Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Oldschool... › Konsole Kieszonkowe v
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 Dalej »

Czy warto kupić GBA gdy ma się NDS'a? Prośba o opinię
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Czy warto kupić GBA gdy ma się NDS'a? Prośba o opinię
Zzagrobnik Offline
Shinigami
**
Liczba postów: 67
Liczba wątków: 17
Reputacja: 10
11-04-2012, 22:24
Zacznijmy od początku - mam ochotę pograć w kilka(naście) gier na GBA. Czy warto sobie sprawić tą konsolkę gdy się ma NDS'a w wersji Lite? Mam na razie, od kilku dni, pierwszą Castlevanię na GBA i na DS'ie wygląda jakoś dziwnie - nie zapełnia całego okienka. Mam w tym temacie kilka pytań (a nie miałem kogo zapytać, Google też nie pomogły):
1) Czy obraz w GBA będzie "większy"? W wyżej wymienionej Castlevanii wszystko wydaje się małe (opcje, teksty itp.).
2) Jeżeli warto kupić to jakiej wersji najlepiej szukać? Aktualnie mam na uwadze jedną ofertę, w której sprzedawca oferuje GBA SP w bardzo dobrym stanie, z oryginalnym etui, opakowaniem, instrukcjami, ładowarką i jedną grą (pewnie nieoryginalną).

Z góry dziękuję za uzyskane odpowiedzi Smiling
[Obrazek: 5067.png]
Mój blog
Szukaj
Odpowiedz
kojolis Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 26
Liczba wątków: 2
Reputacja: 0
11-04-2012, 22:50
Jeśli jesteś kolekcjonerem to kup , ale według mnie nie musisz kupywać ponieważ jest takie coś jak emulator GBA wejdzie na każdy komputer
[Obrazek: 24e70964b374bf746f418218af3c591f.gif?1329408636]
Szukaj
Odpowiedz
Arinald Offline
Pong
*
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 0
11-04-2012, 22:59
Hmm, ciężko będzie odpowiedzieć. Sam posiadam GBA (zwykłego) i GBA micro. Zwykłego GBA już zwyczajnie Ci nie polecam, bo jest strasznie przestarzały, ciężko się na nim gra chociażby dlatego, że ekranik nie jest podświetlany. Jeżeli chodzi o rozdzielczość to GBA ma zdaje się troszeczkę większy ekran, jednak grając w gry z GBA na DS-ie nie widziałem dużej różnicy (poza tym, że DS ma podświetlany ekran) i jeżeli zależy Ci tylko na graniu w gry na GBA myślę, że DS starczy. Jednak jeżeli złapie Cię ochota na gry z GB i GBC polecam GBA SP, gdyż nie potrzebujesz baterii, a na dodatek masz podświetlony ekran. Lecz jeżeli chcesz kupić KIESZONKOWĄ konsolę, to polecam Ci GBA Micro, konsolka jest świetna, a można ją wyrwać na Allegro za śmieszne pieniądze (ostatnio widziałem aukcję 70zł za konsolę z pudełkiem i kilkoma grami) a jeżeli oglądałeś ostatnie Q&A wiesz, że Archon też lubi tą wersję GBA Micro Smiling.
W skrócie:
Jeżeli chcesz tylko grać w gry z GBA zostań przy NDS.
Jeżeli jest szansa, że zechcesz pograć w gry z GB i GBC wybierz GBA SP.
Jeżeli chcesz kupić naprawdę fajną wersję GBA wybierz GBA Micro.

Mam nadzieję, że pomogłem Smiling
Szukaj
Odpowiedz
Zzagrobnik Offline
Shinigami
**
Liczba postów: 67
Liczba wątków: 17
Reputacja: 10
12-04-2012, 19:27
Dzięki za odpowiedzi. Zostanę więc na razie przy DS'ie skoro kupno GBA nie będzie się wiązało z wielką różnicą w wygodzie grania.

A co do emulatorów - mógłbym równie dobrze grać na takowym na PSP, ale wolę jednak być w jakiś sposób fair wobec twórców Winking A poza tym lubię kolekcjonować gry Grinning
[Obrazek: 5067.png]
Mój blog
Szukaj
Odpowiedz
przemyslany Offline
Pong
*
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 2
Reputacja: 1
25-06-2012, 00:35
To kup grę, a graj na emulatorze ; p
Z tego co pamiętam, PSP chyba lepiej emulował gry z GBA niż NDS z tą swoją kompatybilnością wsteczną ; p
Szukaj
Odpowiedz
loczek22 Offline
Ping
*
Liczba postów: 2
01-02-2013, 21:10
Sam posiadam DSa i GBA i uważam że w gry na GBA gra się przyjemniej, jest bardziej kilmatycznie i do tego używam iście studenckiego tricku: gram z latarką za uchem (nie posiadam podświetlanego ekranu).
Szukaj
Odpowiedz
Javel Offline
Commodore 64
**
Liczba postów: 132
Liczba wątków: 9
03-02-2013, 13:14
Jeśli masz DS, to nie warto GBA ponieważ DS obsługuje kartridże z GBA.
Szukaj
Odpowiedz
speedy901990 Offline
1/10 Fanów Nintendo Polska
*
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 1
Reputacja: 3
04-02-2013, 18:06
Zostań przy DS'ie a jeśli chcesz za grać w coś z GB GBC to zawsze możesz skorzystać z emulatora na Androida. Będziesz miał przenośną 'konsolkę', a co najważniejsze zawsze przy sobie.
Szukaj
Odpowiedz
ZeroSky Offline
Banned
Liczba postów: 5
24-03-2013, 18:41
Cześć kardridży możesz odpalić na NDS. Jeżeli chcesz to kup , ale oryginalne gry idą w górę pod względem ceny. Pokemon LeafGreen = 140zł
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 11-05-2025, 12:31 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.