Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Multiplatform v
« Wstecz 1 2 3 4

Konsola czy komputer - na czym grać?
Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Konsola czy komputer - na czym grać?
Grodek Offline
Mistrz organizacji™
Liczba postów: 517
Liczba wątków: 9
Reputacja: 170
27-08-2012, 02:12
Dla mnie konsola jest czymś ciekawszym. Zazwyczaj 3/4 gier ukazuje się na PC jak i konsoli, a same konsole jak i PieCe mają swoje tytuły ekskluzywne. Jestem jakoś przyzwyczajony do konsol i w sumie dla takiego co ma mało kasy jest ciężko uzbierać na podzespoły aby móc grać w nowości, a na konsoli nie muszę się martwić, że karta graficzna jest za stara.
Szukaj
Odpowiedz
bleub Offline
VIP
Liczba postów: 268
Liczba wątków: 14
Reputacja: 100
27-08-2012, 21:52
Znowu pojawiają się jakże rzeczowe argumenty Torll
W chwili obecnej PC będące w stanie uciągnąć 3/4 tytułów w rozdziałce HD i maksymalnych detalach to koszt rzędu 1900zł, a spokojną rozgrywkę na średnich ustawieniach zapewnia już tandem C2Q+HD4850 za skromne 500zł. Granie na konsolach dalej ma sens póki wychodzą na nie gry pokroju Forzy Horizon czy The Last of Us ale różnice graficzne przy multiplatformach powoli przemawiają na korzyść PC.

Cytat:możliwość położenia się na łóżku i granie z padem w ręce jest wygodniejsze niż siedzenie na krześle

Problem nie jest w komputerze który zazwyczaj stoi sztywno przywiązany do biurka tylko w graczu który nie jest w stanie zorganizować sobie wygodnego miejsca do grania Smiling. Co za problem podłączyć PC do TV i walnąć się z padem na kanapę?
Szukaj
Odpowiedz
Dark-Crash-One Offline
Nothing is true, everything is permitted
*
Liczba postów: 23
Liczba wątków: 1
Reputacja: 3
Wink  11-09-2012, 19:33
Ja osobiście grałem na komputerze, lecz gdy zacząłem grać na konsoli u przyjaciela, to tak jakby zacząłem się coraz bardziej tym fascynować i ekscytować (ogólnie moją pierwszą grą jaką zagrałem na konsoli PS3 to był Prototype) i sobie przemyślałem sprawę i najzwyczajniej w świecie sobie ją kupiłem i jestem bardzo szczęśliwy z tego co uczyniłem, mam ją już od dłuższego czasu i nie narzekam, na początku (prawie jak każdemu) grało mi się ciężej na padzie, ale po jakimś czasie było już dobrze.
Mój wniosek: PS3 według mnie jest fantastycznym sprzętem do grania i nie tylko. Happy
Szukaj
Odpowiedz
Sachees Offline
nikt
**
Liczba postów: 97
Liczba wątków: 2
Reputacja: 0
11-09-2012, 20:07
Ja grałem duuużo na komputerze, ale ostatnio kupiłem, PS Vitę, więc na niej gram, a na komputerze głównie siedzę na forach i gram w MMO.
Szukaj
Odpowiedz
kal3jdoskop Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 38
Liczba wątków: 9
Reputacja: 0
04-11-2012, 22:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-11-2012, 22:14 przez kal3jdoskop.)
Pytanie stare jak świat-a odpowiedź jest w sumie zależna od tego, na co zwracamy szczególną uwagę.

Dobre gry, jak i słabizny są zarówno na PC-ty, jak i na konsole. Ważniejsza jest raczej inna kwestia-na czym nam zależy w grach? Jeśli szukamy bijatyk czy "slasherów", to generalnie występują one częsciej na konsolach. Z drugiej strony strategii i cRPG-ów mamy więcej na PC-tach, a i w FPS-y milej się gra przy pomocy klasycznego combo mysz+klawiatura. Oddzielną sprawę stanowi dorobek firmy Nintendo-o ile dość częste jest współwystępowanie różnych tytułów na PC-tach i PS3/X-box 360, o tyle Nintendo ma już spory zasób gier tylko dla swoich konsol, a zarazem mocno specyficznych. Z tym że jest to bardzo kosztowna zabawa-więc nie polecam tego mało majętnym osobom.

A skoro przy kosztach jesteśmy-tu pod względem cen gier wygrywa PC. Od kiedy pojawiły się tzw. bundle, konsole nie mają jak wygrać na tym polu. Raczej nieprędko (o ile w ogóle) doczekamy bundli w wydaniu konsolowym. No i ogólnie-gry na PC są tańsze, no i z moich obserwacji wynika, że szybciej tanieją niż te konsolowe.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 12-06-2025, 17:14 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.