Liczba postów: 3
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Hej
mam pytanie, czy warto zakupić 3ds czy 3ds xl?
Słyszałem opinie, że w XL widać piksele i jakoś obrazu obniża się bardzo... Czy to prawda? Bo byłem przekonany do zakupu xlki. :/
Pozdrawiam
Enril
Liczba postów: 269
Liczba wątków: 6
Reputacja:
64
Powtórzę się raz jeszcze:
Klasyczny 3DS jest mały i w sumie mieści się w kieszeni po złożeniu, ale ze względu na swoje wymiary, nie jest zbytnio wygodny dla osób o dużych dłoniach. 3DS XL ma najwięcej wersji kolorystycznych, jest wygodniejszy w użytkowaniu, ale ze względu na to, że ekrany mają identyczną rozdzielczość, piksele są bardziej widoczne. 2DS ma ekrany tej samej wielkości co klasyczny 3ds, jednak nie posiada opcji 3D, a przez swój rozmiar, podobnie jak XL, do kieszeni bym go raczej nie zmieścił. Mimo to, 2DS jest przez wielu chwalony za wygodę grania na nim (sam go w rękach nie trzymałem)
Najlepiej by było jakbyś miał okazję "zmacać" obie konsole i samemu sprawdzić.
Liczba postów: 166
Reputacja:
14
Z macaniem konsol może być u nas problem. Sam mam xl i jestem mega zadowolony. Pixeli aż tak Nie widać.
Reputacja:
64
No tak, ale z tego co wiem, to w różnych miejscach Polski są czasem organizowane streetpassy, także jak będzie jakiś w twojej okolicy. Może ktoś da "pomacać" przez chwilę konsolę
Reputacja:
0
Mam jeszcze jedno pytanie.
Czy na jednym 3ds mogę grać z bratem?
Chodzi mi o poki i harvest'a?
Przypuszczam, że byłby to okres przejściowy, ale byłoby miło...
Reputacja:
64
Niestety, na każdym kartridżu z grą Pokemon można zapisać tylko jeden stan gry. Także nawet na dwóch konsolach nie pogracie na jednym kartridżu. Nie wiem jak to wygląda z Harvest Moon.
Reputacja:
0
To jeszcze jedno... czy są czasem fajne wyprzedaże. 
Jak na steamie... Powiem tak... jestem graczem PC i jestem już przyzwyczajony, że za grę pół roczną do roku nie płacę 100% ceny początkowej, tylko tak z 60%. Czy tutaj też takie fajne rzeczy się przytrafiają?
Reputacja:
64
Tak dobrze niestety nie ma, ale na eshopie zdarzają się czasem jakieś fajne promocje.
Reputacja:
0
Zależy czy stawiasz na mobilność czy wielkość ekranu :P
Liczba postów: 122
Liczba wątków: 15
Reputacja:
4
Apropo eshopu, czy na 3DSie dalej nie ma konta użytkownika i w momencie sprzedaży/zmiany egzemplarza tracimy wszystkie zakupione gry?
No i czy na 3dsa są cyfrowe wersje normalnych gier, czy tylko Virtual Console i popierdółki?
Liczba postów: 34
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
@ Oscikus
W 3DS jest zakładane konto i z tego co mi wiadomo, gry przechodzą razem z kontem. Konto może być połączone z Wii U i pomalutku pojawiają się gry, które kupione na jednej z konsol, są darmowe na drugiej.
Co do drugiego pytania, to są cyfrowe wersje normalnych gier. Można kupić najpopularniejsze gry na 3DS jak i są gry, które nie są dostępne w wersji pudełkowej w Europie (np. nowy Phoenix Wright: Ace Attorney i zremasterowana wersja pierwszych trzech części tej gry, która pojawi się zimą jako całość). Osobiście uważam, że nie warto kupować tak gry, bo cena jest większa, a czasami taka sama jak wersja pudełkowa (np. Pokemon X/Y kosztuje 189 zł a w necie kupisz za 149 zeta plus przesyłka). Póki co więc, eshop jest dla mnie do kupowania gier niedostępnych w pudełkach (jest osobna kategoria w sklepie dla takich) i kupowania klasyków
Reputacja:
14
(02-07-2014, 22:58)Pietruch napisał(a): W 3DS jest zakładane konto i z tego co mi wiadomo, gry przechodzą razem z kontem. Konto może być połączone z Wii U i pomalutku pojawiają się gry, które kupione na jednej z konsol, są darmowe na drugiej. To pomalutku oznacza, że są takie plany, ale na razie nie ma żadnej gry, którą kupując na jednej konsoli możemy pobrać za darmo na drugiej.
Liczba postów: 34
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Otóż jest już (a dokładnie od 3.07), gra Squids Odyssey, która kupiona na 3DS (tylko w Europie), będzie za free na Wii U. Wiem, że to tytuł, który nie będzie rozchwytywany i popularny, ale sama funkcja istnieje. Pewnie lepsze tytuły dostaną taką funkcję dużo później (przy założeniu, że zostaną wydane na dwie konsole na raz), ale na Super Smash Bros w takiej opcji pewnie nie ma na co liczyć.
Reputacja:
14
A widzidzisz - człowiek całe życie się uczy. Ja byłbym w niebo wzięty jakby gry z VC były Cross-Buy.
Liczba postów: 122
Liczba wątków: 15
Reputacja:
4
O, to świetnie, tylko...
Czy chcecie mi powiedzieć, że gry z VC nie przechodzą między platformami?
Jak kupie SMB z NESa na 3DSie to chcąc w nie zagrać na Wii U musialbym je kupić drugi raz?
Przecież to jest głupie.
Reputacja:
14
(03-07-2014, 01:25)Oscikus napisał(a): O, to świetnie, tylko...
Czy chcecie mi powiedzieć, że gry z VC nie przechodzą między platformami?
Jak kupie SMB z NESa na 3DSie to chcąc w nie zagrać na Wii U musialbym je kupić drugi raz?
Przecież to jest głupie. Głupie, ale tak właśnie jest. Niewykluczone, że Nintendo doda taką możliwość, ale na dzień dzisiejszy musisz kupić grę dwa razy jeśli chcesz w nią grać na dwóch konsolach.
|