Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 41 Dalej »

Problem z podłączeniem dwóch monitorów
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Problem z podłączeniem dwóch monitorów
pojler Offline
Rycerz Sony
Liczba postów: 501
Liczba wątków: 29
Reputacja: 146
15-09-2016, 18:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2016, 18:35 przez pojler.)
Mam mały problem z podłączeniem dwóch monitorów do jednego PC. 
Monitor #1 to Benq (zależy mi na 144Hz, wiec on koniecznie musi być pod DVI z większą ilością pinów)
Monitor #2 to  Asus 
karta graficzna GTX 960.
Nie wiem co wykombinować z 2 monitorem, bo ma on tylko złącze D-sub (mam przejściówke do DVI z większą ilością pinów, czyli się wyklucza) wiec wpadłem na 2 pomysły ale nie wiem czy są one możliwe.
 a)Podpięcie 2 monitora pod zintegrowany układ graficzny, jednak nie wiem czy integra może działać obok tej na PCi
 b)Dokupienie przejsciówki pod któryś z pozostałych portów w GTXie ( o ile takie istnieją)
Jeżeli któryś z tych pomysłów jest do zrealizowania, to bardzo prosiłbym o pomoc. Jeżeli macie jakiś na który nie wpadłem to tez możecie go tu podrzucić. Będe bardzo wdzieczny. (sensowne rzeczy nagrodze plusikiem do reputacji)
Szukaj
Odpowiedz
Grucha Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 41
Liczba wątków: 2
Reputacja: 15
15-09-2016, 20:21
[Obrazek: 6K4tr.png]
Czy przez większą ilość pinów rozumiesz DVI-I Dual Link (drugi z zaznaczonych na pomarańczowo)? Jeśli tak, to źle podłączasz. Z tego co widzę ta karta ma dwa środkowe złącza z tego obrazka. Do niebieskiego podłączasz Benq, a do pomarańczowego ten stary. Te 4 dodatkowe piny przenoszą obraz analogowy czyli ten z kabla VGA. Nie istnieją proste przejściówki VGA na DVI-D bo ten standard nie wspiera sygnału analogowego.
Szukaj
Odpowiedz
pojler Offline
Rycerz Sony
Liczba postów: 501
Liczba wątków: 29
Reputacja: 146
15-09-2016, 22:18
Śmieszna sprawa, bo pod DVI-D (DL) nie dział mi monitor w trybie odświerzania 144Hz. Ale problem rozwiązałem na 2 sposób. Można zamknać temat. btw. dzięki Grucha
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 09-05-2025, 15:08 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.