Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Offtop Wszelaki v
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 22 Dalej »

Praca licencjacka - pomoc
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Praca licencjacka - pomoc
Gord0n Offline
Pong
*
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
04-11-2017, 12:55
Nie wiedziałem gdzie zamieścić ten post, więc asekuracyjnie wybrałem offtop. Jeśli to zły dział, najmocniej przepraszam.

Piszę aktualnie pracę licencjacką. Chciałbym skupić się na destrukcji bohaterów zarówno w grach jak i książkach. Wybrałem I Have No 
Mouth, and I Must Scream (gra i książka) oraz Jądro Ciemności i Spec Ops: The Line. 

Problem pojawił się przy literaturze przedmiotu. Nie znalazłem zbyt wiele publikacji. Aktualnie jestem w posiadaniu:
Kultura gier komputerowych (Jon Dovey, Helen W. Kennedy) 
Killing is Harmless (Brendan Keogh)

Jeśli ktoś zna książki/prace naukowe poświęcone moralności w sferze gier i/lub tekst szerzej omawiający I Have No Mouth and I Must Scream, to byłbym bardzo wdzięczny za informacje. Tak, wiem, Google nie gryzie. Tylko albo najukochańszy z wujków ma ostatnio gorszy okres albo ja nie umiem do niego odpowiednio zagadać. 

W każdym razie, będę wdzięczny za każdą pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich.
Szukaj
Odpowiedz
Dekakura Offline
Lokalny animefag
Liczba postów: 294
Liczba wątków: 8
Reputacja: 120
04-11-2017, 13:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-11-2017, 13:12 przez Dekakura.)
Proponuje też zrobić post na naszej grupie facebookowiej: https://www.facebook.com/groups/53444882...?ref=br_rs
Od Siebie dodam takie gry jak Spec Ops: the line, Tales of Berseria czy tegoroczna nier automata. Bo z tego co rozumiem chodzi ci o moralność bohaterów i jak się ona zapada pod napływem wydarzeń.
Szukaj
Odpowiedz
Wielkimati Offline
Trololo™
*
Liczba postów: 791
Liczba wątków: 86
Reputacja: 157
04-11-2017, 13:52
Drakengard 3, Nier oraz głównie zwieńczenie, czyli Nier: Automata to dokładnie to, czego poszukujesz! Wielowątkowa historia o androidach, które zaczynają kwestionować swoje działania podczas wojny pomiędzy androidami i maszynami. Na prawdę jest to must have dla twojej pracy.
Szukaj
Odpowiedz
Gord0n Offline
Pong
*
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
04-11-2017, 16:06
@Dekakura
Tak, chodzi mi tu przede wszystkim o upadek moralny. Dzięki za link do grupy, na pewno skorzystam.

Z doborem gier nie mam akurat problemu, aczkolwiek Wasze propozycje są naprawdę ciekawe. Niestety jednak raczej z nich nie skorzystam. Dostałem wyraźne wytyczne, by trzymać się tych dwóch gier i tekstów, na których bazują, mimo że z przyjemnością dorzuciłbym tam wątek z Nier: Automata, Arthasa z Warcrafta III czy Shadow of The Colossus. :/

Doskwiera mi przede wszystkim brak literatury przedmiotu
Szukaj
Odpowiedz
Banan Offline
Tyrant Rave!
**
Liczba postów: 188
Liczba wątków: 3
Reputacja: 28
04-11-2017, 17:16
Zapomnieliście o MGS V Torll
Prawdopodobnie skończyłem z gierkami. 
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 12-06-2025, 21:50 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.