Liczba postów: 24
Liczba wątków: 1
Reputacja:
3
20-02-2013, 15:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-02-2013, 16:05 przez Dark Archon.)
Cześć, od pewnego czasu zamierzam poszerzyć swoją kolekcję gier na 3DSa. Jak wiadomo w Polsce gry na konsole są dość drogie więc szukam alternatywnych źródeł. Ostatnio moją uwagę przykuł Amazon.com. Ceny są tam bardzo interesujące. Nie wiem jednak czy gry tam sprzedawane są w wersji USA czy EUR. Jest oczywiście brytyjska wersja Amazon.co.uk gdzie mam pewność wersji EUR, natomiast ceny odstraszają i to znacznie.
Czy ktoś może orientuje się czy gry 3DS kupione na Amazon.com da się uruchomić na konsoli z EUR ?
Jeśli znacie jakieś sklepy w których kupujecie gry w dobrych cenach to napiszcie o tym w tym wątku. Mogą to być sklepy internetowe, stacjonarne, zarówno polskie jak i zagraniczne. Myślę, że wielu z nas takie informacje mogą pomóc
P.S.
Bardzo proszę nie mówcie o Allegro gdzie sprzedawane są same kardridże importowane z Niemiec, Francji itp...
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja:
742
20-02-2013, 16:04
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-02-2013, 16:05 przez Dark Archon.)
1. Pisze się "3DSa". Odpowiednio zmodyfikowałem twojego posta.
2. Jeśli chcesz korzystać z Amazona, kupuj na www.amazon.co.uk - czyli europejskim odpowiedniku. Nie, gry z USA i Azji nie zadziałają na europejskiej konsoli, bo ta ma blokadę regionalną. Jeśli odstraszają cię faktycznie ceny na Amazonie, to niestety, obawiam się, że wybrałeś sobie złe hobby. Dużo taniej i z darmową wysyłką do Polski raczej nie znajdziesz.
3. Żeby uprzedzić pytanie, na zakupy wewnątrz Europejskiej Strefy Ekonomicznej nie ma żadnego cła.
Liczba postów: 416
Liczba wątków: 27
Reputacja:
195
Liczba postów: 141
Liczba wątków: 2
Reputacja:
76
Zavvi omijaj jak najdalej, kłamią i nie wysyłają w terminie. Czasami warto dopłacić 1-2 funty i wziąć z amazon.co.uk.
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Ja ci polecam sklep internetowy redcoon i robson, ten drugi ma też oddziały blisko Warszawy.
Liczba postów: 8
Reputacja:
0
Allegro czasami
Liczba postów: 29
Liczba wątków: 3
Reputacja:
1
Allegro, ale tam głównie od dużych sklepów z elektroniką, które istnieją, robson jest świetny to fakt  znajomy też bardzo poleca mi ultimę.
3DS FC: 2809-7824-8562
Liczba postów: 18
Reputacja:
0
Jeżeli chodzi o gry na DS-a to eBay, a jak gry na 3DS-a to Saturn lub Mediamarkt
FC:3196-3414-5332
Liczba postów: 10
Reputacja:
0
Ja dopiero zaczynam, ale wydaje mi się ze wstępnych obserwacji, że oprócz allegro, sieciówek ale tylko wtedy jak mają atrakcyjne promo, warto zerknąć na brytyjski amazon i zavvi, które oferują darmową wysyłkę nad Wisłę.
Liczba postów: 3
Reputacja:
1
Na allegro , używki tez dobre bo "kardridże": się przecież nie rysują jak płyty do innych konsol  a pudełko to jak ktoś chce mieć kolekcje albo żeby to ładnie wyglądało, bo zazwyczaj są bez sprzedawane dyskieteczki
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Jedyna strona polska sprzedająca gry na ds'a i 3ds'a którą uznaję to http://www.progamingshop.pl/
Polecam.
Liczba postów: 16
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Dziwne wszędzie 3d land za 150 zł
na allegro można nowe w pudełku za 120 wyciągnąć zelde również ale na allegro jest ryzyko.
Reputacja:
0
05-05-2013, 17:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2013, 17:26 przez adasiulko.)
(05-05-2013, 00:01)Kuba Słoniec napisał(a): Dziwne wszędzie 3d land za 150 zł
na allegro można nowe w pudełku za 120 wyciągnąć zelde również ale na allegro jest ryzyko.
Kupiłem na allegro 3D Land, wersja GER. Kupiłem też New Super Mario Bros 2 wersję skandynawską. Obie w folii w atrakcyjnych cenach. A Zeldę nową w folii w dobrej cenie gość mi przysłał dopiero po założeniu sporu i napisaniu że zamierzam sprawę zgłosić na Policję, trwało to w sumie ok 20 dni. Dlatego gry na allegro staram się teraz kupować tylko od dobrych sprzedawców, z dużą ilością komentarzy, a nie od osób, które mają do 200. Poza tym preordery warto kupować na brytyjskim amazonie. Ja w maju zamierzam u nich kupić Donkey Konga.
Liczba postów: 25
Reputacja:
1
Jeśli chodzi o sklepy to gier na 3DSa szukać trzeba w mniejszych sklepach konsolowych. W Warszawie jest stargame, electronic dreams, madgames, i jeden sklep w Złotych Tarasach, ale nie pamiętam nazwy. Można kupić nowe gry i przecenione egzemplarze po 70 - 120 zł. Jeśli chodzi o sklepy internetowe to ja kojarzę jedynie ultimę i muve. Zostaje jeszcze allegro.
Liczba postów: 81
Reputacja:
7
A jak wygląda w tej chwili sytuacja z pirackimi grami na 3DS'a ? Bo wszystkie dotychczasowe konsolki big N borykały się w problemem zalewania rynku przez pirackie carty.
Liczba postów: 703
Liczba wątków: 387
Reputacja:
179
Ano. Ale na szczęście zabezpieczenia 3DSa jeszcze nie padły, więc mozesz co najwyżej natrafić w internetach na kradzione karty, ale piratów ni ma. :3ds:
Liczba postów: 85
Liczba wątków: 10
Liczba postów: 14
Reputacja:
0
Jedyny słuszny wybór, mieszkając w Polsce, to brytyjski Amazon - wysyłka za darmo, a przy okazji względnie szybko realizowana. Kupiłem już trochę gier i nigdy się nie rozczarowałem.
Liczba postów: 138
Liczba wątków: 14
Reputacja:
8
Eshop jest zaskakująco sprawny, ale jak już mnie stać na coś droższego to pewnie serwisy ogłoszeniowe albo allegro, bo nówka za droga
Reputacja:
0
Wiem że to stary temat, ale chyba nikt nie będzie zły 
Ja osobiście kupuje gry na GAME.CO.UK
Co prawda raz zdarzyło mi się kupić grę na Amazonie
(i to tym niemieckim (czyli translator Google był używany ciągle ;-; ))
Ale to zupełnie inna historia
|