15-08-2013, 09:54
(13-08-2013, 14:57)Dark Archon napisał(a): W skrócie: chcesz nagrywać na komputerze i jednocześnie oglądać na PC, ale przeszkoda jest taka, że na PC masz czarno-biały obraz, tak?
Problem z obrazem jest prawdopodobnie natury softwarowej - to znaczy, dekoder w oprogramowaniu widzi analogowy sygnał NTSC ale interpretuje go jako PAL lub na odwrót w momencie konwersji na sygnał cyfrowy. W konfiguracji programu do zgrywania (nie wiem czym zgrywasz) powinna być opcja zmiany formatu. Ponieważ telewizor widzi sygnał w sposób analogowy i nie musi przeprowadzać konwersji, to wyświetla go dobrze.
Tak, istnieją konwertery composite to component, ale uważam, że w twoim wypadku byłby to overkill.
Znaczy się chcę grać jak normalny człowiek za pomocą TV, a PC zgrywać materiał, ale podejrzewam, że Roxio podłączając do PC widzi ten sprzęt jako coś co korzysta tylko z kabli component, no przynajmniej ten program od Roxio, bo zmieniałem formaty i nic to nie dało, obraz byłby zgrywany jako czarno-biały. Więc najlepszym rozwiązanie było by rozdzielenie ten zółty kabel na trzy kolory - niebieski, zielony, czerwony czy inne odpowiadające za to samo. Dlatego też się zastanawiam czy np dało by się podłączyć przejściówkę EURO, do czegoś tak co by miało rozwinięcie tych 5 kabli. Posiadam Easy Cup, ale nie jestem pewien czy dało by się grać na TV i zgrywać obraz Pecetem.
![[Obrazek: Bialutki.jpg]](http://www.xboxlc.com/cards/newblack/Bialutki.jpg)