15-12-2013, 03:46
(14-12-2013, 17:41)Odine napisał(a): Czy widzieliście już Thor: Mroczny Świat - czy się wam podobał?, jak wypada w porównaniu do pierwszej części?, i ogólnie czy warto się na niego wybrać?Zapraszam do przeczytania

Niestety widziałem ten film i była to wielka strata czasu.
Pierwsza cześć podobała mi się i oczekiwałem przynajmniej tego samego poziomu od dwójki ale
[spoiler alert]
Taki brak weny zeby wymyślec pradawna rasę kosmitów którzy nagle powracają? Świetny pomysł.... Naciągane to jak cholera
Zdarzenia rozgrywają sie na ziemi i reszta avengersow ma to w czterech literach a shield nie ingeruje? Brak spójności fabularnej z Avengersami bije po oczach. O ile sam iron Man mógł rozprawiać sie z terrorystami to elfy z kosmosu pragnące zniszczyć ziemie powinny poruszyć trochę nasz zespół super bohaterów
Hype loki, hype loki, hype loki - wiem, ze fanki i inne gąski go uwielbiają ale jego przedstawienie jako "ej jestem taki zaje faje, ze tylko mogę sie uśmiechać, byc tajemniczy i umierać a potem wracać" jest imo przesadzone, twórcy chyba za bardzo ruszyli kreowanie jego postaci na jescze bardziej pożądana przez przedstawicielki płci pięknej.
Główna akcja i Natalie Portman ratuje świat za pomocą "przyrządów" - patykow wytwarzających portale. Okej..... Coś mega głupiego. " i nauka wygrała z brutalna siła..."
Tajemnicze pola siłowe, pseudo naukowy świat, wymiar do kamienia sprzed tysięcy lat - to trochę nie pasuje
Twórcy chyba mieli brak weny w niektorych momentach i postanowili wszystkie te luki wypełnić mordobiciem.
[/spoiler]
Na plusy
-efekty walki
-natalie portman
-gra aktorska
-sporo humoru (ten kpt Ameryka

Minusy
-długi
-nudny
-naciągany
-cholernie naciągany
-brak spójności z innymi filmami marvela (avengers ni jak sie ma do tego filmu, czytaj opis w sekcji spoiler)
-główna akcja wywołuje raczej uśmiech pozalowania braku pomysłów
-zakończenie....
-jak to zobaczyłem, boje sie co zrobią z druga częścią kapitana Ameryki
Moja ocena to max
2/10 (moja, nie subiektywna grema)
W miejsce tego filmu lepiej isc na druga cześć igrzysk
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk