Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Offtop Wszelaki v
« Wstecz 1 ... 14 15 16 17 18 ... 22 Dalej »

Jak zgrywać gameplay z PSX [RGC] ?
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Jak zgrywać gameplay z PSX [RGC] ?
Bialutki Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 28
Liczba wątków: 11
Reputacja: 0
13-08-2013, 14:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-08-2013, 14:51 przez Bialutki.)
Hej wszystkim
Posiadam Roxio Game Capture i za jego pomocą chciałbym zgrywać gameplay z PSX'a, ale nie wiem do końca jak, mam nadzieję, że przygotowana przez mistrza rysunku schemat ukaże mój problem w jasny sposób :]
[Obrazek: bda37b5a7d97cda5.jpg]
Pozdrawiam
[Obrazek: Bialutki.jpg]
Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
13-08-2013, 14:57
W skrócie: chcesz nagrywać na komputerze i jednocześnie oglądać na PC, ale przeszkoda jest taka, że na PC masz czarno-biały obraz, tak?

Problem z obrazem jest prawdopodobnie natury softwarowej - to znaczy, dekoder w oprogramowaniu widzi analogowy sygnał NTSC ale interpretuje go jako PAL lub na odwrót w momencie konwersji na sygnał cyfrowy. W konfiguracji programu do zgrywania (nie wiem czym zgrywasz) powinna być opcja zmiany formatu. Ponieważ telewizor widzi sygnał w sposób analogowy i nie musi przeprowadzać konwersji, to wyświetla go dobrze.

Tak, istnieją konwertery composite to component, ale uważam, że w twoim wypadku byłby to overkill.
Szukaj
Odpowiedz
Bialutki Offline
Atari 2600
*
15-08-2013, 09:54
(13-08-2013, 14:57)Dark Archon napisał(a): W skrócie: chcesz nagrywać na komputerze i jednocześnie oglądać na PC, ale przeszkoda jest taka, że na PC masz czarno-biały obraz, tak?

Problem z obrazem jest prawdopodobnie natury softwarowej - to znaczy, dekoder w oprogramowaniu widzi analogowy sygnał NTSC ale interpretuje go jako PAL lub na odwrót w momencie konwersji na sygnał cyfrowy. W konfiguracji programu do zgrywania (nie wiem czym zgrywasz) powinna być opcja zmiany formatu. Ponieważ telewizor widzi sygnał w sposób analogowy i nie musi przeprowadzać konwersji, to wyświetla go dobrze.

Tak, istnieją konwertery composite to component, ale uważam, że w twoim wypadku byłby to overkill.

Znaczy się chcę grać jak normalny człowiek za pomocą TV, a PC zgrywać materiał, ale podejrzewam, że Roxio podłączając do PC widzi ten sprzęt jako coś co korzysta tylko z kabli component, no przynajmniej ten program od Roxio, bo zmieniałem formaty i nic to nie dało, obraz byłby zgrywany jako czarno-biały. Więc najlepszym rozwiązanie było by rozdzielenie ten zółty kabel na trzy kolory - niebieski, zielony, czerwony czy inne odpowiadające za to samo. Dlatego też się zastanawiam czy np dało by się podłączyć przejściówkę EURO, do czegoś tak co by miało rozwinięcie tych 5 kabli. Posiadam Easy Cup, ale nie jestem pewien czy dało by się grać na TV i zgrywać obraz Pecetem.
Szukaj
Odpowiedz
Bialutki Offline
Atari 2600
*
15-08-2013, 12:57
Archon chyba znalazłem rozwiązanie, wiec co o ty myślisz by
adapter VGA - S-VIDEO ---> przejściówka vga component.
Nie za dużo kabli ? Nie będzie przypadkiem opóźnienia w obrazie ?
Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
15-08-2013, 13:13
Żadnego dodatkowego opóźnienia nie będzie, ale za każdym razem, gdy dopinasz kolejną przejściówkę analogową, sygnał będzie tracił na jakości.
Szukaj
Odpowiedz
Bialutki Offline
Atari 2600
*
15-08-2013, 13:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-08-2013, 14:02 przez Bialutki.)
(15-08-2013, 13:13)Dark Archon napisał(a): Żadnego dodatkowego opóźnienia nie będzie, ale za każdym razem, gdy dopinasz kolejną przejściówkę analogową, sygnał będzie tracił na jakości.

Dobra zrozumiałem, ale ma takie pytanie jeśli bym zaopatrzył się w taki zestaw
http://allegro.pl/adapter-s-video-wtyk-r...32164.html
http://allegro.pl/nowa-przejsciowka-2-x-...48177.html
http://allegro.pl/przejsciowka-7-pin-vid...15759.html
No i kable rca component do obrazu. Zastanawiam się czy warto by kupować do tego kable od audio ?
I w ogóle co myślisz o takim zestawie ?
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 19-06-2025, 18:36 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.