(27-01-2014, 17:29)Dark Archon napisał(a):(27-01-2014, 17:24)Bodzio napisał(a): A od kiedy to Battle City wyszło na NESa? Z tego co kojarzę to pojawiło się jedynie na Famicoma.
Whoa... w zasadzie masz całkowitą rację. Z tysięcy gier wybrałem najmniej reprezentatywną. Kajam się i zabiorę się za poprawienie tego niedopatrzenia.
Może najmniej reprezentatywną, ale za to jeden z największych klasyków na Pegasusa, który na pewno się wszystkim dobrze kojarzy, choć lepiej będzie pasował do tekstu o Famicom

Teraz znalazłem trochę czasu, żeby przeczytać tekst i mam parę uwag. Nie do końca rozumiem cudzysłów przy pierwszym użyciu skrótu NES zwłaszcza, że potem go nie ma, w tym słowie macie literówkę "katridżów", a w tej frazie "na wypuszczenie mniejszego, modelu poprawionego - NES-101" chyba "poprawionego" powinno być przed rzeczownikiem "modelu".
Co do wartości merytorycznej to nie mam uwag. Wizualnie całość trochę nie moja bajka, zarówno menu wyboru konsol jakieś takie przesadnie duże, jak i układ samej treści trochę nieczytelny, ale człowiek starej daty jestem więc może temu. Niemniej może warto by dane sekcje podzielić takimi liniami jak po fragmencie o Zapperze, a przed tym o Robocie? Widziałbym taką właśnie przed tym fragmentem o Zapperze bo tak to mi trochę wygląda jakby ta fotka z Zapperem "spadła" z tych powyżej lub źle wyświetlała ją przeglądarka.
Ogólnie im więcej retro na poziomie tym lepiej, więc życzę powodzenia w projekcie i czekam zwłaszcza na tekst o PlayStation.