23-05-2013, 22:56
Według mnie nowy Xbox uderzy w inną grupę graczy niż PS4 i Nintendo. Znając życie znajdzie się grupa osób, która polubi tę konsolę. PS4 zapowiada się że będzie konsolą przede wszystkim do grania. Microsoft próbuje stworzyć konsolę, która ma ucieszyć wszystkich domowników:
-babcię, która chce oglądnąć swój serial,
-dziadka, który interesuje się sportem,
-rodziców, którzy chcą sobie oglądnąć komedię romantyczną,
-dzieci, które w konsoli zobaczą tylko platformę do grania.
Tylko po co do celu innego niż granie wykorzystywać konsolę? Film można obejrzeć na DVD, Blueray (większość osób ma chociaż jedno z tych urządzeń), a jeżeli ktoś nie ma ani jednego ani drugiego to pozostaje PC, na którym da się oglądać filmy sprawdzać wyniki meczów, a nawet oglądać seriale. Większość w domu odbiera telewizje cyfrową, więc to że na nowym Xboxie będzie można oglądać telewizję mało ludzi przekona. Według mnie te bajery, które maja z Xboxa One stworzyć centrum domowej rozrywki są nie potrzebne i tylko podniosą cenę konsoli. No i nazwa beznadziejna.
-babcię, która chce oglądnąć swój serial,
-dziadka, który interesuje się sportem,
-rodziców, którzy chcą sobie oglądnąć komedię romantyczną,
-dzieci, które w konsoli zobaczą tylko platformę do grania.
Tylko po co do celu innego niż granie wykorzystywać konsolę? Film można obejrzeć na DVD, Blueray (większość osób ma chociaż jedno z tych urządzeń), a jeżeli ktoś nie ma ani jednego ani drugiego to pozostaje PC, na którym da się oglądać filmy sprawdzać wyniki meczów, a nawet oglądać seriale. Większość w domu odbiera telewizje cyfrową, więc to że na nowym Xboxie będzie można oglądać telewizję mało ludzi przekona. Według mnie te bajery, które maja z Xboxa One stworzyć centrum domowej rozrywki są nie potrzebne i tylko podniosą cenę konsoli. No i nazwa beznadziejna.