04-04-2012, 10:40
Gdyby ktoś wybierał się do Francji, to jest tam taka organizacja Emmaus. Polega to na tym, że we wspólnotce mieszkają sobie ludzie i prowadzą sklep. Ludzie zwożą do nich to, co nie jest im już potrzebne, w tym elektronika, meble itd. Przywiozłem sobie stamtąd GameCuba. Mieli jeszcze PS2, PSXy, praktycznie wszystkiego po trochu, tyle, że niektórych rzeczy nawet nie zdążyłem zobaczyć, bo część jest od razu wyrzucana. Np. na moich oczach wyrzucono N64 z kilkoma grami, a mogłem łapać szybciej 
Tyle wiem o francuskich wyprzedażach, ale jest to info pewne- byłem w Emmausie na wolontariacie przez miesiąc.
W Gdańsku jest Zielony Market (czy coś, na Przymorzu). I chyba się tam w jakiś weekend wybiorę- znajomy mówił, że ludzie sprzedają tam niezłe perełki- kupił całą dyskografię jakiegoś zespołu za bezcen. To może i konsole mają.

Tyle wiem o francuskich wyprzedażach, ale jest to info pewne- byłem w Emmausie na wolontariacie przez miesiąc.
W Gdańsku jest Zielony Market (czy coś, na Przymorzu). I chyba się tam w jakiś weekend wybiorę- znajomy mówił, że ludzie sprzedają tam niezłe perełki- kupił całą dyskografię jakiegoś zespołu za bezcen. To może i konsole mają.
Wejdź na Mangowego bloga: Worek Ryżu!