14-03-2013, 19:37
Cytat:@yamny & archon - dzięki za objaśnienie, to w sumie mam tylko jedno pytanie poza tematem(znowu o te emulatory, ale po tym pytaniu już kończę offtop) - ok, mam możliwość gry na oryginalnym nośniku, ale co jeśli mam np carta z grą dla gameboya advance? Do napędu go raczej nie włożę W takim przypadku nie ma możliwości legalnego zagrania na emulatorze w taką grę?
@kal3jdoskop Tak jak Archon wytłumaczył, wystarczy, że wiesz jak zdumpować karta do romu. Wystarczy pogooglować za np. adapterami kartów, choć oczywiście te rozwiązanie troszkę kosztuje (ceny 20-50 zł, dokładnie nie wiem).. a i z konsolki się korzysta przyjemniej, no chyba, że nagrywasz materiał do gameplaya czy innego typu wideo, a nie masz sprzętu do nagrania obrazu z GBA lub Gamecube (i GBA Player) albo po prostu nie masz tych konsolek. Posiadanie konsolek z tego co wiem nie jest konieczne do legalnego grania na emu, ale i tak musiałbyś ją mieć, aby zgrać BIOS wymagany do grania na VisualBoyAdvance (GBA), ePSXe (PSX) czy innych emu wymagających Biosa. No i rom jak już wielu mówiło także musi być zdumpowany przez Ciebie z Twojego własnego kartridża.