Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › arhn.eu › Z Głównej... › Newsy v
« Wstecz 1 ... 15 16 17 18 19 ... 44 Dalej »

SteamOS już dostępny
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
SteamOS już dostępny
Jedrek Offline
#YOLO
Redakcja
Liczba postów: 202
Liczba wątków: 112
Reputacja: 79
16-12-2013, 02:04
Valve zgodnie z zapowiedziami udostępniło publicznie wersję beta swojego systemu operacyjnego. Jeśli chcecie ją uruchomić, musicie jednak być posiadaczami karty graficznej ze stajni NVIDIA.

By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: SteamOS już dostępny
Szukaj
Odpowiedz
SzamanPL Offline
Counter-Strike
**
Liczba postów: 117
Liczba wątków: 18
Reputacja: 56
16-12-2013, 10:15
Fajnie, że Valve wierzy w Linuxa. Jeśli im się uda to SteamOS może być alternatywą dla graczy (zamiast Windowsa). Mam nadzieje, że będzie wychodzić więcej gier na tę platformę.
[Obrazek: 76561198058041467.png]
Szukaj
Odpowiedz
madhammmster Offline
Pong
*
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 2
Reputacja: 0
16-12-2013, 17:24
"Valve oczywiście dość znacznie zmodyfikowało ją zmodyfikowało: " jak poprawicie usuńcie mój komentarz Winking
Szukaj
Odpowiedz
Login95 Offline
Fanboj oryginalnego Xbox'a
*
Liczba postów: 20
16-12-2013, 17:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-12-2013, 17:45 przez Login95.)
Najpierw Steambox, teraz SteamOS, a ja w tym jakoś nie widzę sensu.
Tak jakby na siłę próbowali nas uszczęśliwiać, a wszyscy wiemy jak to wygląda w praktyce (patrz YouTube, Facebook itd.)
Ja wolę korzystać z dobrego menedżera plików, pakietu Office, programów do tworzenia muzyki, edytowania filmów, Photoshopa, Winampa i innych przydatnych rzeczy niż mieć komputer tylko do grania i programów na Linuxa.
Poza tym interfejs wygląda paskudnie, jak fuzja między PS4 i XONE tylko jeszcze bardziej ponury i skomplikowany.
Uwielbiam Steam, ale to co ostatnio wymyślają przekracza moje rozumowanie.
(A szczególnie ten pad z dotykowymi analogami)
To wie tylko Szpon!
Szukaj
Odpowiedz
Artrix Offline
n00b
*
Liczba postów: 0
Liczba wątków: 0
16-12-2013, 21:41
@Login95 Kto powiedział że to służyć do codziennego użytkowania ? Równie dobrze można zbudować mały komputer pod telewizor i tam właśnie zainstalować SteamOS, dzięki czemu nie musimy wydawać około 300zł na Windowsa, a te pieniądze przeznaczyć na jakąś grę. Wiem można zainstalować Ubuntu i Steam, ale po co skoro możemy od razu zainstalować system zintegrowany z Steam.
Szukaj
Odpowiedz
Login95 Offline
Fanboj oryginalnego Xbox'a
*
Liczba postów: 20
16-12-2013, 21:55
Mój mały komputer pod telewizorem ma na sobie napis PS3 Smiling
Jakoś nie jestem przekonany... Zwykły Steam działa dobrze, po co ruszać coś, co nie jest zepsute?
I jeszcze po co mam dokupować drugi komputer na SteamOS, skoro jeden ze Steamem na Windowsie działa całkiem dobrze?
Nawet jakbym chciał zagrać w gry z PC na telewizorze, mogę sobie go podłączyć kablem HDMI.
Nie widzę w SteamOS sensu, ale jak innym się ten pomysł podoba, to nie będę im narzucał mojej opinii. (W końcu jestem jednym z tych dziwnych ludzi którzy uważają, że oryginalny Xbox nie był do dupy)
To wie tylko Szpon!
Szukaj
Odpowiedz
UzeQ Offline
Orange Lightning! ZA ZA ZING!
**
Liczba postów: 166
Liczba wątków: 6
Reputacja: 14
16-12-2013, 22:49
Ale wszyscy zapominacie o jednym - tylko niewielki procent gier dostępnych na Steam działa na Linuxie. Totalnie nie rozumiem idei tego systemu... Po co mam ładować kasę z urządzenie, na którym odpalę Left 4 Dead?
[Obrazek: 595118.png]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
szezjo Offline
TORCHIC! :3
**
Liczba postów: 103
Liczba wątków: 13
Reputacja: 13
16-12-2013, 23:54
Ja tak samo jak inni nie kapuję idei tego.. czegoś. O ile kontroler Steamowy jest trafionym pomysłem (wreszcie jakiś pad z wyższej półki oficjalnie wspierany przez Linuxa), o tyle SteamOS już niekoniecznie. Po co bowiem mam instalować taki system, skoro równie dobrze mogę zainstalować Ubuntu, tam Steama i mam to samo, a nawet więcej, bo uruchomię także gry, których na Steamie nie mam, pobawię się Winem i zrobię wiele innych rzeczy, których na SteamOSie nie zrobię, albo zrobię wchodząc trochę głębiej w system, ale nie każdy musi chcieć to robić.
Tak czy siak pomimo marudzenia muszę wyznać, że strzeliłem focha, po tym jak okazało się, że nie wyślą mi Steam Machine prototypowego Grinning Zawsze jednak by był dodatkowy sprzęt do grania w L4D2 czy Killing Floor, a na dodatek "testerzy maszyny parowej" dostali gry za darmo na próbę, które obsługują SteamOS - nawet Metro:LL, więc prawdopodobnie jest nad czym płakać..
Ale cóż, nad rozlanym mlekiem się nie płacze, nie? Winking
Mój kanał o grach, z którego filmiki ktoś podobno kiedyś obejrzał Grinning
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 20-05-2025, 18:21 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.