25-05-2012, 17:43
Super Etheor! Świetne powitanie, cieszę się że tak się rozpisałeś 
Co do wypożyczalni - doskonale wiem o czym mówisz. Mieszkam na osiedlu i w bloku obok była właśnie taka wypożyczalnia. Na początku same VHS, pamiętam nawet poszczególne pozycje
Po prawej stronie od wejścia pokój z "filmami dla dorosłych"
Trzeba było przejść przez to małe pomieszczenie aby znaleźć się w... pokoju gier. Z tego co pamiętam to za wiele tam nie było i właściwie komputera (konsoli?) mogli używać tylko znajomi właściciela wypożyczalni. Ja sam byłem za młody żeby być jego kumplem ale mój tata bardzo często mnie tam zabierał ("Zasłoń oczy jak będziemy przechodzili przez ten pokój bo tu są filmy nie dla dzieci"
). Natomiast jedna rzecz bardzo zapadał mi w pamięci - grałem w Duke Nukem mając na głowie hełm
I to nie taki zwykły hełm tylko powiedzmy... hełm 3D. Zakładałem i byłem w grze. Niestety nie mam pojęcia co to było za urządzenie
Od tego właściciela pożyczaliśmy też czasami Nintendo 64. I tak na koniec - pamiętam jak w wypożyczalni pojawiły się pierwsze filmy DVD, w tym "Świnka Babe" w takim kartonowym pudełku z plastikowym klipsem. Wspomnienia

Co do wypożyczalni - doskonale wiem o czym mówisz. Mieszkam na osiedlu i w bloku obok była właśnie taka wypożyczalnia. Na początku same VHS, pamiętam nawet poszczególne pozycje