11-06-2012, 02:59
wstyd się przyznać jednak najwięcej przyjemności zawsze sprawiał mi soundtrack z Lineage 2, chociaż i w World of Warcraft znalazłem kilka perełek. Aion miał już ten typowo orientalny wydźwięk (te monumentalne chóry, i neoklasyczne solówki), jednak nie urzekł mnie. Bardzo lubiłem ten soundtracki z serii Final Fantasy, oraz Chrono Trigger i Chrono Cross, bardzo wielobarwna muzyka. Natomiast z klasyków to z pewnością Warcraft 2, blisko 17 letnia muzyka a dynamizmem nie ustępuje wielu współczesnym kompozycjom, Heroes of Might and Magic 3, orkiestrowy klasyk, wręcz podręcznikowy przykład jak powinien wyglądać solidny soundtrack do gry fantasy. Godna uwagi jest również ścieżka dźwiękowa z Call of Duty Modern Warfare 2, chociaż udziela się jej ten Hollywoodzki rozmach (słychać wyraźnie iż pan Hans Zimmer maczał palce w jej tworzeniu), dobrze buduje nastrój w kluczowych momentach rozwoju fabuły.
To jedynie fragment niekończącej się listy wspaniałych soundtracków, które dane mi było wysłuchać na przestrzeni lat.
To jedynie fragment niekończącej się listy wspaniałych soundtracków, które dane mi było wysłuchać na przestrzeni lat.
武士の死に様
葉隠
葉隠