10-07-2013, 23:08
Fake czy nie, powszechne upraszczanie gier jest faktem. Składa się na to wiele aspektów, na pewno jednym z nich jest, to, że część tych która lata temu świetnie bawiła się przy skomplikowanych tytułach jest teraz dorosła i ma mniej czasu na taką zabawę. Sam widzę to po sobie - kiedyś miałem cierpliwość odkrywania wszystkiego co daje mi gra, robienia wszystkich misji pobocznych itp. Teraz, gdy beztroskie czasy młodości minęły bardziej obchodzi mnie by szybciej poznać fabułę oraz skończyć grę i zabrać się za następny tytuł.
Zresztą ogólnie życie przyspieszyło, mamy coraz więcej zajęć a doba ciągle ma tylko 24h, stresu pełno jest na codzień w pracy, więc większości nie widzi się przechodzenie jednego poziomu przez tydzień. Takie jest moje zdanie na temat tzw. casualizacji gier.
Zresztą ogólnie życie przyspieszyło, mamy coraz więcej zajęć a doba ciągle ma tylko 24h, stresu pełno jest na codzień w pracy, więc większości nie widzi się przechodzenie jednego poziomu przez tydzień. Takie jest moje zdanie na temat tzw. casualizacji gier.