13-09-2013, 02:31
Humble Bundle nie zwalnia tempa. Na najnowsze Weekly niektórzy ludzie kręcą nosem, ale powiedzmy sobie szczerze - z jakiego powodu? Przecież na premierę robionego przez Polaków remake'a Shadow Warriora dostajemy za pół darmo zremasterowaną wersję oryginału, znacznie ładniejszą i wygodniejszą od edycji F2P. Co więcej, zawiera ona dodatkowe misje, których próżno szukać w bezpłatnej wersji! W podobnych superlatywach można wypowiadać się na temat Duke Nukem 3D: Megaton Edition, gdzie również zaimplementowano najlepsze rozszerzenia oraz podniesiono jakość grafiki. Wcześniej miałem oryginalną wersję Atomic z GOG-a, ale tę przyjąłem z otwartymi ramionami i z ogromną chęcią po raz kolejny zaliczę przygody Księcia.
Z kolei Serious Samy czy Hard Reset także w pełni zasługują na miano "retroshooters". Może i wyglądają bardzo współcześnie, lecz filozofia rozgrywki tkwi w latach 90., erze nieskrępowanej, radosnej rozwałki. Troszkę tutaj nie pasuje System Shock 2, bo to produkcja dalece bardziej złożona i głębsza, lecz to kolejny fantastyczny element tego zestawu. Ja sam odpuściłem sobie dopłacanie powyżej średniej, gdyż SS2 już mam, zaś Hard Reset kupię w wydaniu pudełkowym.
Z kolei Serious Samy czy Hard Reset także w pełni zasługują na miano "retroshooters". Może i wyglądają bardzo współcześnie, lecz filozofia rozgrywki tkwi w latach 90., erze nieskrępowanej, radosnej rozwałki. Troszkę tutaj nie pasuje System Shock 2, bo to produkcja dalece bardziej złożona i głębsza, lecz to kolejny fantastyczny element tego zestawu. Ja sam odpuściłem sobie dopłacanie powyżej średniej, gdyż SS2 już mam, zaś Hard Reset kupię w wydaniu pudełkowym.