Liczba postów: 34
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
12-05-2012, 23:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-05-2012, 14:44 przez psycho4rent.)
Zainspirowany przez kilku userów forum arhn.eu razem ze mną interesujących sie wrestlingiem, postanowiłem załozyć osobny temat coby nie robić OT w "przywitalni".
@topic:
Dotychczasowa karta na WWE Over the limit PPV:
WWE Championship match: CM Punk vs Daniel Bryan
WHC: (Fatal-4-Way) Sheamus vs Chris Jericho vs Alberto Del Rio vs Randy Orton
John Cena vs John Laurinaitis
WWE Divas championship Match: Layla vs Beth Phoenix,
Jakie są wasze wstepne typy?
Liczba postów: 311
Liczba wątków: 12
Reputacja:
117
12-05-2012, 23:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-05-2012, 23:57 przez yamny.)
Moje zdanie o dotychczasowej karcie: - CM Punk vs Daniel Bryan o Mistrzostwo WWE - Jak na razie mało co wynika z ich rywalizacji. Myślę, że Punk powinien być na razie odsunięty od konfliktu dwóch Johnów, a powinien zacząć werbalnie/fizycznie wdać się w konflikt z Bryanem. Dodatkowo nie wiem jaki jest cel ciągnięcia historii Daniela z AJ (ma mu przeszkodzić w zdobyciu mistrzostwa?). Niemniej, po kilku walkach champion vs champion, które można było wcześniej obejrzeć na Raw i Smackdown, zapowiada się Dream Match z możliwym zakończeniem wygrania pasa przez Bryana za pomocą YES Locku bądź podwójna dyskwalifikacja.
- Sheamus vs Chris Jericho vs Alberto Del Rio vs Randy Orton, Fatal 4 Way o Mistrzostwo Wagi Ciężkiej - konflikt na RAW został wspaniale odegrany przez wszystkie cztery strony, przypomina mi się 6-pack challenge z 2010 roku. Trudno tutaj o więcej zdania, przewiduję zwycięstwo Jericho bądź Ortona. Gdyby Chris wygrał, to jego powrót w końcu miałby sens, nawet gdyby zyskał pas na tydzień/dwa (wiadomo, że wyrusza ze swoją grupą na trasę koncertową w tym roku, więc długo nie pobędzie), za to gdyby Orton wygrał, to spodziewałbym się powrotu Christiana i zdobycie przez niego pasa na pierwszym Raw/Smackdown po OtL.
- John Cena vs John Laurinaitis - szczerze? Pamiętając o przeszłości Laurinaitisa, byłem podekscytowany konfliktem rozpoczętym na Raw dwa tygodnie temu. Jeśli to będzie rzeczywiście walka, w której zawalczy "Ace" i nie będzie żadnej interwencji ze strony Tensai'a/Sakamoto, to wróżę walce średnio-dobry a nawet bardzo dobry spektakl. Mam tylko nadzieję, że writerzy nie wpieprzą gdzieś do konfliktu obecny rozwód Ceny z żoną, gdyż to byłoby równie chamskie jak wyśmiewanie się z Lawlera przez Cole'a na temat śmierci jego matki. Przewiduję zwycięstwo Ceny, jeśli będzie to dodatkowo walka bez dyskwalifikacji - byłoby ciekawie gdyby "Ace" wygrał.
- Layla vs Beth Phoenix o pas Div WWE - brak żadnej historii, zarządcom nie zależy już na Divach oraz drużynach, a szkoda, bo skupianie się na czymś innym niż na walkach o główne mistrzostwa byłoby ciekawe jak za dawnych(albo i jeszcze niedawnych) lat. Szkoda, że odsunęli Beth od mistrzostwa, bo imho zasługiwała na pobicie rekordu w długości posiadania pasa, z drugiej strony miło widzieć powrót Layly, a powrót, w której by wygrała z Beth w czystej walce byłby... niedorzeczny... Oczekuję zwycięstwo Beth + powrót Kharmy i rozpoczęcie poważnego konfliktu między tymi dwiema zawodniczkami.
- R-Truth & Koffi Kingston vs Jack Swagger & Dolph Ziggler o pas drużynowy WWE - brak poważnego konfliktu, ogólnie nie podoba mi się wpychanie dwóch zawodników o różnych technikach/osobowościach do teamu. Zwycięstwo stajni Vickie Guerrero byłoby tutaj moim wymarzonym wynikiem. Swagger i Ziggler jako drużyna są ciekawi i mogliby wypromować dywizję Tag Teamową, która kuleje... mocno...
Liczba postów: 640
Liczba wątków: 51
Reputacja:
216
Reputacja:
117
(13-05-2012, 00:05)Dorczenzo napisał(a): ![[Obrazek: tumblr_m21mhjtrBq1r3jsrko1_500.jpg]](https://24.media.tumblr.com/tumblr_m21mhjtrBq1r3jsrko1_500.jpg)
No shit Sherlock, czytałeś mój temat powitalny?
Liczba postów: 640
Liczba wątków: 51
Reputacja:
216
Czytałem  Co nie zmienia faktu że obrazek pasuje do tematu
Liczba postów: 260
Liczba wątków: 6
Reputacja:
43
Ja myślałem, że to będzie temat typu "Twoi ulubieni wrestlerzy, itp.". Przestałem oglądać wrestling ostatnio, więc się nie orientuje w tym, a szkoda, bo bym chętnie o tym podyskutował
420
Reputacja:
117
@Dorczenzo - Whatever you need, 'ever you got, 'ever you want. I'll take it back again!
@Berorn - wrestling to temat rzeka, to, że psycho dał główny priorytet rozmów na temat przyszłego PPV od WWE, nie znaczy, że nie możemy dyskutować o ulubionych wrestlerach/walkach/konfliktach, etc.
Reputacja:
0
13-05-2012, 13:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-05-2012, 13:36 przez psycho4rent.)
Jak patrze na ten obrazek to przypomina mi się Mr. Kennedy, on nosił swego czasu koszulkę z napisem: "Pro Wrestling is real, people are fake". :P
Cytat:Jak na razie mało co wynika z ich rywalizacji. Myślę, że Punk powinien być na razie odsunięty od konfliktu dwóch Johnów, a powinien zacząć werbalnie/fizycznie wdać się w konflikt z Bryanem.
Spoko, napewno będzie jeszcze to nakrecane przed galą.
Cytat:wiadomo, że wyrusza ze swoją grupą na trasę koncertową w tym roku, więc długo nie pobędzie
Ta, dlatego też mi się nie wydaje aby przed wyjazdem w trasę dostał jakikolwiek pas.
Cytat:Jeśli to będzie rzeczywiście walka, w której zawalczy "Ace" i nie będzie żadnej interwencji ze strony Tensai'a/Sakamoto, to wróżę walce średnio-dobry a nawet bardzo dobry spektakl.
Ja myślę ze Laurinaitis coś kombinuje i zapewne bez ingerencji z zewnątrz się nie obejdzie.
Cytat:Layla vs Beth Phoenix o pas Div WWE - brak żadnej historii
dokładnie, mi się wydaje ze wwe na siłę wcisnęło brytyjce ten pas. Juz lepszy byłby scenariusz gdzie na layla na ER zdobywa pas, ale potem na raw go traci na rzecz Bath domagającej się walki o pas od Laurinaitisa (pomimo kontuzji), i potem pociągnąc mini feud między Beth i laylą aż do Over the limit gdzie powraca kharma, reszta jest juz oczywistością.
A ten WWE tag team championship match to rzeczywiście taki zapychacz.
Liczba postów: 260
Liczba wątków: 6
Reputacja:
43
Nie zagłębiałem się ostatnio w to co się dzieję w WWE, więc opowiem może coś o tym co w wrestlingu lubię, a o tym czego nie lubię.
Wrestling oglądałem jak byłem młodszy, bo kogo nie rajcowały rzucania sobą, i inne tego typu rzeczy. Lubiłem zawsze duet DX (mam nawet koszulke *skromny*), Chrisa Jericho, Undertakera i Micka Foley'a. Jak można to nazwać "typami" walk, to najchętniej oglądałem walki tag-team, royal rumble (kto tego nie lubił?  ) ladder matche, i chyba tyle. Dlaczego przestałem oglądać wrestling zapytacie? A prosta przyczyna, przez samych zapaśników, którzy w porównaniu ze starszymi wychodzą jak przylizane pedałki. Przykładem jest Dolph Ziggler, którego od początku nie lubiłem, ani jego postaci, ani jego stylu "walki".
420
Reputacja:
0
Cytat:Przykładem jest Dolph Ziggler, którego od początku nie lubiłem, ani jego postaci, ani jego stylu "walki".
Tez mi działa na nerwy, ale na szczeście nie dostaje juz aż takiego pushu jak wcześniej.
Liczba postów: 35
Reputacja:
0
(13-05-2012, 17:47)Berorn napisał(a): Lubiłem zawsze duet DX (mam nawet koszulke *skromny*), Chrisa Jericho, Undertakera i Micka Foley'a.
Podobne masz upodobania co ja :P
Reputacja:
117
Widzę, że tylko ja doceniam starania Zigglera
Reputacja:
0
Wiesz, ale to tez nie jest tak zę ja go nie lubie tylko dlatego zę jest heelem, wszak jego robota polega na tym aby był kawałem sukinsyna; tylko cały jego wizerunek wogóle mi się nie podoba. Micskill zerowy, a i w ringu duzo akcji botchuje.
Natomiast bardzo mi się podoba to co robi Hunico czy Beth Phoenix jako heel.
|