Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 ... 26 27 28 29 30 ... 41 Dalej »

MMO?
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
MMO?
Dobuch66 Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 32
Liczba wątków: 3
Reputacja: 1
02-09-2013, 18:25
Hej,
ostatnio poszukuję dobrych MMO do testów.
Co zdążyłem już poznać:
-Guild Wars 2 - Niezłe, jednak aktualnie odpoczywam po dość intensywnej grze pare miesięcy temu.
-Vindictus - niezłe dziecko od Nexona, tu naprawdę trzeba poznać postać i mieć taktykę nie tylko biec "na pałe"
-Panzar - na razie tylko pare minut samouczka, jednak produkcja robi niezłe wrażenie
-Star Wars The Old Republic - naprawdę niezła gra, jednak bez abonamentu ciężko się wciągnąć patrząc na ograniczenia xp'a, aren, zawodów etc.
Omijam szerokim łukiem P2W (Pay to Win) z racji małej chęci ładowania pieniędzy w wirtualne przedmioty. Jendak nie odrzucam tego pomysłu, jednak gra musiałaby mieć zrównoważony sklep w realiach z PLN.
Macie jakieś ciekawe propozycje? Od razu odrzucam wszelkie gry typu Age of Wulin od Gpotato, próbowałem i po godzinie już mnie tam nie było.
Żeby była jasność, interesują mnie szeroko pojęte MMO, nie tylko MMORPG. Głównie stawiam na F2P ewentualnie P2P. Zna może ktoś coś ciekawego? Najlepiej jeśli przy nadmienionej pozycji znajdzie się również kilka zdań o samej rozgrywce, co was w niej pociąga, czy bez realnej kasy da się żyć etc. Czekanie na Projekt Titan czy darmowego WoW'a to jak na razie odległa przyszłość, także szukam alternatywy.
Jak nie chce się komuś pisać zbyt wiele bądź nie wie jak ująć w słowa co go trzyma w danym tytule niech podrzuci chociaż filmik, żeby było wiadomo o czym mowa.
Szukaj
Odpowiedz
Insajd Offline
Rycerz Nintendo <3
**
Liczba postów: 188
Liczba wątków: 53
Reputacja: 176
02-09-2013, 18:51
Hmmm, mogę ci przedstawić gry, w które sam swego czasu pogrywałem. Może i nie zachęcę cię do nich, ale przynajmniej będziesz wiedział, od czego trzymać się z daleka :P

Flyff - syf i bieda, z każdym patchem praktycznie coraz gorsza. Gra, z której nawet GMi odchodzili, tak źle się działo. Brak balansu postaci i w zasadzie sam grind. Przy grze trzymała mnie tylko gildia, po jej rozwiązaniu rzuciłem tytuł w cholerę. Ogólnie - nie polecam.
Dragon Nest - na początku całkiem fajnie się grało, ale z czasem zaczyna się robić nudno. Jak zwykle boli balans postaci, a raczej częściowy jego brak, ale ogólnie da się żyć pod tym względem. Na wyższych poziomach jest bardzo powtarzalną grą, bo żeby levelować, trzeba w kółko przechodzić te same instancje. Zawsze możesz pobrać i sprawdzić.
Oprócz tego za namową kumpla sprawdziłem też RIFTa, ale najwyraźniej to już nie dla mnie, bo po godzinie miałem kompletnie dość. Nudne questy albo grind do upadłego - jakoś nie widzę w tym sensu.
Osobiście po własnych doświadczeniach stwierdzam, że szkoda czasu na MMO. Niby wciągają, a aktualnie nie mogę wysiedzieć więcej niż kilka godzin przy tego typu grach. Nudy Childish
Szukaj
Odpowiedz
Enygma Offline
Płokemon ;)
*
Liczba postów: 41
Liczba wątków: 6
Reputacja: 6
03-09-2013, 01:00
Guild Wars 2 jest raczej godne polecenia. Jasne że w pewnych ilościach się może znudzić, ale jest niezwykle urozmaicone. Sam gram dosyć specyficznie, zacząłem grać tuż po premierze (czyli niemal rok temu)a nie widziałem nawet połowy terenu, zaliczyłem ledwo kilka dungeonów, totalnie nie ruszyłem craftingu itp. Jakim to sposobem? Bo gram tylko w rym World vs World gdzie na kilku rozległych mapach usianych zamkami i twierdzami ścierają się w jednym czasie 3 serwery. Ciężko tutaj mówić o nudzie, bo choć mapy zna sie na pamięć to okoliczności walki zmieniają się dynamicznie.
Zacząłem też grać w Neverwinter ale bieda w stosunku do GW2, choć system walki fajny.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Danger Offline
Forumowy Detektyw
**
Liczba postów: 55
Liczba wątków: 8
Reputacja: 11
21-11-2013, 22:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-11-2013, 22:51 przez Danger.)
Osobiście polecam Age of Wulin (Age of Wushu). Jest to gra MMORPG której największą zaletą jest PVP. W tej grze liczy się refleks (i dosyć niski ping którego mi brak) i cierpliwość. Poza tym nawet kiedy wyjdziemy z gry nasza postać będzie aktywna i zajmować się będzie np. żebraniem (zależy to od tego jaką mamy profesję). Są tam różne klany do których możemy dołączyć. Gra nie jest P2W (co jest jej wielką zaletą), nawet kiedy nie płacimy możemy zdobywać walutę Premium. Wystarczy np. znaleźć bezbronną postać (która jest offline oczywiście Smiling ) i możemy ją... porwać i sprzedać (to nie jest takie łatwe, wszyscy mogą nas atakować) . Zachęcam również do przeczytania recenzji.

P.S
Z grami typu MMO mam tak samo jak Insajd Childish
[Obrazek: 76561198023508849.png]
Szukaj
Odpowiedz
arkhadius Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 85
Liczba wątków: 2
Reputacja: 2
22-11-2013, 02:45
Kiedyś grałem w Perfect World International, ale gra powoli umierała z braku popularności i nacisku na P2W. Nie wiem jak się ma teraz.

Buraczek bardzo poleca Aiona:
http://www.youtube.com/watch?v=_1lunknhA6s
i gdybym miał zamiar wypróbować jakieś MMO to zdecydowanie bym się na to skusił.
Szukaj
Odpowiedz
CreepyPaste Offline
Pong
*
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja: 0
23-11-2013, 20:54
Ja ci polecam gre RIFT według mnie szybko można się w niej odnaleźć. Nie ma żadnych ograniczeń expa ani nic
Szukaj
Odpowiedz
TantisPL Offline
Dopefish
*
Liczba postów: 18
01-12-2013, 16:13
Ostatnio gram nom-stopo w GW2,jest to jedyne mmo w sowim rodzaju z najciekawszym exploringiem mapy.Dodatkowo będąc w Gildii(polecam gildie Penta.gram)można jeszcze bardziej miło spędzać czas w grze Smiling
[Obrazek: BlackKonor.png]

Mój Blog o grach http://ja.gram.pl/DrakeInMordor
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Sasek7 Offline
Pong
*
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 1
Reputacja: 1
01-12-2013, 16:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-12-2013, 16:32 przez Sasek7.)
Polecam Nostale. Mówią że cukierkowa grafika itd. Ale gra naprawdę świetna gram już parę lat i cały czas do niej wracam. Winking
Szukaj
Odpowiedz
ludikbar Offline
Pong
*
Liczba postów: 2
03-12-2013, 19:48
A ja polecam Neverwinter OnLine Smiling
Szukaj
Odpowiedz
Boriat Offline
Pong
*
03-12-2013, 22:24
Także polecam Neverwinter. Troszke podobne do GW. Interesujący jest tryb dominion (pvp), jednak niektóre daily questy są drażniące. Zwłaszcza gdy robisz dungeona godzinę i ludzie uciekną z party.
Szukaj
Odpowiedz
CzwartySpartan Offline
Pong
*
Liczba postów: 1
04-12-2013, 02:39
Neverwinter jest naprawdę ok więc jeśli nie grałeś to sprawdź Smiling możesz jeszcze sprawdzić Path of Exile (chociaż to nie jest MMO w pełnym tego skrótu znaczeniu. Ludzi na serverze jest masa ale możesz ich spotkać tylko w miastach... jeśli chcesz z kims porozwalać potworki musisz z nim być w party, ale za to jest to F2P które jak dla mnie ma najmniej elementów PAY, gra nie proponuje Ci mikropłatności na każdym kroku ani nic).
Smiling
Pzdr!
4
Szukaj
Odpowiedz
miki0778 Offline
Pong
*
Liczba postów: 5
15-12-2013, 01:47
Continent of the ninth seal zobacz
Szukaj
Odpowiedz
Realqxz Offline
Pong
*
20-12-2013, 22:08
Jest dobra gra Aion lub Dragon Nest
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 11-05-2025, 01:21 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.