Liczba postów: 111
Liczba wątków: 21
Reputacja:
3
31-12-2013, 01:21
Siemka, otóż niedawno zamówiłem Segę Saturn i nie wiem jakie gry zakupić, o ile na konsolach Nintendo ogarniam tytuły tak w sprawach Segi jestem zielony. Mam małą listę gier, które inni wychwalali pod niebiosa, ale trochę tego mało:
- Panzer Dragoon (dowolna część)
- Sonic Jam
P.S.
Zdaję sobie sprawę, że będę musiał płacić z te gry chore pieniądze.
Liczba postów: 111
Liczba wątków: 21
Reputacja:
3
Widzę, że jest mało osób na forum, które posiadają Saturna w kolekcji. Będę musiał znaleźć informacje na własną rękę.
Liczba postów: 67
Liczba wątków: 5
Reputacja:
17
01-01-2014, 19:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-01-2014, 00:27 przez Reed.)
Bo saturn był raczej niewypałem. Sam konsolkę posiadam, ale tylko i wyłącznie jest częścią kolekcji, bo nadal nie kupiłem na nią żadnej gry. Cały cykl życia saturna był dla segi raczej kryzysem i również developerzy to widzieli, dlatego mało kto inwestował środki w tę konsolę. Jedynie tutaj Japonia jest wyjątkiem, bo tam akurat saturn dostał najwięcej tytułów. Warto zwrócić uwagę na sam fakt, że konsola miała premierę w 1994(USA) 1995(Europa), a już w 1998 wyszła ostatnia gra w tych regionach dla saturna czyli Magic Knight Rayearth w USA, natomiast w europie ostatnią grą na licencji był Deep Fear. W dodatku większość tytułów, które wyszły na saturna poza Japonią, były również na platformach Sony i Nintendo.
Więc polecam Ci po prostu kupowanie każdego tytułu ekskluzywnego na tę platformę, jeżeli kupileś konsolę do grania to jest to prawdopodobnie najlepsza opcja jakiej możesz się chwycić. Zwłaszcza, że dużo z nich to rzadkości, wiec często po prostu jesteś zdany na łaskę różnych internetowych sprzedawców bez możliwości "powybrzydzania" w tytułach.
"When a woman says something cute, a man just can’t trust it"