do czasu też sobie pyknę ^^
Szukaj
Odpowiedz
TantisPL Offline
Dopefish
*
03-12-2013, 15:59
(02-12-2013, 21:34)MrPuddington napisał(a):
(02-12-2013, 17:15)LotNicky napisał(a): Ja miałem Nesa..... ILE SIE DMUCHAŁO W KARDRIDŻE! Ale brakuje mi go troche......

Z praktyki wiem, że dmuchanie nie wiele pomaga. U mnie najskuteczniejsze jest kilkukrotne wsunięcie i wysunięcie karta. Trzeba złączem trochę poocierać by śniedź zetrzeć :P

Ja też dmuchałem(te czasy Grinning ),ale wyczytałem że kurz wtedy dostaje się do wnętrza cartridga,dlatego trzyszczem alkoholem etylowym piny.

Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
MrPuddington Offline
Gentleman Cat
*
03-12-2013, 22:50
(03-12-2013, 15:59)TantisPL napisał(a): Ja też dmuchałem(te czasy Grinning ),ale wyczytałem że kurz wtedy dostaje się do wnętrza cartridga,dlatego trzyszczem alkoholem etylowym piny.
Kiedyś w necie widziałem maszynkę do czyszczenia samych kartów oraz drugą do czyszczenia portu na kartridż w NESie.
Kosztowała nie mało a i jej przydatność w dzisiejszych czasach niewielka.
Szukaj
Odpowiedz
Seriousprzemo Offline
Banned
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
04-12-2013, 14:18
Ja miałem pegasusa więc prawie (PRAWIE) ale miałem wiele gier nintendo
Szukaj
Odpowiedz
MrPuddington Offline
Gentleman Cat
*
04-12-2013, 18:05
(04-12-2013, 14:18)Seriousprzemo napisał(a): Ja miałem pegasusa więc prawie (PRAWIE) ale miałem wiele gier nintendo

Jak każdy posiadacz Pegasusa miałeś miliony gier Grinning
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 17-06-2025, 21:28 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.