Ostatnio kupiłem indie boxa od humblebundle oceni ktoś co zmienić w technikach nagrywania ? co wyciąć ? https://www.youtube.com/watch?v=wtlouXqsrJU TO NIE JEST REKLAMA BO FILM USUNĘ !!!!!! i z uploaduje jeszcze raz poprawiony

Indie box :D
|
Ostatnio kupiłem indie boxa od humblebundle oceni ktoś co zmienić w technikach nagrywania ? co wyciąć ? https://www.youtube.com/watch?v=wtlouXqsrJU TO NIE JEST REKLAMA BO FILM USUNĘ !!!!!! i z uploaduje jeszcze raz poprawiony
![]()
03-07-2015, 23:27
Przede wszystkim ostrość, przez połowę filmu nic nie było widać. Może gdybyś użył statywu efekt byłby lepszy.
![]()
03-07-2015, 23:58
Lipanek, przede wszystkim zapanuj nad tym "klimatem" chaosu. Po obejrzeniu odniosłem wrażenie, jakbyś nie mógł się zdecydować, od czego zacząć prezentację, "przerzucał" ręce z przedmiotu na przedmiot, nie omawiając/pokazujac go dostatecznie, a do tego to gwałtowne przesuwanie pudła i "utrata" perspektywy również zbyt dobrze (w moim odczuciu) nie wpływają na odbiór.
Do tego musisz trochę popracować nad różnymi odruchami i "odzywkami" (typu "podśmiewanie" w trakcie mówienia czy gwałtowne zaczerpnięcie tchu), niech Twoje wypowiedzi będą mniej więcej w ujednoliconej tonacji (na przykład ta ekscytacja figurkami zabrzmiała naprawdę słabo, nawet jeśli miała wyrazić zadowolenie z w powodu ich wykonania). No i faktycznie - oświetlenie i ogólnie rzecz ujmując sposób filmowania sprawiał, że ciężko się to oglądało i często ujęcia były niewyraźne. I to chyba wszystko. Nie jestem jakimś ekspertem w tej dziedzinie, ot, wypisałem rzeczy, które przyszły mi pierwsze do głowy po obejrzeniu.
04-07-2015, 01:47
(03-07-2015, 23:58)MartiusR napisał(a): Lipanek, przede wszystkim zapanuj nad tym "klimatem" chaosu. Po obejrzeniu odniosłem wrażenie, jakbyś nie mógł się zdecydować, od czego zacząć prezentację, "przerzucał" ręce z przedmiotu na przedmiot, nie omawiając/pokazujac go dostatecznie, a do tego to gwałtowne przesuwanie pudła i "utrata" perspektywy również zbyt dobrze (w moim odczuciu) nie wpływają na odbiór. Ostrość to nie przezemnie : ![]() ![]()
04-07-2015, 23:49
Nie kamerzysta, ale operator kamery :T
Faktycznie nagranie jest zbyt chaotyczne. Bardziej mówisz do siebie niż do słuchaczy, więc czasem trudno zrozumieć co mówisz. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|