Liczba postów: 18
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Cześć, chciał bym was prosić o pomoc przy stwożeniu gry MMORPG i niewiem od czego mam zacząć.
Przepraszam jeżeli temat się już powtórzył a w temacie jestem świeży
FC:3196-3414-5332
Liczba postów: 791
Liczba wątków: 86
Reputacja:
157
Ale z czym masz dokładnie problem? Chcesz zrobić, ale nie wiesz od czego zacząć? Prawdopodobnie od pomysłu. Każda gra rodzi się z tego, że ktoś ma pomył na nią i zaczyna go realizować. Więc pytam, czy masz jakikolwiek dobry pomysł na grę mmorpg, który nie znudzi gracza od pierwszej minuty?
Liczba postów: 18
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Akurat pomysł na grę mam, tylko niewiem jak stwożyć na silnik do tej gry i jak to jest trudne
FC:3196-3414-5332
Liczba postów: 188
Liczba wątków: 53
Reputacja:
176
Najlepiej zacznij od... odpuszczenia sobie. I mówię serio - nawet, jeśli miałbyś jakiekolwiek pojęcie o programowaniu, to pisanie mmorpg-a w pojedynkę to pomysł zwyczajnie bezsensowny. Jeśli chcesz pisać gry, pisz coś na miarę swoich możliwości. Oszczędzisz sobie zmarnowanego czasu i rozczarowania. Chyba że masz genialny pomysł na coś niewielkiego, co podbije świat, mimo swojej prostoty, ale wtedy raczej nie zadawałbyś takich pytań.
Liczba postów: 268
Liczba wątków: 14
Reputacja:
100
Tworzenie gier nie jest prostą sprawą i nie załatwia się tego za pomocą sprytnych programów czy samymi chęciami. Z powodu braku perspektyw ze strony założyciela na dalsze kontynuowanie wątku temat zamykam.