Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 ... 11 12 13 14 15 ... 41 Dalej »

Obraz z 2 PC na jednym streamie
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Obraz z 2 PC na jednym streamie
HackBoy Offline
BANNED
Liczba postów: 370
Liczba wątków: 65
Reputacja: 77
13-03-2015, 20:50
Bawię się czasem w streamy i pomyslałem sobie, że mógłbym czasem postreamować gdy gram np z kumplem po LANie.
Problem jest jednak w tym, że nie za bardzo mam pomysł jak to zrobić. Próbowałem za pomocą VNC i obraz nie był najgorszy, ale VNC ma problem z przechwytywaniem obrazu z czegokolwiek innego niż system. Chciałbym żeby to było rozwiązanie raczej tanie bo do niczego profesionalnego nie będę tego używać. 
"Nie ważne na czym grasz... ważne, że grasz"
[Obrazek: 2efkgah.jpg]
Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
13-03-2015, 20:59
Rozwiązania przychodzą mi do głowy dwa:
Pierwsze, proste:
Kupujesz kartę do przechwytywania obrazu i przechwytujesz po HDMI obraz z drugiego komputera. Party!
Plusy: 0 laga, wygoda
Minusy: Cena ~300-500zł

Drugie, (bardzo) trudne:
Możesz sobie zbudować za darmo własny setup do przesyłania obrazu z jednego komputera na drugi. Niestety, wymaga znajomości stawiania serwera Nginx. Działa to na zasadzie podobnej do tego co próbowałeś zrobić z VNC.

Komputer A - komputer z którego chcesz przesłać obraz.
Komputer B - komputer który łączy oba obrazy w jeden stream.

Na komputerze B instalujesz prosty serwer nginx z modułem RTMP: https://github.com/arut/nginx-rtmp-module
Na komputerze A instalujesz OBS, tak jakbyś chciał zrobić na nim normalny livestream. Ale zamiast streamować obraz do Twitcha, streamujesz na serwer nginx! Ponieważ robisz to w sieci lokalnej możesz wybrać dużą przepustowość i nie powinno wpłynąć na lagi/klatkowanie.
Następnie na komputerze B (tym, który łączy streamy w jedną całość i obsługuje nginx) otwierasz sobie livestream z komputera w programie VLC i w OBS przygotowujesz sobie łączony stream z VLC z komputera A i z gry na komputerze B.

Plusy: lekki lag przesyłanego obrazu, z dobrym sprzętem poniżej sekundy; streamowanie na obu komputerach zjada zasoby na obu komputerach
Minusy: Za darmo

Jeżeli sam pomysł na rozwiązanie problemu nie wystarczy i potrzebujesz do tego samouczka, to mogę takowy przygotować... ale niestety raczej przed weekendem nie znajdę na to czasu. Childish
Szukaj
Odpowiedz
HackBoy Offline
BANNED
Liczba postów: 370
Liczba wątków: 65
Reputacja: 77
13-03-2015, 21:05
Dzięki. Samouczek nie będzie potrzebny popróbuję sam. Myślę też czy by nie poszukać czegoś podobnego do VNC tylko z możliwością customizacji szybkości. W obecnej chwili VNC tak jak pisałem wcześniej albo nie przechwytuje obrazu, albo przechwytuje płynnie! ale tylko gdy postać stoi w miejscu (reszta rusza sie normalnie, na streamie z zerowym opóźnieniem), gdy natomiast się ruszam obraz zaczyna przeskakiwać. Spróbuję pokombinować może do czegoś dojdę. Smiling
"Nie ważne na czym grasz... ważne, że grasz"
[Obrazek: 2efkgah.jpg]
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 15-06-2025, 17:35 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.